Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mě překvapilo v Německu

Od: emm odpovědí: 12 změna:
Dobry den, pred par dny jsem prijela z vymenneho pobytu z Nemecka z Landshutu. Byla jsem tam ja a par ostatnich spoluzaku na 5 dni. Bydleli jsme tam v rodinach a bylo to moc fajn. Jenom me tedy dost prekvapilo to, ze vetsina Nemek jedla opravdu hodne malo (nesnidaly, ke svacine jen müsli tycinku, k obedu trosku hranolek nebo testovin, veceri az v 9 vecer). Oni se zas divily, kolik my toho snime. Zase o to vic Nemci pili. Casto se pry s kamarady schazeji, jdou ven a koupi si alkohol a vypiji ho docela i dost. Coz teda aspon my nedelame...ne ze bychom si ho nikdy nedali, ale ne tolik. Taky me prekvapilo, ze jsou tak strasne hrdi na to, ze jsou Bavoři. No a taky si mysleli, ze Cesko a Slovensko je vlastne jedno a to same. Ze by nepoznali, ze cestina je jiny jazyk nez rustina *smich* . Stalo se vam neco podobneho taky? Nebo jsem mela jen ja ,,takove stesti"?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

4x
To je normální. Jsme pro ně verbež z Východu, odrůda rusáků.
My se o ně zajímáme, takže o nich víme hromadu věcí. Vždyť je to sousední stát. Oni o nás neví nic, protože nechtějí. Nezajímáme je. Celá dnešní postkomunistická Evropa jim splývá v jeden ruský blok.
Navíc Bavoři jsou hodně specifičtí. Nemají rádi němce z ostatních spolkových zemí, z němců z nových spolkových zemí si dělají srandu a rakušáky nesnášejí...
ben®
vernon - s tou verbeži to silné prehanite, ale tady se to bude líbit . S hodnocením Bavorska souhlasím a píší to zde výše také.

Přehnané to není, v devadesátých letech jsem v Bavorsku pracoval a mohu potvrdit, že mnozí nerozlišovali Češi, Poláci, byli jsme stejná verbeš a mladí, kulové uměli, ale byli to páni Bavoráci. Tím nechci házet všechny do stejného pytle.

hodnocení

1x

Ono je to všude jinak. Kamarád byl překvapen z pobytu ve Španělsku, protože on chodí brzo spát. Tam večeře až po 22 hodině a nejméně o čtyřech chodech, pro něho hrůza.:-D

hodnocení

1x
Tak pro neslovany zní všechny slovanské jazyky stejně, takže vetšina cizinců jazyky jako Čeština, Polština nebo Ruština od sebe nerozeznají. Mně osobně taky někdy dělá problém někdy rozeznat Ruštinu od Polštiny a musím vždy poslouchat pozorněji a více, abych si byl jist, který z těch jazyku to je. A takovou Ruštinu nebo Ukrajinštinu od sebe nerozeznám vůbec a to jsem Slovan. Takže je úplně normalní, že Němec neslyší ten rozdíl mezi Češtinou a Slovenštinou.
Jinak já žil teď 2 roky v Drážďanech a byl jsem naopak překvapen, kolik toho Němci ví o Česku a že měli docela přehled.

slon
hodnocení

1x

No vidíš, ty si taky myslíš, že slováci mluví rusky.

hodnocení

0x

Přijde mi divné, že nás udivuje, jak různí lidé, v různých státech o nás ví málo. Ale vůbec nám nepřijde dovné, že my o jejich vlasti víme ještě méně. Třeba nevíme kolik republik má třeba Německo. Vy také ne. Umíte je vyjmenovat? Ne, že? Ale přitom se divíte, že oni neví o Česku a Slovensku také nic. ;) To, že jedí méně, to bude skoro jako u nás. Mladí lidé už tolik nejí a vaří jinak, než jejich rodiče a prarodiče. Mladé ženy vaří naprosto jinou stravu. Necpou se tak knedlíky a omáčkami. Jasně, že jsou vyjímky, vaří to, jako jejich mamky a podle toho tak vypadají, ale udivují mě mladé ženy s několika dětmi, které jsou jako děvčátka se zadečkem jako klouček. Je jich opravdu hodně, jen si jich nevšímáme tolik, jako obézních prdelinek. ;) Je ale na každém z nás, kolik a jak bude vařit a plakat nad zdražováním. Jak budeme vypadat a také, jak budou vypadat popelnice. *hi* Netvrdím, jen se zamýšlím.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, “štěstí” jste měla v tom, ze jste nebyla v Německu, ale v Bavorsku. Nabubrele Bavorsko i ostatní Němci nemají zrovna v lásce, protože je “specifické”. Německo poznáte v Berlíně. Zdravím!

pb®
hodnocení

0x
Ale hádám, že stíhlí nebyli, což? Jíst malé objemy vysocekalorických jídel, večeřet pozdě a nalévat se alkoholem je dobrý návod na nadváhu a kardiovaskulární onemocnění.

jenda22
hodnocení

0x

Z Německa nikdy nic dobrého nepřišlo, proč by to bylo dnes jinak.

tomaso
A odkud přišlo něco dobrého?
jenda22

Z Česka, z USA. Z Německa jen války, kolaborace s Ruskem, nehorázné okrádání dodavatelů německým ksindlem. Platilo to kdysi, platí to i dnes. Nechcete to vidět nebo jak? Já tam pracoval a netuším, čím je Německo výkonější než Česko, když naprosto vše tam funguje jak tady. Produktivita, výroba. Ve strojírenství, stavebnictví. Spíše tam je to vše pomalejší než tady. Kvalita stejně tak, spíše průměrná ale po nás to chtějí super ultra. Hnus.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]