Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střední zdravotnická škola

Od: adel odpovědí: 6 změna:

Dobrý den ,chtěla bych se zeptat..

Jak to chodí ,když mám pouze 3 roky střední zdravotnické školy za sebou?Mám na mysli,co se týká práce .Je tu možnost,že seženu nějakou práci ,jako ošetřovatel nebo sanitář?Mám v plánu dodělat 4.ročník,byly tu jisté problémy ,proč jsem to nemohla letos dodělat a tak se ptám jestli je i přesto nějaká možnost..?Někde v nemocnici mi řekli,že je tu taková možnost ale záleží na jisté nemocnici.Jenže na pracáku budu asi jen braná jako člověk s hotovou základkou a nic víc.Ale na druhou stranu budu ještě student,tak bych nemusela asi jít hned na pracák ,nebo..?

Děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tebi
hodnocení

1x
Zajdi do nemocnice a zeptej se. To záleží na ní. Nikdo neskáče 100 m vysoko, když musí trpět studium.Ale domluvit se dá...
adel
hodnocení

To je pravda,za optání nic nedám...

Děkuji za odpověď

hodnocení

1x
Ptal jsem se ženy. Na ošetřovatelku je potřeba kurz ošetřovatelství zakončený odbornou zkouškou,což bývá po třech letech na škole v oboru ošetřovatel. Jinak jsou všerůzné vyjímky - po třech letech všeobecná sestra, pokud jde o čtyřletý obor všeobecné sestry. Sanitáři mají jen sanitářský kurz, takže bez problémů. Každopádně vůbec nechápu, proč se nezeptáš ve škole. Tam budou vědět přesně, jak to v praxi chodí a jaké máš po ukončení třetího ročníku možnosti. Případně se zeptej i v dané nemocnici.

hodnocení

0x

3 roky jakého oboru? praktická sestra? potom jste podle zákona o nelékařích kvalifikovaná pro práci sanitáře, takže pokud chcete jako sanitář pracovat, klidně se o tuto práci ucházet můžete.

adel
hodnocení

Ještě zdravotnický asistent ,mělo by to být udajně stejný jako praktická sestra .

Každopádně děkuji za odpověď

jo, zdravotničtí asistenti to mají stejné, jako praktické sestry. po třech letech jsou kvalifikováni na práci sanitáře, po čtyřech letech (t.j. když úspěšně ukončí poslední ročník, ale nepodaří se jim odmaturovat) na práci ošetřovatelky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]