Doporučeně je to právě proto, aby se Vám mohl dopis vrátit, pokud není doručen/vyzvednut. Pokud potřebujete poslat dopis doporučeně a nechcete uvádět adresu, technicky vzato tam můžete napsat adresu "nesprávnou".
Obyčejný dopis se úplně běžně posílá bez zpáteční adresy. Někdy dojde na místo určení, jindy ne. Není prostě žádná záruka. A když tam není zpětná adresa, nevrátí se ani Vám.
Oškliví se mi to, co Vám tady jeden rádce radí: a sice napsat zpětnou adresu smyšlenou. Vidíte, že jsou mezi námi lidé s pokřiveným myšlením. Pokud jste opravdu "slušnej", jak píšete, nemusíte se stydět a tajit žádný dopis, který posíláte. Pokud chci někoho potěšit uvedu klidně zpáteční adresu. Nemám se za co stydět. Pokud bych chtěla ale někomu uškodit, takový dopis opravdu raději neposílat. Jaga.
slusnej
Děkuji vám moc za odpověď. Mě jde o to, že kdybych na dopis napsal na obálku svoje jméno a adresu, tak dotyčný dopis rovnou roztrhá. Potřebuji aby si ho alespoň přečetl. Jenže u doporučeného dopisu adresu napsat musím a chci mít nějaké potvrzení že dotyčný si ten dopis převzal. Jde mi prostě o to, jak poslat dopis bez adresy odesílatele ale zároveň abych já dostal info že si dotyčný dopis převzal. Vím zní to asi nelogicky ale mám opravdu vážný důvod
slusnej
Jinak jak tady někdo psal...adresu si vymýšlet nebudu. Dotyčný by stejně věděl - po přečtení - od koho dopis je, a ještě by s tím byl problém. A to opravdu nepotřebuji
U běžného doporučeného dopisu žádné potvrzení o tom, že si adresát dopis převzal, nedostanete. To byste musel poslat s doručenkou a přitom zase je nutné uvést adresu odesílatele.
slusnej
Tak to se omlouvám, má chyba. No asi mi nezbude nic jiného, než poslat obyčejně. Ještě mě napadlo to poslat přes pohlednici - respektive to napsat na tu pohlednici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.