Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď a zůstatek dovolené v prac. neschopn.

Od: rpt* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den!

K 31.7 mi končí dvouměsiční výpovědní lhůta. Jsem v prac. neschopnosti i nadále. Chci se zeptat, zbyla mi ještě dovolená (10 dnů) zajímalo by mne zda mi zaměstnavatel je povinen proplatit tuto dovolenou?
Děkuji za případné odpovědi!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

ano, pokud vám zbyla nevyčerpaná část dovolené, dostanete ji proplacenou v poslední mzdě. obecně vzato se dovolená proplácet nesmí, nicméně ukončení pracovního poměru je výjimkou, kdy být proplacená nejenom může, ale (pokud ji nebylo možno za trvání pracovního poměru vyčerpat) přímo i musí.

antynka*
hodnocení

1x

Ale pozor, proplacenou dostanete pouze alikvotní část, tj. přepočítanou dle odpracovaných měsíců. Bude tedy krácena. Pokud máte třeba roční nárok 20 dní, tak je to 20/12 * počet měsíců, tj ve vašem případě 7. A také bude krácena, pokud jste v dlouhodobé pracovní neschopnosti.

rpt*
hodnocení

díky! máte ode mne "dobrá odpověď "

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]