Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokus o sebevrazdu, co ted?

Od: luky* odpovědí: 17 změna:
Dobry den, moje sestra se pokusila o sebevrazdu, ma delší dobu psychické problémy. V nemocnici usoudili, ze je nebezpečná sobe a i svému okolí a chtějí ji převézt do psychiatrické léčebny i proti jeji vuli. Bylo nám (me a matce) nabídnuto, ze si ji můžeme vzit domu na svou zodpovědnost. To ale nechceme. Chce to prý udelat jeji přítel a vzit si ji domu. Myslíte, ze je to možné? Ze i kdyz neni rodinný příslušnik, tak ze si Muze vzit domu? Diky moc předem

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tebi
hodnocení

10x

Jen odborník ji může pomoci, nechte ji v léčebně. Může zkoušet znovu a znovu.

idanova*
hodnocení

5x

Zdravím. Přítel byl sestřin nejdůvěrnější člověk, přesto jí nedokázal pomoct ani jí v pokusu zabránit. Tedy selhal. Proč by měl své selhání zopakovat? Jen ať ji nechá v rukou odborníků, kteří mají zkušenosti a jsou jediní, kteří pomoct mohou. Ida

hodnocení

5x

Já nechci nic zlehčovat, situaci neznám. Ale jeden zasvěcený sociální pracovník mi řekl, že o sebevraždu se nepokouší, ta se páchá. Všechno ostatní jsou demonstrační volání o pomoc*. Takže psychiatra. Ovšem odborníka, ne nějakého šarlatána z polikliniky, který to tam fláká jak na běžícím pásu.

*Vzpomeňte na slavné osobnosti od Cobaina, přes Brodského až po Svobodu. Nikdo se nepokoušel, prostě si to nechali projít hlavou a udělali...

anony*
Já ji před 15 lety páchal a nějak se nezadarilo, takže to, že někdo přežije ještě neznamená že je to demonstracka, i když možná to tak často je.

@anony Když něco děláš, tak to dělej pořádně. Jinak to nedává smysl, ne?

anony*
Jako vážně? Ach jo.

Tak já myslím, že dělat věci pořádně je normální. Mně třeba, když se něco nepodaří, tak se za to stydím. A ne abych se tím chlubil ;)

10.06.22 19:15

Ernie-*palec*

anony*
Kde jsem se tím chlubil? Já vám jen vysvětloval,že ne vždy je to demonstracka když člověk nezemře to je celé. Až vám někdo blízký něco takového udela tak mu vysvětlené že to má udělat pořádně, to samé platí pro diesela

@anony Já chápu, pokud někdo strčí hlavu do elektrické trouby s tím, že si pustí plyn a ono to nevyjde. Akorát má z toho úpal.

anony*
Upřímně naprosto nechápu o co se snažíte. Nevite o co šlo a jaký to mělo průběh,tak se mě to zda zbytečně jak na to reagujete. Zesmesnovanim me osoby nic neziskate.Tímto ukoncuji ze své strany na toto téma diskuzi. Mějte se pěkně.

Anony máte pravdu, že o Vás nic nevíme. Ale pravdou je i to že 99% rádoby pokusů o sebevraždu jsou jen demonstračky z různých důvodů.

motyl*

pro anony@ , odpovídá tady kdekdo, takový klábosení unuděných, tak to neberte vážně ty jejich frky. Nejvíc se vyjadřuje ten kdo o tom nejmín ví, protože je mu to které téma neznámé a teda třeba i k smíchu, a komentářema at jakýmakoliv si vlastně dělá ve svý hlavě nákej názor, kterej ale o ničem nevypovídá. To je běžná reakce lidí.

A pro ty vychechtaný, věřte že si nedokážete představit, jak se cejtí člověk, kterej i jenom uvažuje o tom, že už se nechce další dny probouzet...

hodnocení

3x

Pokud je sestra plnoletá, pak si myslím, že i přitel si ji na svou zodpovědnost domů vzít může.

V případě že sestra plnoletá není, to bude asi jinak...

ltz
hodnocení

0x
Je spíše divné to, že když je nemocná nebezpečná svému okoli i sobě, tak že ji vůbec chce nemocnice propustit do domácího léčení. A umístí ji na psychiatrii, asi až se něco stane.

hodnocení

0x
Podle mě nemůže,když není přímý příbuzný. Soud navíc může rozhodnout o její detenci v léčebně a je to tak lepší i pro ni

hodnocení

0x

Jestli je plnoletá a nemá soudem omezenou svéprávnost a z toho vyplývající přidělení opatrovníka, tak si bohužel může dělat co chce. Rodinný příslučník s tím vůbec nic nemůže dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]