Dobrý den, nedávno jsem si stáhla aplikaci Vinted. Ráda bych si tam něco koupila. Jak se domluvím s tím, kdo věc prodává...přes nějaký Vinted chat nebo mám daného člověka kontaktu přes sociální sítě? Když zaplatím, kdy tomu člověku ty peníze přijdou? Nemůže se stát, že by třeba balíček neodeslal? A jak je to z výměnou, kdyby mi oblečení náhodou nesedělo? Jaké máte s Vinted zkušenosti vy? Předem děkuji za odpověď
Já Vintedu propadla před pár měsíci a nemohu si vůbec stěžovat. Nakupuji i prodávám. Buď to lze ofiko - kliknete na koupit a tam už vás to dál navede- nebo se domluvím přes soukromou zprávu přímo s tou dotyčnou.
U oficálního nákupu dostane peníze prodávající až po tom co kupující napíše, že vše proběhlo ok. Buď vám zůstávají ve Vinted peněžence na vaše nákupy nebo si zažádáte, aby vám je poslali na účet.
Pokud vám něco nesedí, tak pošlete zpět, ale oboje poštovné platíte vy.
Na Vinted je tlačítko POSLAT DOTAZ, pod ním tlačítko KOUPIT. Obvykle jsem se na něco zeptala, nebo se alespoň ohlásila jako zájemce a prodejce odpověděl. Dostala jsem email, že mám na Vinted odpověď. Při klasickém kupování při zmáčknutí tlačítka KOUPIT, se zaplatí kartou. Ale někteří prodejci jsou při komunikaci ochotni i poslat číslo účtu pro platbu předem. Vinted poslané peníze hlídá, dokud kupující nepošle souhlas k předání platby prodávajícímu, když balíček vyzvedne. Já mám ráda zásilkovnu. Reklamaci jsem neřešila, zatím jsem koupila levné věci a když se mi jedno tričko doma barvou nehodilo, fotky trochu zkreslují, 20Kč opravdu nechci řešit odesláním zpět. Všechno ostatní dceři krásně sedělo a sluší. Potěšilo. A recenze tedy píši upřímně. Kalhoty se bez zkoušení ale koupit bojím, tak ty neobjednávám. Jen trička, halenku, bundy, sukni a šaty. I stojan na šperky.
Zásilkovna je ok. Ale o víkendu se mi stalo, že si odemne koupila parfém Polka. Nevšimla jsem si, že mám zatrhnuto, že posílám i přes DPD a ona zrovna toto využila. V mým okolí žádná podatelna není, takže mne to stálo ještě peníze za mhd, abych mohla podat. No a protože doma nemám tiskárnu, tak jsem musela jet vytisknout i štítek na balík. No hned jsem si tuto službu deaktivovala. Stálo mne to čas a dalších 60,- navíc.
Pokud pro Poláky zásilkovna funguje taky, tak to snad bude bez problémů. Já se zatím bojím u jiných zemí té ceny za poštovné obecně. U Poláků se bojím i té komunikace. Při přímé komunikaci se Poláci často tváří, že vůbec nerozumí ničemu. Zatím jsem nakupovala na Vinted jen od Čechů. U zásilkovny člověk nemusí sedět doma a čekat na balík i u České pošty, už víme, kde balík má záchytné místo. Ale ještě jsme nebyli na depu DPD hledat balík. Je to DPD do Polska o moc dražší, než po ČR?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.