Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cestování vlakem

Od: dada* odpovědí: 13 změna:

Zdravím, mám ůplně normální dotaz, chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s vlakem do Chorvatska, vždycky jsme jezdili busem a tentokrát bychom chtěli zkusit vlak,vím,že to je delší,ale kdybych chtěla jenom na istrii nevím zda tam staví a zda se lidi pak rozvážejí do míst,nebo staví jenom v určených místech,někde jsem četla,že tam byl pěkný bordel ve vlaku, autobus si myslím,že je spolehlivější,doveze až na místo,staví každé 2 hod.,takže pohoda,dík,dáda

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

3x

Jestliže chcete na Istrii, vystoupíte z vlaku v Rijece. Pak návazným busem až třeba do Puly. viz odkaz regiojet.cz/...

Souhlasím, doporučuji také stejného dopravce...ze zkusenosti...
dada*
23.05.22 10:42
hodnocení

děkuji,d

hodnocení

0x

To musí být opravdu cestování pro bohaté dobrodruhy..

Jen jsem si to hodil na papír...

Pokud bych chtěl jet od nás z JH, tak budeme cestovat celkem cca 46h...proti 18h cesty autem (cesta tam i zpět).

Cenově 2 dospělý a jeden junior (zpáteční lístek) cca 6840Kč.

Autem včetně paliva (45Kč/l), mýta a dálničních známek je to cca 4790Kč..

doplněno 23.05.22 11:12:

A pardon, tak ta cena vlakem, to je 2.třída..., pokud to bude lůžko, pak je cena 9500Kč...a při vlastním kupé dokonce 13000Kč. Hmm,to je vážně drsné.

Možná vás to překvapí, ale ne každý má vlastní auto. To, že dá jednou ročně za jednu konkrétní cestu o pár tisíc víc, neznamená, že by byl bohatý - spíš naopak, to je v podstatě jen rozdíl ročního pojištění za auto.

To mne až tak nepřekvapuje.

Ale člověk zpravidla na dovolenou nejezdí sám...a i zde je dotaz v množném čísle (jistě, nevím zda jde o rodinu, či kamarády).

dada*
hodnocení

jde o dvě kamarádky, to jsem nevěděla, že je tak drahé, to mám lepší autobus a doveze mě až na místo, takhle přestupovat, no nevím,d

Vlakem člověk přijede/vrátí se vyspaný a odpočatý. Případně jsou lidé se zdravotním postižením např. berlemi, pro které to je velmi výhodné.

regine: Ano, ale vyspíte se za 1590Kč/dospělý-jedna cesta a to v podstatě není "bonus", nýbrž v případě 18-22h cesty nutnost. U cesty autem to nutnost není, protože tam budete za 7-8h, což lze bez problémů zvládnout.

Ale opravdu chápu, že pro někoho je to nutnost (ať již z jakéhokoliv důvodu). Jen ta cena mi připadá "vysoká".

hodnocení

0x

My to letos zkusíme vlakem s koly do Splitu (a pak dál na Hvar). Dobrodruzi jsme, při čtení zkušeností z cesty regiojetem z loňska jsme se nasmáli (teda někomu přijdou spíš k pláči), to si přece nenecháme ujít
Musí se počítat se zpožděním, ale v takovém případě vrací dopravce část jízdného. Loni jsme strávili v koloně na dálnici pět hodin, taky nic moc zážitek.

ucitelka
hodnocení

0x
Kdyz uz tak úplně...a ne s ů *alene*
dada*
hodnocení

pán píše, pokud bych si zaplatila kupé pro dva lidi tak zaplatím 13500, no to není normální a jako i zpátky,chtěla bych na istrii, někam do nějakého letoviska,pokud tam vlak zastaví, autobus nás odveze na místo,ale musím mít zajištěný apartmán,zajistí to celé cestovka, nebo musím sama já,tak to se mi nelíbí, to radši busem v pohodě až na místo a jedna noc se vydrží sedět,už to znám a doveze mě až na místo a ještě za mín peněz.d,já bych jela z děčína,

Těch 13tis Kč bylo 2+1 (rodina s jedním dítětem do 18 let).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]