Nejste přihlášen/a.
Máte někdo zkušenosti s vrácením použitého zboží z Lidl eshopu? Píšou 90 dnů na vrácení zboží.
Chci vrátit aku sekačku, která je už párkrát použitá a vidím že to asi nebude to pravé. Očistit a zabalit, vezmou mi ji zpět?
Normálně bych takové bezplatné zapůjčení považoval za vyčůranost, ale zrovna s Lidl eshopem mám tak špatné zkušenosti, že jim to přeju.
1. Hrají si na ekologii, vnutili nám nesmyslné papírové tašky, přitom zásilku o pěti drobnných položkách pošlou postuně během 14 dní natřikrát ve třech předimenzovaných velkých krabicích. Tedy dodávka s balíkem k nám na vesnici místo jednou přijede 3x. To je zřejmě superekologické.
2. Objednal jsem si loni skladovou akuvrtačku za 1000 Kč. Oni normálně ten jediný produkt rozdělili na tři, nabíječku 200, baterii 200 a vrtačku 600. Poslali mi jen nabíječku. Když jsem se dotazoval, kde mám vrtačku s baterkou, tak že prý jsem ji vrátil - reklamoval. To ale nebyla pravda, nikdy ji ani nepředali přepravci, protože ji prostě neměli. To později přiznali a vrátili mi 800 a mně zůstala nabíječka k ničemu za 200. Mohl jsem jí jít vrátit poštou, ale nestálo mi to za to.
3. Letos jsem opět objednal jinou skladovou vrtačku a vrtáky k ní. Druhý den jsem viděl, že vrtačky jsou vyprodané, tak už mi bylo jasné, co se stane. Přišly pouze vrtáky (s týdenním zpožděním) a za další týden mi napsali, že vrtačky už nejsou. Mimochodem, za dalších 14 dní jsem tu vrtačku koupil normálně na prodejně.
4. Nikdy mi ještě neposlali zboží obratem, vždy po cca 5..7 dnech (to když balí první položku k odeslání) přijde mail, že nestíhají.
Tohle prostě není standardní eshop, kde pokud je položka skladem, tak ji dostanete, je to jakýsi blešák, kde "skladem" nic neznamená, pošlou vám často jen to, co jim zbyde po rozvážce do prodejen, nebo co se jim po akci z prodejen vrátí. A ještě v tom mají totální chaos. Tuším že problém je v tom, že zboží není v jednom skladu, ale roztahané po prodejenách a oni ho jak kočka koťata rozváží z pěti skladů na 230 prodejen a zpét a teotretické skladové zásoby pak prostě reálně nemohou sedět..
Jako klidně tam zase něco objednám, někdy mají věci jinde nesehnatelné, nebo zajímavé ceny, ale je to loterie, pokud něco opravdu nutně potřebuji, musím to koupit jinde.
A já mám zase zkušenosti dobré - i s reklamací a vrácením zboží.
Poslední mé vrácení bylo někdy v únoru 2022 - samozřejmě zdarma přes PPL svoz na výdejně. Že to poslali 5 balíků na 6 malých věcí je pravda - ale mne jako zákazníka zajímalo zboží. 2 kusy jsem vrátil zdarma a peníze zpět mi poslali brzy.
Reklamoval jsem rybářský prut - nevydržel při lovení kapra - poslali mi kompletní sadu. Reklamoval jsem tyčový mixér - stačilo nafotiti, nic jsem neměl posílat, poslali mi nový - který se rozbil do měsíce, takže vrátili peníze.
Trochu mi vadí kvalita šití u CRIVIT - tam ale objednávám převážně dětské věci, které bych stejně za pár měsíců musel vyhodit.
Poslední měsíce mne ale už zboží z webu nějak neláká - nevidím tam tu správnou akční cenu.
Stran dotazu - u tohoto zboží je jasné, že člověk musí použít, aby zjistil, jak to funguje. Pokud to vrátíte za 50 dnů s tím, že se vám nelíbí výdrž baterie, náhlý pokles výkonu, je problém s ... - morálně je to v pořádku. Očistit, dát do krabice, přes web zadat vratku - vytisknete si PPL vratku zdarma - předáte.
Alespoň takto to fungovalo ještě v únoru
Skúste si prečítať všetko,čo ste dali v odkaze. To,že Lídl dá ešte predlženie zmluvy,neznamená,že zmenil reklamčný poriadok podľa občianského zákonníka na ktorý aj poukazuje v danom odkaze. A aj drobné poškodenie,škrábanec,kúsok špiny budú považovať za prekážku pri vráteni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.