Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chci koupit přítelkyni letenku on line u Ryanair, ale nevím jak zaplatit za její zavazadlo, které přesahuje rozměry zavazadla příručního. Do limitu 20 kg se sice vleze, ale rozměry jsou 75x50x29 cm. Nikdy jsem takto letenku nekupoval, a mám obavy, abych neudělal něco špatně a aby někde nebyly potom problémy s odbavením. Nejsou mi jasné poplatky za nadrozměr a jaký postup při rezervaci konkrétně zvolit. Prostě nechci aby pak na letišti musela doplácet velké sumy za zavazadlo a chci to vše vyřídit on line. Můžete mi poradit jak na to? Díky moc.
Na tom není nic složitého.
Pokud objednáváte na oficiálních stránkách, máte možnost při volbě termínu letenky zvolit hned v prvním kroku kombinaci s nějakým tarifem (Plus), který zahrnuje odbavené zavazadlo do 20 kg. NEBO zvolíte nejlevnější variantu letenky a zavazadlo si dokoupíte v třetím kroku po výběru sedadel. Maximální rozměr takového zavazadla je, co se teď dívám do procesu objednávky, 119 x 119 x 81 cm. Takže se v pohodě vejdete.
V každém případě nezapomeňte toto udělat pro každý směr letu a hlavně to kupte současně s letenkou, protože kdykoliv později a dodatečně to bude dražší.
Ale to je právě to co chci vědět. Já vím, že příruční zavazadlo je do deseti kilo. Také vím, že je potřeba zavazadlo těžší než 10 kg odbavit. Ale nevím jak to udělat. Tedy jak odbavit zavazadlo těžší než 10 kg a větší než dané rozměry pro příruční zavazadlo. Jak píšete je nutno zakoupit jakýsi vyšší tarif. A to je právě to, co nevím jak postupovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.