Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přivýdělek taháním aut na vleku

Od: pepanek* odpovědí: 54 změna:

Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu. Jsem student a chtěl bych si něco přivydělat taháním aut na vleku. Jednalo by se o to, že bych např. 2x týdně odvezl někomu nepojízdné auto. Co za administrativní náležitosti bych musel splňovat abych se nemusel bát úřadů? A samozřejmě tak, aby to bylo mne co nejvýhodnější. Pokud je to k něčemu potřeba, je mi dvacet let.

54 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

2x

za to aby jste za sebou tahnul podvalník není potreba sk c, stačí vam b , co se tyce skupiny c tak se rozdeluje na sk c a dalsi jeji podskupiny,pokud mate moznost mit kompletní sk c+profesak,za 15 tis nevahejte a udelejte si to! jinak by vas to vyslo na hodne penez a nikdy se to nestratí pokud budete mit profesák,, každý rok musi bejt školení řidičů na profesáky ale to uz vas obeznámej v autoškola,, nebo jestli budete mit jakykoli dotaz tak se zeptejte,, pred rokem se pracoval jako instruktor pro autoškoly,,

hop®

Michale, díky, že souhlasíte s tím, co jsem napsal já! *smich*

michal958*

hope, souhlasím s tebou*smich*

pepanek*
hodnocení

supr, tak to určitě budete vědět co dělat (jestli se dá něco dělat), když jsem na školní tento rok zapomněl ( na tu C1) Jinak řidič z povolání bych být nechtěl, ale jako přivýdělek proč ne :)

michal958*

možna se s tím dá jeste neco delat, napiste mi do kdy mate platnost profesáku? presne je tam vypsané datum

pepanek*
hodnocení

datum platnosti dokladu: 03.08.2014 :)

michal958*

omlouvám se chtěl sem napsat kdy mate na profesáku datum vydání profesáku?*smich*

pepanek*
hodnocení

datum vydání je 3.8.2009 sakryš tak to bych ještě mohl stihnout v termínu, že?

michal958*

určitě do 3.8. je jeste čas,

michal958*

platnost profesáku je 5 let za pět let musite doložit doklad o absolvování školení ridiču po dobu 7 hodin ročně, a skolení musi byt provedeno do termínu kdy vam byl profesák vydán např, profesák vydán 25.6.2007, další školení musí probehnout do 25.6.2008,pokud je po terním do kdy mělo být školení např o dva měsíce nebio dele pozdě uz vám nejspíš uřad nevydá novy profesák a ten starý po 5 letech bez výmeny za novy strací platnost, pokud ste termín ,,,přešvihl,, od tejden dejme tomu max mesic,, dohodněte se z autoškolou aby vam to skolení udelalla s termínem pred platností prof,,ale nevim jestli do toho autoškoly pujdou je to velkej rysk a sankc epro autoškolu do 200 tis, a jeste pred skolením musí autoškola nahlasit ministerstvu seznam jmen osob ktery budou skolit, a na skolení chodí kontroly z ministrstva, ,, skuste to se dohodnout pokud mate nejakeho hodne dobreho znameho tak se na nej obratte

cyril*

Nebudete-li moci prokázat na konci platnosti stávajícího profesního průkazu absolvování 35 hodin školení rozdělených na 7h/ročně, tak Vám nebude nový profesák vystaven. Proto neváhejte a udělejte si jej znovu společně s ŘP "C".

hanher*
"Vlastním profesní oprávnění" - Vy si chcete dělat něco, co už dle Vašich dřívějších slov máte?
pepanek*
hodnocení

teď mi došlo, že vlastně profesák mám na všechny skupiny. Jsem jelito, děkuji za upozornění *palec*

hanher*

Ne na všechny, jen na to C1.

