Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na otoky nohou?

Od: patronka* odpovědí: 10 změna:

Dobré odpoledne, už delší dobu mne trápí otoky nohou, hlavně nártů a chodidel, ale oteklé mám i kotníky a lýtka. Řešila jsem to s praktickou lékařkou, zmínila jsem se při hospitalizaci, ale pořád nemám řešení. Rohodla jsem se vzít to zas od začátku, tak se zatím nezmíním, co všechno podnikám. Moc potřebuji pomoc, je to velmi nepříjemné. Děkuji. Patronka

doplněno 09.06.22 16:10:

Kdyby to bylo možné, určitě bych si došla někam k odborníkovi, jenže z důvodu nemoci nevycházím z bytu, tak musím hledat pomoc online. Podařilo se mi věc konzultovat s farmaceutickým asistentem a po porovnání stávající léčby s možnostmi, mám teď nově mast Priessnitz jako doplnění Priessnitz obkladů a užívání Devenalu ( ten momentálně nebyl k mání, tak náhrada Aescin Teva). Ke stávajícím diuretikům Furon a Verospiron ještě odvodňovací čaj a Magnosolv. Nově taky používám kompresní podkolenky, ty střídám s obklady. Je to složitější, mám na to tabulku a podle ní aplikuji léčbu, ale vypadá to, že úspěšně.

Všem děkuji za snahu a pomoc, některé rady jsem mohla využít. *slunce*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

helenn
hodnocení

4x
No hlavně je fajn zjistit příčiny těch otoků. Jinak nohy ve zvýšené poloze, bandáže nebo punčochy a mast na otoky- třeba Lioton.

asd1
hodnocení

3x

Priessnitzovo metody... Procházky ve studený vodě, nepostávat na místě ale chodit, místo stání nohy hore apod. Možná i kompresní punčochy, ale ne trvale to by mohlo spíš zhoršit, tj. jen na postávání když to nejde jinak (např. do letadla kde se X hodin sedí bez pohybu..)

Zdravím,,,,,,,,,proč si nezajdete na neurologii.,a cévní vyšetření.Právě jsem tím prošla.

id
Protože bez doporučení tam jít nemůže.

Tak to nechápu,,,,,jak řekne doktorovi že chce jít na vyšetření tak jí ho musí poskytnout.Ať si zavolá na cévní a objedná se,,,to je problém?

id
Že to nechápete je vedlejší.
Na některá vyšetření potřebujete doporučení / žadanku. Objednat se můžete sama jako samoplátce
Jasan?
Lékař neplní rozkazy pacienta a pokud uzná, že to není třeba, žadanku nenapíše. Musí postupovat dle pojišťovny, to je nejdříve léčit nejlevnějším způsobem.

Zajímavé že u mne to šlo,,,jinak bych to nepsala.Paní může požádat obvo´dáka a ten jí dá žádanku!

Střílet od boku ledviny je odvážné,,jsou i jiné příčiny.Ale paní asi na tom netrvá jinak by již požádala o žádanku.Já jsem požádala že chci si vyšetřit cévy a nebyl problém i pak neurologa,,ale to chce jem chtít..Tady se nic moc nedozví

max2
hodnocení

1x

Problemem jsou ledviny! Krom prochazek, masazi a dalsiho, se zamerte na procistovani ledvin.

Tedy caje z koprivy a pampelisky.

hodnocení

0x

Známá má podobný problém, oběhala doktory a nikdo si s tím neví rady. Tak vám přeju větší úspěšnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]