Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uhrada zdravotního pojištění

Od: luc223 odpovědí: 4 změna:

Ahoj všem. Ukončila jsem pracovní poměr a následně po měsíci jsem byla hospitalizovaná na psychiatrii.
Jedná se mi o nezaplacené zdravotní za dva měsíce.
Můžu dojít pro papír k doktorce ,jakoby pracovní neschopenka, na základě které mi uhradí zdravotní pojištění stát, že jsem byla hospitalizovaná? Mám u sebe propouštěcí zprávu z psych.nemocnice s obdobím kdy jsem byla hospitalizovaná. Jestli to stačí. Můj dotaz spočívá hlavně v otázce, zda mám nárok na zaplacení zdravotního od statu, v době kdy jsem byla na psychiatrii hospitalizovaná?
Díky moc .

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, rozumím tomu tak, ze jste si ze svého neplatila dva měsíce zdr. pojištění (ze zákona je povinné), protože jste nebyla zaměstnana. Neschopenku nepotřebujete, když nemáte práci. Tak mate u státu dluh a nikoliv, ze něco dostanete. Zdravím!
luc223
hodnocení

Děkuju za odpověď. Ano přesně tak. Mě jen zajímalo, jestli třeba tou hospitalizací, neplatí zdravotní stát. Ale to je asi blbost. Díky.

ben®
luc223 - stát platí zdr. pojištění jen za děti, studenty, důchodce a snad i za vojáky. A pozor, běží Vám penále z prodlení.
luc223
hodnocení

Jasný, děkuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]