Jen se zeptám, co budete dělat zítra?

pepanek*
hodnocení

pokud ještě umím číst, na profesáku mám napsané skupiny C1, C1E, C, CE...autobusy (malé i velké) nemám podle profesáku...A zítra budu v práci od nevidim do nevidim...je pondělí, takže za víkend spoustu nahromaděné práce. Proč se ptáte? Kvůli úřadům?

hanher*

Ne kvůli úřadům, ale o oběhávání akreditovaných středisek, zajišťující pravidelné školení řidičů...

D1 a D ani podle profesáku mít nemůžete, protože je nemáte ani v řidičáku.

Ve škole jste si dělal C, není Vám 21 let, tak můžete řídit pouze C1.

Skupiny a podskupiny v profesáku jsou pro Vás tabu, dokud to samé nebudete mít v ŘP.

pepanek*
hodnocení

Autoškolu máme přímo ve škole, už jsem psal vedoucímu mail, jak stohoven. A s tím C, to není úplně tak jak říkáte. Kdysi když jsem ještě nebyl na škole, se dělalo C s Liazkou, ale kluci s tím měli dost problém, takže se koupilo Iveco a dělá se jen C1. Např. ve Slavkově na škole normálně dělají C s Liazkou. Jak píšete, hlavní je to co máte v řidičáku a tam mám pouze C1.

hanher*

Je to tak, jak píšu, ale máte to ve škole holt blbě zavedený.

C1 nemá podle mě ani smysl, když už, tak rovnou C, samozřejmě v rámci možností. . .

pepanek*
hodnocení

No blbě zavedený...jak se to vezme. Když Vám z patnácti kluků udělají na liazce řidičák tři lidi, pak je to těžký. Nejlepší by bylo, kdyby si každý mohl zvolit, jestli chce dělat C, nebo jen C1...

hanher*

Každej by chtěl samozřejmě dělat rovnou C, a byly by jste tam, kde jste byly...

Jo jo, Liazka, strašný vzpomínky :-D

doplněno 26.07.10 00:16:

aha, tam jsem se trochu přehlídnul. . .

to, že to udělali pouze tři lidi, není problém té Liazky, ale jejího žokeje. . .

pepanek*
hodnocení

no...rozhodně lepší než taliánský Iveco :-D ale zase těch 200 koní s tím umělo zahejbat

hanher*

Zlatá líza. . .

Kdo uměl jezdit s ní, uměl jezdit "skoro" na všem.

Takových je spousta, co uměj sednout do auta se synchronama, automatu, nebo poloautomatu, ale kdyby je člověk posadil do Liazky bez synchronu, tak se skoro ani nerozjedou. . .

pepanek*
hodnocení

k tomu žokeji: úrověn řidičů prostě strašně klesá a jde to poznat. Stejně tak ti automechanici co z té školy vyjdou - to se nedá porovnat s automechanikama před 20-ti lety podle mě. Dneska jde na automechanika ten, co neví na kterou jinou školu jít. No nic končím...jdu do hajan. Zítra vstávám do práce. Dobrou :) a děkuji za reakce (všem)

michal958*

tady psal ze ma profesní osvedčení pro sk c1 coz je pro malý nakladák , asi si chce dodelavat zbytek skupiny, návěsy , to mu pote dopisi do profesáku tedka je profesák platní pron skupinu c1, kdyz vlastni c1

hanher*

Hergot, čtěte pořádně.

Nejdříve píše, že profesák má, a pak že si ho bude dělat zároveň s C.

cyril*

Já si nic dělat nechci ani nebudu, ale tazateli pravděpodobně skončí platnost profesáku v roce 2014 a nový mu nevydají když nebude mít doloženo absolvování školení. Nový dostane jen když opětovně projde celým školícím procesem a určitě to bude za více než zmiňovaných 15 tisíc. Ještě něco nejasného?

michal958*

skolení ridiču je cenove do 1500 kc za rok a musi jich mit 5 skoleni za dobu peti let, tj kazdej rok skolení

michal958*

nejak se v tom nevyznám mate nejdrive jen sk c1, najednou vsechny c, pokud mate na profesáku napsanou sk c1,c,c1e,ce, ja to mam na profesáku uplně stějne jako vy, vlastním na návěsy, maly nakladak,i nakamion

hanher*

Takhle to tam má ale každý, kdo má profesák a třeba i jen C1.

cyril*

Má-li to být reakce na můj příspěvek, pak postrádám její smysl.

