Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vetnamka si v obchode opisovala obcanku

Od: nasranyzakaznik odpovědí: 31 změna:
poslal jsem tetu do kramu, kde je zasilkovna, aby si vybrala balik. A vetnamka si od ni z neznameho duvodu, pry ze to neni na jeji jmeno coz ji sakra nema vubec zajimat kdyz ma kod baliku opisovala zadni stranu obcanky. Vim ze to je drzost nejvetsiho kalibru, si pod zaminkou zasilkovny od nekoho opisovat obcanku, ale muze se to nejak zneuzit? Uz jsem ji vysvetloval ze to je drzost ale uz se stalo. Diky, obchodnik je drzej opakovane a uz k nemu fakt nejdu.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

15x
Ze neco nechapes neznamena, ze to nedava smysl. Je to skutecne kvuli veku pro predani baliku a je uplne jedno, jestli je tete treba sto let a vypada na 150. Kdo ji ten balik predava musi mit DOKLAD o tom, komu ho predal, protoze jak vypadala kontrolni organy zajimat nebude. Opisuje si jen kontrolni ctyrcisli cisla dokladu, pokud vim. A neni to vec vietnamce, ale zasilkovny. U jinych dopravcu to je stejne nebo brzo bude.

Kvůli věku to fakt není, leda by prodejce udával, že je věk potřeba zkontrolovat. Je to jak jsem napsal já - obchodník je nedůvěřivý a chce si zapsat, komu balík dal, kdyby ho někdo obvinil, že balík ukradl.

re4zon
Ok, zrejme jsi jasnovidec.
pletiplot takže ještě jednou odkaz re4zon zasilkovna.cz/... zasilkovna potřebuje opsat poslední čtyřčíslí, musí doložit při kontrole úřady

@nonek Ano, ale to se týká jen služby "ověření věku 18+", kterou může od zásilkovy požadovat prodejce. Z dotazu vůbec neplyne, že balík byl se službou ověření věku 18+, to jste si domysleli vy jasnovidci, myslím, že by to tazatel snad napsal., kdyby to tak bylo. Naopak moje zkušenost s Vietnamci je, že bývají k Čechům nedůvěřiví a jistí se všemi myslitelnými způsoby, takže mi přijde mnohem pravděpodobnější, že to dělá kvůli sobě.

Tazatel píše
Otazka je jestli to muze zneuzit, a ze by si nekdo opisoval obcanku kvuli tomu ze je balik od 18cti to mi hlava nebere.
Takže jedině počkat na tazatele...ale vypadá to, že zasilkovna poslala něco pro +18

hodnocení

9x

Vietnamka se bránila proti tomu, aby byla sama podvedená. Druhý den tam přijde někdo se stejným kodem a bude tvrdit, že má kod a Vietnamka mu balík ukradla. A Vietnamka bude mít aspoň něco pro policii, navíc Vietnamci mají v obchodě kamery, takže bude mít jak dokázat, že se to skutečně stalo.

Opsané údaje se zneužít nedají, ani mě nic nenapadá.

hodnocení

5x

Dokážu si toto představit v případě, kdy je povinnost ověřit si věk příjemce - objednávka alkoholu na zásilkovnu tedy opravdu toto bude potřebovat.

nasranyzakaznik
hodnocení

Tady se ale neresi 18+, moje teta neni 20 leta aby neslo poznat jestli ji je 18+, nikde jinde se toto nestalo, neni zaminka k tomu si obcanku kontrolovat, a jeste do toho si opisovat obcanku? Otazka je jestli to muze zneuzit, a ze by si nekdo opisoval obcanku kvuli tomu ze je balik od 18cti to mi hlava nebere.

A co zneužití 150leté tety pro převzetí balíku pro mladistvého?

Koho pak zásilkovna potrestá, když nebude vedět komu balík předala?

Co to vůbec bylo za zásilku?!

liska5
hodnocení

5x

Jak by ta čísla zneužila? Vím, že někde si OP ofotěj. To je snad podezřelejší...Mne by tohle vůbec nevytočilo.

jp
hodnocení

3x

Nevím proč si něco opisovala, ale nedělala bych z toho drama. Mě spíše vadí, že dnes si kdekterá instituce, občanku kopíruje. Dokonce i v zahraničí při pronájmu apartmánu si soukromník chce okopírovat občanku. Myslím, že tady je namístě opsat si údaje z občanky, jako se to dělalalo dříve. Z rozvojem kopírek se kopíruje o stošest. Myslím, že právě tady hrozí zneužití.

Proč opisovat, když můžu oskenovat a je to rychlejší a čitelnější?

jp

Snad to píšu jasně, ne? Myslíte, že ještě nikdy nedošlo ke zneužití občanky? Jinak podle zákona 328/199 je pořizování kopií OP, bez souhlasu občana zakázano.

jp, pokud myslíte toto: že právě tady hrozí zneužití.

