Zdravim, resim a jeste v budoucnu budu resit problemy se svym otcem. Muj otec poslednich cca 12 let vecne marodi, ano ma umelou srdecni chlopen, dale se nechal na mesic zavrit do blazince prej s nervama, marodeni s kolenem a ted to zavrsil plotenkama na pateri. S kazdou diagnozou marodil dlouhodobe, a spostu let se snazi o invalidni duchod. To se mu po tech letech povedlo ted s pateri. Jelikoz ma dluhy, ktere nesplati, jsem presvedceny o tom ze dlouhodobe mu jde o to, ziskat duchod qby se zajistil na stari, protoze celou dobu makal vicemene na cerno a priznaval pouze minimalni mzdu. No a ted k problemu. Jelikoz s pateri delsi dobu marodi a povedlo se mu vyridit duchod, dale pobira prispevek na bydleni, stejne mu to nestaci. Zazadal si o prispevek na peci a napsal mi ze me uvedl jako pecovatele a ze bude dostavat nejaky prispevek na peci... Coz mi zacalo vrtat hlavou a zacal jsem se o to zajimat. Zjistil jsem, ze bez meho vedomi zadost o peci podal a uvedl me jako pecovatele a zadost za me dokonce podepsal. Dale mi v messengeru napsal ze me mozna z uradu budou komunikovat, a vyjmenoval mi spostu veci, kde popsal to, aby to vypadalo ze je fakt nemohouci, spoustu z tech priznaku vubec nema. Vzhledem k tomu, ze za posledni roky se vicemene neozyval, mel partnerku a o me a me sestre se vyjadroval ze cizi ho maji radeji nez my se po letech ozval az se s partnerkou rozesli a zaclo litovani na zdravotni stav. Vicemene o nas nema zajem, ale mam tu ha, ze chce docilit toho, abychom se o nej starali coz odmitam. Nikdy se k nam nechoval moc pekne, k sestre vubec, me docela psychicky deptal. Nemam zajem o cloveka ktery svadi sve neuspechy a spatne rozhodnuti na me blizke, matku, sestru mou pritelkyni, neustale nas z neceho osocuje. Muze mi nekdo poradit, zda se o tohohle chronickeho hypochondra budu muset starat, a na jeho nesmyslnem ziti i financne podilet? Po te co za me zfalsoval podpis na zadosti o prispevek, s nim uz nechci ani komunikovat a donutil jsem ho, aby zadost stahl,e si nepreju mit spolecne cokoli se statni pomoci. K te zadosti mi odpovedel ze me tam uvedl jako pecovatele ale ze se o nej bude prej starat spusedka. Odpovedel jsem mu, ze pokud potrebuje peci at si tam napise toho, kdo o nej pecuje a nedela takovy podvod se mnou. Vim totiz, ze on nepotrebuje peci, jde mu jen o ty penize
Zdravím. Otec ať si zažádá o co chce, ale ať do toho netahá Vás. Ať se na péči domluví s tou sousedkou o které tvrdí, že se o něho bude starat a uvede tam jí. Vás ať z toho vynechá. Nenechte se do něčeho takového vtáhnout, nedopadlo by to dobře.
tofaktne
S tou sousedkou mi napsal, ze do formulare uvedl me protoze je to jednodussi, protoze jsem primy rodinny prislusnik. Se sousedkou by pry musel mit smlouvu. No ale to je fuk. Mu jde totiz jen o to, ze uvedl me, ale prachy by mu zustavaly, pokud potrebuje peci, tak uplne minimalni, kterou by mu zajistila i pecovatelska sluzba, to vsak nechce, protoze z penez na peci by mu uz nic nezbylo
No to je Jednoduché: Buď se spolu s ním vrhnete do průšvihu a odskáčete to u vy, nebo se od toho rázně distancujete přímo tam, kam byl váš zfalšovaný podpis adresován. Takže, buď chraňte lempla a podvodníka, nebo sebe a svou pověst. Ono se na to všechno může za čas přijít jinak a v průšvihu budete oba. Řešení je na vás! Tak ať se vám daří!
tofaktne
Durazne odmitam se na tomhle jakkoli podílet. Starat se o nej neminim a v zadnem pripade me ani nebude uvadet jako pecovatele. Nicmene, dnes jsem volal na urad prace, bohuzel pani co to ma na starosti ma dovolenou az do utery a panbco za ni zaskakoval mi nijak nepomohl ani nic nesdelil. Tudiz reseni odkladam na utery
O simulanta a hypochondra se netřeba starat, neb mu reálně nic není. Leda mu můžete zkusit pomoct tak, že ho objednáte k psychiatrovi. Oba ale víme, že o to zde vůbec nejde.
tofaktne
O tom nechce slyset. Za vsechny sve problemy a celkovou situaci vyjmenuje spoustu lidi, kteri za jeho stav mohou. On se citi uplne v pohode, to jen vseci mu delaji problemy prej
Nechce se mi věřit, že od stolu úředník přiklepne další peníze. Když žádala babička o příspěvek na stařenku - 98 let - byla tam paní ze socky 2x, aby se podívala, jestli sama jí, jestli se dokáže zvednout na mobilní WC, ...
A to tenkrát ještě bylo relativně jednoduché - před 15ti lety - dnes se musí prokázat i tvar stolice :D
tofaktne
Je chronicky simulant, ma nastudovane jak se ma chovat a co ma rikat. To chtel i po me abych rekl uradu, kdyby mi volali
Zda je,či není otec hypochondr,je v podstatě jedno.Pokud je už přiznán příspěvek na péči,lze vyřešit jednoduše tak,že zajdete na - úřad práce - kde ten příspěvek vyplácejí a nechate ten příspěvek zasílat na svůj účet.Tu péči přece vykonáváte,ne?Pokud by se toto nesetkalo s pochopením ,lze pak požádat soud o určení nezpůsobitelnosti k právním úkonům.Otec bude mít důchod a péči v době neschopnosti,a o příspěvek i důchod budete pečovat vy.Pokud by i nadále dělal dluhy,je to záležitost soudů-
Situace na velký smutek Příspěvek na péči není zas až tak jednoduché získat. Do bytu přijde pracovnice a všechno sepíše (jak si myjete hlavu, jak vysáváte, jak se koupete, sprchujete, oblékáte se, vlezete do vany, jak převlékáte ložní prádlo, jak žehlíte, máte na WC nástavec, kde a jak sušíte prádlo, jak jezdíte k lékařům, vozí vám obědy, jak zásobování a vaření atd). Pak to projde obvodní lékařkou a odbornými lékaři a až pak to jde do nějaké komise. A ta, podle nějakých krytérií určí výši příspevku. Co slyším na dialýze, tak nějak 500-800kč. Na zbohatnutí to není a na žití také ne. Na vašem místě bych já dělala mrtvého brouka. Vůbec bych nereagovala. Jasně, když by o něco požádal a mě by to zas až tak nekomplikovalo život, vyhověla bych. Ale o každou službu bych ho nechala žádat, aby si uvědomil, že jeho život je jeho zodpovědností.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.