Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Dne 26.5.2021 jsem nastoupila na nemocenskou, z důvodů covidu mi byli odkladána operace. Minulý měsíc 4/22 jsem si šla zažádat o prodloužení neschopenky, kterou mi však neprodloužili z důvodu výpovědi ke dni 30.6.2021. Tudíž jsem byla propuštěná na neschopene. Jsem po operaci a nevím co teď dělat abych nezůstala bez financí na bydlení. Předem děkuji za odpověd.
Pokoje si sadnite a rozumne a pomaly to tu spiste :
datum zacatia PN?
datum, do kedy PN trvala?
datum, kedy ste dostali vypoved?
datum, kedy ste ziadali o predlzenie PN?
To bol pracovny pomer na dobu neurcitu? Co mate napisane v zmluve?
Moze to byt cele inak : mali ste PN od 5 / 2021, tu ste si dali neuspesne predlzit 4 / 22. Ak vam ju nepredlzili a nechodili ste do prace, tak ste dostali vypoved za absencie uplne legalne a nie v case PN.
Pri vypovednej dobe 2 mesiace by vypovedna doba plynula 5 / 2022 a 6 / 2022, co by zodpovedalo tomu skonceniu 30.6.2022. Vypoved ste mohli legalne dostat po vasom neuspesnom pokuse predlzit PN v 4 / 22.
Priklad : povodna PN koncila 2.4.2022, odmietli vam ju predlzit. Nasledne vam dali v praci vypoved 28.4.2022 (mimo PN, po jej skonceni) a vsetko je z pohladu zakona ok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.