Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podminka vyprsela smaze se rejstrik sam

Od: zlocinec odpovědí: 1 změna:
Dobry den dostal jsem podminku jakozto zlocinec kterou jsem normalne prosel, na mediacni sluzbe mi rikali ze poslou navrh na zahlazeni trestu a ze na to maj rok ale ja tu cetl pripady kde psal borec ze utikal z CS za komunismu a ma v 60 letech podminku a nemuze si najit praci, uz se bude blizit rok a nechci riskovat ze se pak dozvim, ze sem si to mel pozadat sam. Musim si o to sam pozadat nebo mam verit mediacni sluzbe?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Věřte mediační službě.

Po uplynutí zkušební doby si soud sám vyžádá zprávy o vašem chování v této době (hlavně zda jste se nedopustil další trestné činnosti nebo "neškodíte" jinak ), případně zkontroluje splnění dalších uložených podmínek (např. náhrada škody) a pokud shledá, že je všechno v pořádku, obdržíte usnesení, že jste se osvědčil. Nanejvýš si potom požádejte o výpis z RT pro jistotu.

Tr. z. § 48

(7) Jestliže pachatel, od jehož potrestání bylo podmíněně upuštěno, vedl ve zkušební době řádný život a vyhověl uloženým podmínkám, vysloví soud, že se osvědčil; jinak rozhodne o uložení trestu, a to popřípadě již během zkušební doby.

(8) Neučinil-li soud do jednoho roku od uplynutí zkušební doby rozhodnutí podle odstavce 7, aniž na tom měl pachatel, od jehož potrestání bylo podmíněně upuštěno, vinu, má se za to, že se osvědčil.

(9) Bylo-li vysloveno, že se pachatel, od jehož potrestání bylo podmíněně upuštěno, osvědčil, anebo má-li se za to, že se osvědčil, hledí se na něj, jako by nebyl odsouzen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]