Nejste přihlášen/a.
Kvůli věku to fakt není, leda by prodejce udával, že je věk potřeba zkontrolovat. Je to jak jsem napsal já - obchodník je nedůvěřivý a chce si zapsat, komu balík dal, kdyby ho někdo obvinil, že balík ukradl.
@nonek Ano, ale to se týká jen služby "ověření věku 18+", kterou může od zásilkovy požadovat prodejce. Z dotazu vůbec neplyne, že balík byl se službou ověření věku 18+, to jste si domysleli vy jasnovidci, myslím, že by to tazatel snad napsal., kdyby to tak bylo. Naopak moje zkušenost s Vietnamci je, že bývají k Čechům nedůvěřiví a jistí se všemi myslitelnými způsoby, takže mi přijde mnohem pravděpodobnější, že to dělá kvůli sobě.
Vietnamka se bránila proti tomu, aby byla sama podvedená. Druhý den tam přijde někdo se stejným kodem a bude tvrdit, že má kod a Vietnamka mu balík ukradla. A Vietnamka bude mít aspoň něco pro policii, navíc Vietnamci mají v obchodě kamery, takže bude mít jak dokázat, že se to skutečně stalo.
Opsané údaje se zneužít nedají, ani mě nic nenapadá.
Dokážu si toto představit v případě, kdy je povinnost ověřit si věk příjemce - objednávka alkoholu na zásilkovnu tedy opravdu toto bude potřebovat.
Nevím proč si něco opisovala, ale nedělala bych z toho drama. Mě spíše vadí, že dnes si kdekterá instituce, občanku kopíruje. Dokonce i v zahraničí při pronájmu apartmánu si soukromník chce okopírovat občanku. Myslím, že tady je namístě opsat si údaje z občanky, jako se to dělalalo dříve. Z rozvojem kopírek se kopíruje o stošest. Myslím, že právě tady hrozí zneužití.
Snad to píšu jasně, ne? Myslíte, že ještě nikdy nedošlo ke zneužití občanky? Jinak podle zákona 328/199 je pořizování kopií OP, bez souhlasu občana zakázano.
Co si mohu zařídit sama, to si také zařídím. Nemusel jste do zásilkovny honit tetu, ale zajít si tam sám. Chápu, třeba jste dnes právě neměl čas, ale mohl jste to nechat na jindy. A s Vietnamkou byste se domluvil, nebo spíš nedomluvil, začal tam vyvádět a vrátil byste se bez balíku. Teta Vám vyhověla, balík máte doma, tak proč se ježíte?
Myslím si, že ta žena Vaši zadní stranu OP zneužít nemůže - jak?, ale je krytá, kdyby byly kolem balíku nějaké nesrovnalosti. Že ho vydala a proti jakému dokladu.
Jinak nevím, kde žijete. U nás totiž přijde 1/ na mobil a 2/ na mail číselný kód, pomocí něhož si balík mohu vyzvednout. Žádné podpisy, žádné občanky, žádné prověřování. Podstatný je ten kód a protože jej nikdo jiný mít nemůže, balík pokaždé dostanu. Ta Vaše zásilkovna s občankou, to je podle mě temný středověk. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.