Nejste přihlášen/a.
V minulém podnikání jsem si nadělal nějaké dluhy. Věřitel si najal vymahačskou firmu a ta mne nyní vydírá. Jsem plně invalidní, nepobírám důchod a pobírám jenom sociální dávky v hmotné nouzi. Z toho stěží uhradím nájem a zaplatím léky bez nichž nemohu být. Mohu se nějak bránit? Děkuji za případné rady.
5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
hawatt*
0x
Bohužel jste nespecifikoval formu vydírání... jestliže je to tak, že jestli nezaplatíte, podá na Vás žalobu případně trestní oznámení, pak se jedná o legální postup. Jestliže volí formu, nezaplíte-li zabijeme Vám psa, pak je třeba se obrátit na Policii.
Jinak se samozřejmě nabízí varianta zaplatit, nebo věřitele nakontaktovat a udělat dohodu o splátkách... atd.
úplné řešení přinese až nový zákon o insolvenci - 1.1.08
Jinak se samozřejmě nabízí varianta zaplatit, nebo věřitele nakontaktovat a udělat dohodu o splátkách... atd.
úplné řešení přinese až nový zákon o insolvenci - 1.1.08
koffik
Vydírá mi tím, že přestože ví že pobírám jen dávky v hmotné nouzi a čekám na transplantaci plic, jezdí vyhrožovat do domu, slibuje že skončím pod mostem a pod. Opravdu nemám na to abych si zaplatil právníka.
al bunda*
Nám to je zbytečné povídat, vysvětli to jemu. Bylo třeba myslet, když sis půjčoval; do těch sraček ses dostal sám a nikdo to za tebe nevyřeší. Jak bylo řečeno, pokud postupuje zákonným způsobem, máš smůlu. Zkus se dohodnout, nebo zaplať, co jsi dlužen. Jinak tě čekají velké nepříjemnosti s vymahači případně exekutory.
Kolik dlužíš a za co jsi to rozfrcal?
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]