Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám problém, že se mi rozpadla dobrá polovina osmičky vpravo nahoře, polovina zubu je pryč a já se teď nemohu dostavit k zubařovi, protože mi je jasné, že by ten zub šel pak pryč, jenže za pár dní mám státnice a jsem si jistý, že by mě to aspoň na 2 dny vyřadilo, což si teď nemohu dovolit. Chci se zeptat, riskuju něco tím, že odložím návštěvu zubaře třeba až za týden? Děkuji
Osmičky jsou zuby velice křehké a takřka k ničemu, Často se stane, že už když se vyklubou, jsou zkažené. Lepší je dát pryč co nejdřív.
Nechápu, proč by Tě měla vytržená osmičky na 2 dny vyřadit. Po vytržení, když už mi netekla krev a dáseň přišla k sobě, jsem fungovala jako dřív. Za hodinu, dvě po zákroku. Proto nechápu ty 2 dny stonání.
Šla bych raději opravdu co nejdřív, odlomený zub se může silně rozbolet a bude to větší peklo, než 10 minut v křesle při trhání. Jaga.
Zavolej na zubní pohotovost (jediná je už tuším jen v Praze), jestli by něco konkrétního neporadili. Dopravit by ses tam ale případně musel sám. Jinak zkusit Pohotovosti | ČSK/...
Pokud se osmička "jen" rozpadla - a předpokládám že nebolí, nic se neděje. Jakmile bude ale po státnicích čas, určitě bych to aspoň telefonicky konzultoval se svým zubařem, on Vám doporučí, co dál... Kdyby ale teď zub bolel, určitě ho umravní Ibuprofen či něco podobného, co na zub doporučí v lékárně... Přeji hodně úspěchů!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.