Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věcné břemeno platí bez zapsání do KN?

Od: kr* odpovědí: 3 změna:

Pěkný podvečer chci se zeptat kde je zakopaný pes...Koupila jsem rod.barák( v katastru nem.nebyl žádný zápis o věcném břemenu) a začala jsem s úpravou zahrady sadila jsem květiny a novou trávu. Přišla paní sousedka že nesouhlasí s úpravou že tuto část zahrady používá jako cestu a donesla mi notářský zápis z roku 1952 který toto potvrzovat. Tak se ptám kdo má pravdu já že břemeno nemám nebo ona že břemeno mám.Poradí mi někdo?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

karamelka*
hodnocení

0x

Pokud jste si ho koupila bez věcného břemena tak máte pravdu vy,zajděte na městský úřad at to vyřeší dřív,než vám sousedka vytrhá kytičky;)

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Můžete zažádat o zrušení věcného břemene.Bude důležité, jak moc je používání vaší zahrady jako cesty pro sousedku důležité. Zjistěte, zda-li o tom prodejce věděl a popřípadě žádejte slevu ;)

lidka*
hodnocení

0x

Měla jsem ten samý případ u mého domku. Já jsem měla napsané vecné břemeno chůze a jízdy dokonce z roku tuším 1938. *cteni*Ale tato věcná břemena záhadně "zmizela"u domů ve vlastnictví bytových podniků. Takže můj soused koupil krátce před rokem 2000 od města obecní dům bez jakéhokoliv zápisu věcného břemene. No a na základě prověrky to katastr zrušil i u mne. Takže doporučuji zajít na KN a tam to s nimi projednat. Jestli tam věcné břemeno má, můžete si ověřit na stránkách nahlizenidokn.cuzk.cz/...

Na městském úřadě vám asi nepomohou.Oni v privatizaci získali tyto obecní domy bezplatně do majetku, ale také bez věcných břemen a to nejen u pozemků, ale i u domů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]