Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Místo výkonu práce - celá ČR

Od: m84j odpovědí: 3 změna:

Pracuji u zaměstnavatele, jenž má velmi širokou působnost na téměř celém území naší Republiky. U tohoto zaměstnavatele pracuji již několik let, vždy se však po čase " objeví " nové pracovní podmínky a s tím je spojena nová - upravená smlouva. Bohužel v současnosti marodím a zaměstnavatel mě po ukončení pracovní neschopnosti ( PN ) chce " přidělit " mimo místo bydliště. Ano, mám ve smlouvě místo výkonu práce Celá ČR, nicméně, se mi nechce dojíždět cca 160 km denně do místa výkonu práce a zpět. Navíc za téměř minimální mzdu a s tím, že mi nejspíše ani nebude ochoten vyplácet jízdné... Z práce jsem frustrován, přemýšlím, že ukončím pracovní poměr. Existuje možnost, jak jej ukončit bez výpovědní doby, která dle smlouvy činí 2 měsíce?

Byl jsem několikrát svědkem placení zaměstnanců tzv. na ruku, viděl jsem dost pochybné smlouvy a už mě zkrátka nebaví pracovat pro takovou firmu...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Existuje možnost, jak jej ukončit bez výpovědní doby, která dle smlouvy činí 2 měsíce?

Ano, existuje. Dohodou (oboustrannou samozřejmě).

jaros70*
hodnocení

0x
Dne 13.6.2022, v Smolenice
Zaměstnanec Jiří Bychto (nar. 1925)
Firmexola.s.r.o
Věc: rozvázání pracovního poměru ke dni 13.8.2022.
S pozdravem, pan Bychto.

hodnocení

0x

Pokud máte v pracovní smlouvě napsáno "celá ČR" a podepsal jste to, je to platné. Mohou Vás poslat do Chebu, do Ostravy, do Liberce, do Mikulova... Pokud je místo zaměstnání vzdáleno 160 km daleko, je ovšem jasné, že nebudete jezdit denně. Budou vám proplaceny diety, firma Vám sežene v místě ubytování. Jak jste na to přišel, že Vám šéf nebude proplácet jízdné? Na to máte právo.

Výpověď je dvouměsíční. Tedy v červnu podáte, volný budete od 1. září. Tak je to v ZP. Pokud chcete skončit dřív, musíte se se šéfem dohodnout. A pak skončíte podle dohody. Pokud často marodíte, možná bude rád, když s Vámi pracovní poměr ukončí. Na to všechno se ale musíte zeptat přímo jeho. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]