Nejste přihlášen/a.
Pěkný podvečer chci se zeptat kde je zakopaný pes...Koupila jsem rod.barák( v katastru nem.nebyl žádný zápis o věcném břemenu) a začala jsem s úpravou zahrady sadila jsem květiny a novou trávu. Přišla paní sousedka že nesouhlasí s úpravou že tuto část zahrady používá jako cestu a donesla mi notářský zápis z roku 1952 který toto potvrzovat. Tak se ptám kdo má pravdu já že břemeno nemám nebo ona že břemeno mám.Poradí mi někdo?
Měla jsem ten samý případ u mého domku. Já jsem měla napsané vecné břemeno chůze a jízdy dokonce z roku tuším 1938. Ale tato věcná břemena záhadně "zmizela"u domů ve vlastnictví bytových podniků. Takže můj soused koupil krátce před rokem 2000 od města obecní dům bez jakéhokoliv zápisu věcného břemene. No a na základě prověrky to katastr zrušil i u mne. Takže doporučuji zajít na KN a tam to s nimi projednat. Jestli tam věcné břemeno má, můžete si ověřit na stránkách nahlizenidokn.cuzk.cz/...
Na městském úřadě vám asi nepomohou.Oni v privatizaci získali tyto obecní domy bezplatně do majetku, ale také bez věcných břemen a to nejen u pozemků, ale i u domů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.