Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověd v prac. neschopnosti

Od: misaa* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, Dne 26.5.2021 jsem nastoupila na nemocenskou, z důvodů covidu mi byli odkladána operace. Minulý měsíc 4/22 jsem si šla zažádat o prodloužení neschopenky, kterou mi však neprodloužili z důvodu výpovědi ke dni 30.6.2021. Tudíž jsem byla propuštěná na neschopene. Jsem po operaci a nevím co teď dělat abych nezůstala bez financí na bydlení. Předem děkuji za odpověd.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Musím přiznat, že zcela nechápu vás dotaz, ale proti výpovědi na nemocenské se můžete bránit.

hodnocení

0x

Pokoje si sadnite a rozumne a pomaly to tu spiste :

datum zacatia PN?

datum, do kedy PN trvala?

datum, kedy ste dostali vypoved?

datum, kedy ste ziadali o predlzenie PN?

misaa*
hodnocení

Datum začátku PN 26.5.2021
Datum údajné výpovědi : 30.6.2021
Datum ukončení PN: stále trvá..ještě 3 dny.
Řeším to přez inspektorát práce ale tam mají času dost, já ne. Na mě bydlení nepočká.
O prodloužení jsem žádala 4/22 kdy jsem se dozvěděla že jsem nezaměstnaná. Dekuji

hodnocení

0x

To bol pracovny pomer na dobu neurcitu? Co mate napisane v zmluve?

Moze to byt cele inak : mali ste PN od 5 / 2021, tu ste si dali neuspesne predlzit 4 / 22. Ak vam ju nepredlzili a nechodili ste do prace, tak ste dostali vypoved za absencie uplne legalne a nie v case PN.

Pri vypovednej dobe 2 mesiace by vypovedna doba plynula 5 / 2022 a 6 / 2022, co by zodpovedalo tomu skonceniu 30.6.2022. Vypoved ste mohli legalne dostat po vasom neuspesnom pokuse predlzit PN v 4 / 22.

Priklad : povodna PN koncila 2.4.2022, odmietli vam ju predlzit. Nasledne vam dali v praci vypoved 28.4.2022 (mimo PN, po jej skonceni) a vsetko je z pohladu zakona ok.

misaa*
hodnocení

Já dostala výpověď ke dni 30.6.2021 a to je měsíc a 5 dní od začátku PN. Na prodloužení mi řekli že budou dělat,Ze jsem tam vůbec nebyla aby jsem nepřišla o peníze když jsem byla před operací. A řekli mi že můžu podpůrci dobu čerpat do 9.6.2022. Ale co po ní když jsem žádnou výpověď nedostala ani nepodepsala.
Smlouva na dobu neurčitou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]