8976*
hodnocení

0x

pokud by to byla legální práce obávám se že budete muset mít profesní oprávnění na skupinu c, pokud to budete dělat jako pro sebe - řp sk - c, ale asi nejste vlastník vozu a doklady, že vezete své vozidlo také mít nebudete...je to poněkud nereálné , možná se mýlím ale zcela určitě to upřesní někdo kdo ovládá tyto věci - rozhodující bude hmotnost tažného vozidla a vlečeného přivěsu, možná celková hmotnost soupravy - musel bych tyto data hledat / ale tyto údaje by Vám měl poskytnout ten kdo od Vás tuto pomoc žádá - nebo Vás chce zaměstnat.../

pepanek*
hodnocení

táákže věc se má tak:

Vlastním profesní oprávnění pro řízení vozidel do celkové hmotnosti 7.5t (C1). Auto by bylo moje, zvažuji koupi Nissana Terrana II. Tyto prázdniny bych si chtěl stihnout dodělat oprávnění na B+E. Co Vy na to?

No pak už jenom takové maličkosti jako je živnostenský list, účetnictví ...daně :)

pepanek*
hodnocení

A přesně proto se obracím na Vás, experty v problematice :) Dokáže mi někdo říct, co by bylo zapotřebí? Jaký typ živnosti? Bylo by mi to vůbec umožněno v tak nízkém věku? Přídavky co dostávají rodiče by byly zastaveny? Platil by mi stát vůbec školu?

8976*

I dyž Vám poradíme sebevětší moudro bude nejlepší navštívit uřady kterých se to týká - věk by neměl být problémem, živnostenský zákon - net + živn. úřad, přídavky- mpsv - sociálka - net, zákon o vysokých školách - net-? takže nažhavit internet a bádat a hledat a telefonovat a navštívit ochotné úředníky, profesní osvědčení je nyní poněkud velkou investicí - co jsem se doslechl...a bez tohoto to asi nepůjde...

doplněno 24.07.10 17:20:

ááááá-už to vidím profesák máte - to ostatní by melo jít s pomocí uvedeného zjistit...

pepanek*
hodnocení

OK, ale stejně si myslím, že profesák k tomuto není třeba, když se jedná o B+E... co myslíte?

jarda3*

Nevim, jak moc se podari sehnat ksefty - treba nehody atp. maji asi osefovane mafie... Tahani aut na prodej se zase vetsinou delalo formou pohybu v sede ekonomice (pro nefiremni klientelu IMHO idealni i pro tento ucel...) Tezko radit, kdybys chtel do detailu vsechno dodrzet dle zakonu, tak se z toho pos... a nevydelas nic, jinak B+E by IMHO melo stacit a profesak snad neni nutny. Zatim.

pepanek*
hodnocení

Nějaké kšefty určitě budou - známý má autobazar dováží auta z EU. Myslím, že by to mohlo docela dobře fungovat a měl bych čas na školu. O to mi jde především. Jen bych byl nerad dlužníkem nějakého úřadu...

hanher*

B + E je bez profesáku.

hanher*

A nebylo by lepší rovnou C1 + E?

doplněno 25.07.10 13:28:

Je to za skoro stejný peníze.

pepanek*
hodnocení

Díky za reakci, zvažuji to. Dokonce přemýšlím i o C+E. Přes školu bych to měl za velmi výhodnou cenu - cca 15tis (včetně profesáku).

hop®

Terrano + plaťák s autem, potřeba B+E, není třeba C, takže není nutný profesák. Ale pokud máš možnost za 15 mít CE s profesákem, tak neváhej!

doplněno 25.07.10 23:09:

... a co se týká různých přídavků či dávek a školného, to si musíš spočítat sám, je dobře že s touto záležitostí chceš vyjít korektně abys neměl problémy, drž se toho. Ale jestli budeš mít řidičské náležitosti jaké mít chceš, tak se v životě neztratíš - řízení Tě asi trošku baví, a podobných řidiču se všemi potřebnými papíry není nadbytek!

hanher*

Vždyť jste napsal, že profesák máte. . . .