Tak zneužití hrozí všude a vždy.

Kolik jste již zažil zneužití z okopírované občanky? Za svůj život nepamatuji nikoho z okolí.

Tak třeba tady:

idnes.cz/...

andaa
hodnocení

1x

Pokud teta měla kód pro vyzvednutí balíku, tak vůbec nechápu, proč po ní vůbec někdo chtěl ukazovat občanku. Balíky vyzvedávám dost často, ale občanku, pokud mám kód pro vyzvednutí, po mně nikdy nechtěli.

radeon*
hodnocení

0x

Nic bych jí nedal a volal na Zásilkovnu. OP je na věk.

hodnocení

0x
No a proč nepošlete dotaz na zásilkovnu?

hodnocení

0x

Výdej zásilek zákazníkům

Zákazník vám jednoduše nahlásí heslo. Vy jej zadáte do našeho webového rozhraní a vydáte mu zásilku. To je vše. Neřešíte žádné papírování ani kontrolu průkazů totožnosti.

Jak se stát výdej/...

re4zon
Bylo by dobre lepe hledat. zasilkovna.cz/...
red4zon dal bych body...ale jak? Tak aspoň výše...

hodnocení

0x

Nepanikařte. Nevěřte dezinformačním blábolům o možném zneužití údajů z občanky. Je to nesmysl.

hodnocení

0x

Co si mohu zařídit sama, to si také zařídím. Nemusel jste do zásilkovny honit tetu, ale zajít si tam sám. Chápu, třeba jste dnes právě neměl čas, ale mohl jste to nechat na jindy. A s Vietnamkou byste se domluvil, nebo spíš nedomluvil, začal tam vyvádět a vrátil byste se bez balíku. Teta Vám vyhověla, balík máte doma, tak proč se ježíte?

Myslím si, že ta žena Vaši zadní stranu OP zneužít nemůže - jak?, ale je krytá, kdyby byly kolem balíku nějaké nesrovnalosti. Že ho vydala a proti jakému dokladu.

Jinak nevím, kde žijete. U nás totiž přijde 1/ na mobil a 2/ na mail číselný kód, pomocí něhož si balík mohu vyzvednout. Žádné podpisy, žádné občanky, žádné prověřování. Podstatný je ten kód a protože jej nikdo jiný mít nemůže, balík pokaždé dostanu. Ta Vaše zásilkovna s občankou, to je podle mě temný středověk. Jaga.

Takže stejný odkaz, jak už dal re4zon... zasilkovna.cz/...
pokud tedy sleduji průběh diskuse a rady tazateli...
On ten odkaz málokdo rozklikne..Pak se tu vztekají a jsou chytří jak automatická pračka... VYPNUTÁ *smich*

jaj*
hodnocení

0x
Napsat na zasilkovnou a postěžovat si. Ani na poště po mě nechtějí občanku když vyzvedávám balík na cizí jméno s kódem, jednak mě částečně znají a vyzvedávám balík na chlapsky jméno. Max ukážu obrazovku mobilu že mi to někdo přeposlal, ale to ukazuji hlavně z důvodu že nevím jestli tam je o nebo nula, l nebo I a tak. Ten kód tam je prý z tohoto důvodu, abych tak mohla někoho poslat aby to vyzvedl.

hodnocení

0x
Zásilkovna vyžaduje jen kód, nic víc. X krát si balíčky vyzvedávaly i moje děcka, kterým jsem něco objednával. Občanku bych ji samozřejmě neukazoval. Vaší identifikací je pouze kód a ono funguje to i opačně - bez kódu vám nikdo nic nedá a můžete máchat občankou a třemi svědky.

*smich**smich**smich* další...

@libor007, @babajaga, @jaj: Hele, co vás vede k tomu vypustit tady nějaký slint bez toho, abyste si přečetli alespoň předchozí odpovědi, když už o tom víte kulové? Vždyť je to pro vostudu...

hodnocení

0x
Já musel Vietnamce dávat občanku z jiného důvodu.Platil jsem tisícovkou a ta potvora mi vrátila jako na 500,- Nedávala totiž pozor co si bere.. Chtěla se podívat na záznam z kamer,ale neuměla to..Volala teda někomu,ale nedovolala se.Vztekle mi vrátila teda na 1000,- ale chtěla ofotit občanku...asi jako,co kdyby měla pravdu náhodou ona.Měl jsem radši volat PČR a několik hodin to řešit a zabít tím odpoledne? Prostě si ofotila OP a dodnes si na mě zatím žádnou půjčku nikdo nevzal*smich*

jaj*
hodnocení

0x
To jste měl napsat hned že jste objednával chlast nebo pyrotechniku, ta je od 18. Vzhledem k tomu že se chovám slušně tak jsem se s tím nesetkala. Teď se může stát, že teta bude mít problém až vám to urve ruce a jestli máte pod 18.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]