Nejste přihlášen/a.
Zdravím! Je mi 15 let a teď v červnu budu dokončovat ZŠ. Jelikož bych si chtěl pořídit motorku, tak bych si chtěl najít nějakou brigádu, kde bych si na ní vydělal. Bohužel na internetu nic není, tak se chci zeptat, kde jinde bych ještě mohl hledat brigádu. Napadlo mě, že bych se mohl poptat rodičů, zda jejich známí nehledají nějakou pomoc, nicméně tvrdí, že ne. Předem děkuji za odpovědi.
"Na internetu nic není"? Po prostém zadání "brigáda na léto" do Googlu vyjelo skoro sto tisíc odkazů. Chce to k dotazu (jak sem, tak do Googlu) přidat taky místo (nebo aspoň region), kde brigádu hledáte. Těžko budete spokojen s nabídkou brigády v Ostravě, jste-li z Karlových Varů. A taky obor. Těžko budete spokojen s nabídkou práce v kovovýrobě, když hledáte práci hlavou.
Na internetu je nabízena spousta brigád, záleží na tom, odkud jsi. A když umíš psát do poradny, jistě umíš na netu i hledat a hravě si najdeš a vybereš. Letos je brigád naopak víc, než v minulých letech.
Bude to ale pro Tebe diskriminováno věkem. Třeba práce, kde je práce v noci či hmotná zodpovědnost, jsou pro brigádníky až od 18 let. Ale i tak se dá nalézt plno pomocných prací, které budeš moci vykonávat. Tak ať něco pěkného najdeš. I když za jedny prázdniny vydělat na motorku, to se mi zdá nereálné. Podle toho jakou a za kolik. Vzpomínám na své brigády v 60. letech, to jsem si ale vydělávala na rifle. Z celé školy je měli jen 2 lidé, chtěla jsem být tím třetím. Vidíš to, a dneska je má každý bezdomovec. A bez práce.
Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.