Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám takový problém. K narozeninám jsem dostala deštník, včera. Deštník byl zakoupen v podnělí 26.7. Stál asi 430 Kč. Máma mě včera ukazovala,jak ho otvírat. Dnes není doma a já ho zkusila otevřít. Ten čudlík na tom deštníku je povolený. To byla ta největší chyba ho otvírat . Já se teď bojím, jestli není rozbitý nebo už byl rozbitý. Jestli se mám přiznat, že jsem ho otevřela. Myslíte, že půjde reklamovat, když máme paragon?Jsem s toho všeho strašně vystaršená. Děkuji
Ale žádné strachy! Vždyť deštník je k tomu, aby se otevíral. Asi se tam něco uvolnilo. Třeba to nebude nic závažného a v prodejně si s tím poradí a nebo ho vymění. Pokud to nepůjde spravit, tak trvejte na výměně.
Díky za morální podporu. Včera mi mamka ukazovala, jak ho otevřít, já jsem to dělala přesně posdle jejího návodu, takže nevím, co se tam tak naráz porouchalo Já se děsně bojím, že mi vynadá. Ale na druhou stranu, když stál 430 tak se ten zatracenej deštník nemůže tak rychle rozbít. Mám s toho nervy na dranc.
Rozhodně bez obav reklamovat. Boty jsou na to, aby se nosily, visací zámek je na to, aby držel, a zrovna tak deštník je v první fázi k tomu, aby se otevíral. Když při některé z těchto činností některá z těchto věcí selže, ač nová, není to má chyba a nemám se čeho bát. (Představte si, že byste měla zámek na kolu (zamykací lanko), zamkla ho a pak za něj zatáhla, načež by lanko ze zámky vyklouzlo [to jsem zažil]. Budete si nadávat, že jste ho rozbila, nebo budete ráda, že se to povedlo vám, dřív než zapracoval zloděj kol?)
doplněno 29.07.10 09:40:P.S. omlouvám se, ale nemohu si odpustit upozornění pro příště: ve třetím pádu píšeme (komu, čemu) mně podle vzoru tobě, případně mi podle vzoru ti. Zájmeno mě odpovídá 4. pádu: vidím (koho co) mě (jako tě), nebo mne (jako tebe).
Tak to se ještě jednou omlouvám; ostatně jsem si to tak trochu myslel, to bylo jen pro případ, že by to přeci jen nebyl překlep. (Překlepů jsem sám nadělal dost a dost.Zrovna teď jsem dva vychytal na poslední chvíli.). Ale skutečně, k vystrašenosti není nejmenší důvod, to už spíš trochu zdravého vzteku na výrobce nebo aspoň trochu asertivity.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.