Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak čistit mince?

Od: vlk95® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den chci se zeptat jak vyčistit mince? Slyšel jsem o způsobu že když se smíchá ocet a sůl tak to čistí mince. Funguje to ale jen na materiál ze kterého je např. desetikoruna. na dvoukorunu ne.

Mám mince z různých materiálů i 150 let staré a bojím se o jejich zničení. Jak je vyčisit, ale nepoškodit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepane*
hodnocení

2x

lidus*
hodnocení

2x

na staré kovové mince z roku 1920 dosti zaneřáděné jsme použili Brif na vodní kámen-nechali namočené přes noc a mincím to nijak neuškodilo.

raadek*
Jestli mate v umyslu mince prodat, nechte je v takovem stavu v jakem jsou. Sberatele nemaji zrovna radost z amatersky vycistenych mincí a cena jde dost vyrazne dolů. R.

hodnocení

0x

Na vesnici zabalili minci do šišky a nacpali ji huse do krku. Obávám se ale, že se stopadesát let starými mincemi nebudete chtít takto experimentovat.

hodnocení

Všem děkuji za odpovědi. Mince půjdou na prodej za pár desítek let. A čistit je ´tedy nebudu.

Ještě bych se ale chctěl zeptat kde je mám uskladnit. Mám je teď rozděleny v igelitových sáčkách podle země.( ČR, rakousko, německo...)

raadek*
V suchu a na bezpečném místě. Hlavně si pamatujte kam jste si je uložil. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]