Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych cosi koupit přes AliExpres, ale nikdy jsem to ještě nedělal. Jak mám postupovat? Jak se platí? Nerad bych bůhví kam posílal číslo platební karty.
Na tohle používám extra účet kde je jen suma na nákup a nic víc..
Registrace, vybereš zboží, vyplníš platební údaje, odklepneš, pak sleduješ, převezmeš, reklamuješ atd. Nic extra složitýho.
Sledovat i cenu dopravy a termíny doručení, dost se to liší.. Někde je zboží 1 dolar a doprava zdarma, jinde taky dolar a doprava 20 doláčů.
Registraci mám už tak 10 let... ale asi není nic jednodušší.
Po registraci si vybírám zboží, které v případě rozbití či nefunkčnosti jen vyhodím. Naposled jsem kupoval v březnu potahy do auta - takové podsedáky z bambusových vláken. Dodáno do cca. 4 týdnů - až po potvrzení přijetí se platba uhradila prodejci.
Obchod před tím - jsem koupil to samé ze skladu v Německu - po 3 týdnech vůbec neodeslal - tj. vratka na účet, odkud bylo platební kartou hrazeno.
Já mám nastavený platby na kartě pře net na nulu. Když chci něco koupit, tak kartu aktivuju, zaplatím a hned zas deaktivuju. Na Ali nakupuju hromadu let a vždy vše ok.
Nyní se zavedením platby DPH na vše ze zeni mimo EU jsou v tom docela dost velké zmatky co, jak a kde sledovat, nahlásit atp. a ne vždy to probíhá stejně. Jinak platba kartou u AliExpress probíhá stejně nebo podobně jako u jiných internetových obchodů a nebývá s tím problém. Z bezpečnostních důvodů je dobré mít internetové platby na kartě zakázané a ty povolovat před platbou a po ní je zase zakázat.
Magdon, nebojte se, nic se nestane. Číslo své karty musíte zadat, jinak nemůžete zaplatit, je to stejné jako když platíte kartou u nás. Akorát na AliExpress je to možná ještě o chlup spolehlivější. Po dlouhých letech nákupů na AliExpress se mi ještě ani jednou nestalo, že by se mi ztratil halíř. A to mám u nich účet neustále oevřený, nikdy ho nezavírám, protože nakupuji velmi často a to by mne zdržovalo. Akorát mám nstavený denní limit, ale to je všechno. Tskže klidně se přihlaste a postupujte podle jejich pokynů. Číslo Vaší karty samozřejmě zadat musíte, jinak to nejde. A protože Vy asi nebudete nakupovat často, tak pak se můžete zase odhlásit a máte klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.