Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba za internet

Od: viktor® odpovědí: 4 změna:

Milí přátelé,2 roky jsem platil internet bez podepsané smlouvy a majitel mě pravidelně posílal elektronické výpisy za zaplacení,ted když jsem podepsal novou smlouvu na 2 roky,tak mě přestal výpisy posílat,2x jsem to urgoval,ale neozval se,tak se ptám,mám nárok na ty výpisy a musí mě je posílat,nebo nemusí,mám na ně ze zákona nárok nebo ne,já jsem v poslední době měl spory o kvalitu signálu a napsal jsem to na jejich veřejné stránky,tak se ho to patrně dotklo,tak aby mě nakonec neobvinil,že jsem mu nezaplatil a já nemám žádný doklad,že ano.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Slušná firma výpisy posílá... Určitě by měl potvrzení o zaplacení vydat, ať už v papírové či elektronické podobě. Předpokládám, že to platíš z účtu. tedy je dohledatelné komu jsi platil, tak by problém o prokázání zaplacení/ nezaplacení být neměl...

hodnocení

0x

Chapem to spravne?

Internet plati majitel bytu, kde ste v podnajme, on ma aj podpisanu zmluvu a vy mu len preplacate naklady?

V takom pripade si nemate na co stazovat, vy s poskytovatelom internetu nemate ziadny pravny vztah. Vsetko rieste s majitelom bytu, ktory mozno porusuje podmienky internetovej firmy, ak to defakto vyuziva niekto iny.

jirib
hodnocení

0x
Doklad přeci máte,když mu platíte...?
Na účet převodem nebo složenkou?
Pokuď mu to dáváte na ruku,tak chtějte nějaké potvrzení.

hodnocení

0x

Jestli jste cizinec, měl byste požádat někoho o překlad. Vypadá to na nepochopení tuzemských smluvních vztahů. Rozumím tomu tak, že smlouvu s poskytovatelem internetu měl uzavřenou majitel bytu a vy jste mu tuto službu hradil na základě výpisů, kteá vám posílal. Na poskytování internetu jste tedy měl uzavženou smlouvu s majitelem bytu, nikoli s poskytovatelem internetu. To je pochopitelné. Dál ale není jasné, s kým jste uzavřel smlouvu na 2 roky, jak jste vypověděl smlouvu majiteli a z jakého titulu a s kým jste měl spory o kvalitu signálu. To je víc problémů, kreré je potřeba rozlišit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]