Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce - jak probíhá

Od: duka odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám pár otázek, nic prosím pro rýpaly. Jsem ve složité situaci

Bylo mi vystaveno exekuční řízení a mám i zmražený účet.

1. Mám zaplatit častku xx xxx do 30 dnů , na tu bohužel samožejmě nemám, lze vyřídit splátkový kalendář?

2. Jak mám hradit? Mám zmražený účet.

3. Když mi na ten účet příjde výplata od zaměstnavatele co se s ní stane?

4. Jak mám platit další ostatní závazky když nemám aktivní bankovní účet?

Děkuji všem za odpovědi a případné rady.

Mějte se.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

1. Kontaktovat exekutora a dohodnut sa

2 + 3. Akekolvek peniaze vam na ucet pridu, exekutor na ne moze siahnut

4. Vas problem, napr si zriadite ucet v inej banke, len pozor, aby ste nespachali trestny cin kratenia veritela, ak budete cez ten ucet riesit "velmi nutne a surne platby" ako napriklad nakup noveho mobilu v eshope.

hodnocení

1x

1. Základem je komunikace a dohoda s exekutorem. Nárok na splátkový kalendář není.
2. Příkaz k úhradě je obecný. Dlužník nemusí dluh hradit jen z účtu. Může např. mít peníze ještě jinde nebo může něco prodat.
3. V průběhu exekuce bude zabavitelná část výplaty stržená zaměstnavatelem. Nezabavitelná část je na účtu k dispozici. Aby nedocházelo k dvojímu postižení příjmu, byly zavedeny chráněné účty. Jejich založení je ale tak složité, že se v praxi nepoužívají.
4. Nezabavitelná část příjmu by měla být na účtu k dispozici (3.).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]