Když už, tak aby jste E dělal k C, nikdy se to neztratí.

pepanek*
hodnocení

Nějak se v tom zamotáváme, takže pro upřesnění: vlastním řidičské oprávnění B, C1. V profesáku mám vypsané s datumem platnosti C1, C1E, C, CE...

michal958*

plati ta skupina co mate v ridičáku

hanher*

Vše, na co zde odpovídáte, zde již bylo alespoň jednou napsaný.

cyril*

Jo, jo, furt se něco děje!

8976*

*zed*jak to tak čtu tak se úplně ztrácím , měl bych se podívat na tu kartičku jestli mohu vůbec na silnici, dodnes jsem si myslel že mám i autobus, ale ted uz vtech skupinách mám takovej chaos...no jdete spát du taky...

hanher*

Jestli nemáte vyplněného nic v červeném poli, nebo v řidičáku, tak můžete jezdit autobusem možná tak jako pasažér. . .*smich*

Berte moji odpověď vážně, ale zároveň i s rezervou, tohle je snad jasný jako facka. . .

doplněno 26.07.10 00:44:

Omlouvám se, zvýraznil jsem D1E a DE, D1 a D je o trošku výš. . .

doplněno 26.07.10 00:50:

Pokud máte sk. B,C+ E a D, tak máte zároveň AM, B+E,C1, C1+E,D1, D1+E,D+E a T (dříve se po úspěšném splnění C+E také zapisoval, teď už se ale do ŘP nepíše, ale držitel může jezdit s traktorem normálně)

Přivýdělek taháním aut na vleku
8976*

ne autobusem jezdit můžu dělal jsem D v roce 1981? a do roku 2003 sporadicky jezdil...ale při výměně ŘP jsem nějak něvěnoval pozornost co mám na té kartičce napsáno , dnes jsem neměl čas, ale zítra mrknu co tam mám, děkuji dal bych bod ale nejste registrován...

doplněno 26.07.10 22:38:

á jste registrován - nick mi byl povědomý, ale nějak se mi to nezobrazilo - je tam , jo do roku 97 jsem jezdil aktivně, potom už jen záskokovka jiné zájmy...

hanher*

Tak v ŘP D máte, a měl by jste ho mít v profesáku.

A proč bych neměl být registrovaný?

hanher*

Jak myslel, že máte i autobus. . .

Máte ho v ŘP?

hop®

Pepánku, doporučuji dodělat řidičák na kompletní CE, profesák na to už máš. Pokud netoužíš jezdit s busem, naprostoTi to stačí na zbytek života, s velkou rezervou na cokoliv, na jakékoliv zaměstnání či přivýdělek. Pak už budeš profesák pouze obnovovat...:)

hodnocení

0x

Vůbec bych se nezabýval nějakými administrativními záležitostmi,zvlášť když je to jen přivýdělek a ještě k tomu dvakrát týdně.Já sám jsem něco podobného před dvěma lety provozoval.Prostě jsem jen každého zákazníka upozornil,že mu žádný doklad nevystavím,bude-li o něj stát,jelikož nejsem živnostník.Také ho nikdo nechtěl,páč jsem měl nižší ceny než ostatní.A vlastně ani tolik cizích lidí nebylo,ve valné většině mých služeb využívali známí a obě strany byly spokojené.Teď uvažuji,že se k této praxi vrátím,neb potřebuji peníze a výrobní prostředek (auto) mám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]