Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měla bych prosbičku, nemáte někdo zkušenosti. Několik dní mě přemáhá únava, bolesti svalů, nohou, jakákoliv činnost je pro mě vyčerpávající, bolí a motá se mi hlava. Doktoři mi řekli, že by to mohlo mít souvislost se starostmi, depresemi... nevíte co na doplnění energie? Aby se mi udělalo lépe, popř. vlastní zkušenosti, v případě, že jste měli stejný problém? Moc děkuji za odpovědi.
Za prvé bude asi nejlepší si odpočinout a vyspat se. Na bolest svalů po námaze je Magnesium. Motání hlavy může způsobovat krevní tlak, jak nízký, tak i vysoký. To znamená, zajít k lékaři a popřípadě se nachat poslat k revmatologovi či neurologovi.
Přeji hodně zdraví bez stresů a depresí.
Doplnit vitaminy a minerály, ale jenom 100%přírodní - nejlépe koncentráty.Doporučuji Nutrilite.Dále pitný režim, pohyb, čerstvý vzduch a relaxace.
doplněno 28.07.10 18:32:Multivitaminy-Daily nebo Double X.
To, co píše malvínka, by mhlo být; neměla jste klíště? (Ale ono se dá i přehlédnout, v záhybech kůže nebo třeba v ochlupení.) Nebo mononukleoza. Sice jste to zřejmě s doktory konzultovala, ale možností je víc a nemusí se trefit napoprvé; opakovaně otravovat, otravovat, otravovat.
To klíště opravdu žádné nemám. To máte pravdu, doktoři řeknou, že to je od nervů a víc je nezajímá. To, že se můj stav nelepší ani po lécích co jsem dostala..
Může to být opravdu od stresu. Jestliže máte v pořádku krev... boreliozo by totiž byla v krvi zřejmě už poznat. Na stres - hodně spánku, nepřepínat se, vitamín C (citrusy), E (v ořechách např. vlašských), kyselina listová (ta je třeba i na podporu imunity), vitamíny skupiny B (třeba B-komplex nebo Pangamin). Vyvážená strava by ale asi byla lepší, někdy ty chemické vitamíny tělo nevyužije. Můžete to mít třeba i reakci na počasí - nejste na to třeba citlivá? Vemte to tak, že nejprve jsou tropické teploty, následně ihned propad o dvacet stupňů dolů - to musí být dost veliký zápřah na tělo.
Na únavu vám poradím ženšen. Kupte si ho ale v lékárně a požadujte takový, který obsahuje standartizované množství účinné látky. Některé přípravky obsahují ženšenu málo a pak nepomůžou. Při pravidelném užívání mi od únavy pomohl. Únava nepřejde hned nebo po pár kapslích, musí se užívat déle. Na doplnění energie mi pomáhá guarana, konkrétně Gvaranal forte, /snad to nebude vypadat jako reklama, ale ten mám vyzkoušený/. Účinnou látkou je kofein, ale nedráždí žaludek a jeho účinky jsou mnohem delší než u kávy nebo coly. S bolestí svalů neporadím, protože nevím, ale přeji vám, ať se toho co nejdřív zbavíte.
zdravim, ja se s unavou taky potykam, od doby co jsem na materske... delala jsem si pruzkum na interentu a dost casto se radi doplnit koenzym Q 10, takze ted uzivam Q-Max a citim se dost lepe. Pokud ma ovsem clovek starosti tak s tim tezko neco delat, nejlepsi by bylo je vyresit:o) Drzim palce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.