Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Narkoza a muj velky strach

Od: eleonora* odpovědí: 11 změna:

Pozna anesteziolog,ze pacient,uz spi? Ceka me operace a bojim se ,aby nezacali operovat a ja jeste nespala.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Před operací dostanete inijekci tzv.oblbovačku a bude vám krásně,nebudete mít vůbec žádný strach,spíš vám to bude tak trochu jedno a ztoho co píšete mít obavu nemusíte,na sále dostanete kapačku a než napočítáte do 3,tak spíte jak pařez a proberete se až bude hotovo.

mate59
hodnocení

6x

Nemusíte mít vůbec strach,dostanete premedikaci ještě před narkozou.Vše bedlivě sledují a kdyby jste se počas operace jakože budila tak přidají anestetikum.Plnou narkozu jsem absolvoval mnohokrát a nikdy jsem o ničem nevěděl.Od rána v den zákroku nic nejezte ani nepijte.

hodnocení

2x

Své zážitky raději nebudu popisovat. Jestli ještě nebudete spát, tak jim sdělte, že nespíte.

hodnocení

1x

Povedzte lekarom o tejto obave, daju vam lieky na ukludnenie este pred samotnou narkozou. Su to odbornici, vedia co robia a maju monitorovacie pristroje, nemate sa coho bat.

kacka1
hodnocení

1x

Vůbec se nemusíte bát, pozná.:) Byla jsem na operaci před měsícem a vábec jsem nevěděla kdy jsem usnula a vzbudila jsem se až na posteli, kdy na mě mluvili.Byla jsem na jednodenní chirurgii, takže potřebovali, abych ještě ten den šla domů.Akorát se mi potom trošku chvíli motala hlava, ale to je normální, ani zle mi nebylo.

radek123
hodnocení

0x
Před týdnem jsem absolvoval svoji první narkózu..sestřička mi vše krásné vysvětlila a na sále mi jen říká..teď vám to podrzim před pusou a normálně si dychejte a pak až to dám blíž tak se neleknete bude to jako by jste se od nás vzdaloval..a když to přidala tak mnela pravdu a nestačil jsem říct ani jedna dvě tři...a už jsem spal..a to Mne operovali 3hodiny..a pak mne probudili a mne se chtělo strašně spát a tak jsem pak další tři Hodky spinkal...a to mi ještě museli předtím ten rajskej plyn upravit kvůli mě diagnóze ...takže nebojte a nebojte se na vše klidně zeptat.

au1
hodnocení

0x

první celková anestezie je plná strachu a obav, absolvoval jsem ji před necelým měsícem. měl jsem úplně stejný myšlenky jako ty, nemám rád když nemám věci pod kontrolou. jak říkají ostatní, sděl svý obavy anesteziologovi, se kterým budeš před operací mluvit. ten si proklepne tvůj celkovej zdravotní stav, a určí medikaci. já narazil na úplnýho pohodáře, řekl mu ať mě pořádně "zfetujou" protože jinak jim z operačního sálu uteču :-D a tak se taky stalo, nějaký léky na uklidnění, injekce údajně na to aby se nesrážela krev, a pak už mi bylo všechno jedno *smich* byl jsem na předoperačním při plným vědomí, všechno si pamatuju, ale strach nebo obavy jsem neměl. pak už jen kapačka do ruky, něco jako rajskej plyn přes hubu, a za 3 hodiny jsem se probudil na pokoji *frajer*

rodic

S tím rajským plynem je to zajímavé. Mně ho nedávali, pichli mi injekci, řekli at zavřu oči a v ten moment jsem o sobě nevěděl.

au1
mi to pak vysvetlovali ze to vpodstate neni rajskej plyn, ten uz se prej nepouziva, ale neco tomu podobnyho. pichli mi do ruky kapacku, ptali se po kom jsem tak vysokej, nasadili masku s plynem, a hotovo, vic si nepamatuju :)

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, Vás dotaz mě pobavil. Opravdu si myslíte, ze narkozu aplikuje nějaký lékařský nedouk? Buďte si jistá, ze to pozná. Večer před operaci Vám přijde anesteziolog na pokoj vše vysvětlit a tak to také bude. Uspat je legrace, probudit dá někdy docela práci (nebojte, probudí každého, kdo operaci přežije, ale trvá to). Zdravím!
P.S. Nechte si aplikovat celkovou anestézie, která nebolí.

hodnocení

0x

Nebojte, já mám za sebou letos už dvě. Únor a duben. U té první nevím vůbec o ničem, vzbudila jsem se až v posteli na pokoji a byla jsem ok. U té druhé si pamatuji, že jsem se šíleně klepala a oni mne už na operačním sále příkrývali dalším prostěradlem a něco mi píchli pak mne budili což si taky pamatuju, ale pak zas nic a probuzení až na JIPce, protože jsem měla šílený bolesti. Zavolala jsem respektive zakňourala na sestru ta mi něco píchla po čem jsem byla zas v limbu a probudila jsem se opět už na normálním pokoji.

Držím pěsti, to zvládnete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]