Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup přes AliExpres

Od: magdon® odpovědí: 8 změna:

Potřeboval bych cosi koupit přes AliExpres, ale nikdy jsem to ještě nedělal. Jak mám postupovat? Jak se platí? Nerad bych bůhví kam posílal číslo platební karty.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Na tohle používám extra účet kde je jen suma na nákup a nic víc..

Registrace, vybereš zboží, vyplníš platební údaje, odklepneš, pak sleduješ, převezmeš, reklamuješ atd. Nic extra složitýho.

Sledovat i cenu dopravy a termíny doručení, dost se to liší.. Někde je zboží 1 dolar a doprava zdarma, jinde taky dolar a doprava 20 doláčů.

hodnocení

1x

Registraci mám už tak 10 let... ale asi není nic jednodušší.

Po registraci si vybírám zboží, které v případě rozbití či nefunkčnosti jen vyhodím. Naposled jsem kupoval v březnu potahy do auta - takové podsedáky z bambusových vláken. Dodáno do cca. 4 týdnů - až po potvrzení přijetí se platba uhradila prodejci.

Obchod před tím - jsem koupil to samé ze skladu v Německu - po 3 týdnech vůbec neodeslal - tj. vratka na účet, odkud bylo platební kartou hrazeno.

riva
hodnocení

1x

Platí se kartou stejně jako to dělají ty stamiliónů dalších zákazníků daného provozovatele. A protože to funguje dobře, ti zákazníci tam zůstávají.

hodnocení

1x
Platby jsou zcela v režii Alibaby, obchodníci samotní nemají ke kartě přístup. Jsou jen napojení na portále aliexpress... Není žádný důvod k obavám. Paranoikům můžu doporučit platbu většinou naprosto stejného uboží v hotovosti v českém obchodě. Jen to bude o pár stovek procent dražší.

hodnocení

0x

Já mám nastavený platby na kartě pře net na nulu. Když chci něco koupit, tak kartu aktivuju, zaplatím a hned zas deaktivuju. Na Ali nakupuju hromadu let a vždy vše ok.

rk22
hodnocení

0x

Nyní se zavedením platby DPH na vše ze zeni mimo EU jsou v tom docela dost velké zmatky co, jak a kde sledovat, nahlásit atp. a ne vždy to probíhá stejně. Jinak platba kartou u AliExpress probíhá stejně nebo podobně jako u jiných internetových obchodů a nebývá s tím problém. Z bezpečnostních důvodů je dobré mít internetové platby na kartě zakázané a ty povolovat před platbou a po ní je zase zakázat.

hodnocení

0x

Magdon, nebojte se, nic se nestane. Číslo své karty musíte zadat, jinak nemůžete zaplatit, je to stejné jako když platíte kartou u nás. Akorát na AliExpress je to možná ještě o chlup spolehlivější. Po dlouhých letech nákupů na AliExpress se mi ještě ani jednou nestalo, že by se mi ztratil halíř. A to mám u nich účet neustále oevřený, nikdy ho nezavírám, protože nakupuji velmi často a to by mne zdržovalo. Akorát mám nstavený denní limit, ale to je všechno. Tskže klidně se přihlaste a postupujte podle jejich pokynů. Číslo Vaší karty samozřejmě zadat musíte, jinak to nejde. :) A protože Vy asi nebudete nakupovat často, tak pak se můžete zase odhlásit a máte klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]