Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenávist k bratrovi

Od: adeline odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, mám bráchu, který byl ve vězení za drogy a drobné krádeže. A já se teď k němu nedokážu chovat normálně, nechci s nim být v kontaktu. Ačkoli mě osobně nic neudělal, nechci, aby mě s ním někdo spojoval, už ho neberu jako bráchu. Od té doby co se vrátil se chová jako namachrovaný hovado. My jsme vlastně nikdy neměli ukázkový sourozenecký vztah, ale teď to z mojí strany přerůstá v nenávist. Já i moje rodina žijeme úplně normální život, mám vystudované dvě vysoké školy a pracuji, takže to není tak, že bychom byla nějaká “nepovedená” rodina. Jen on se nějak nepovedl. Hlavně když vím, že tam byl za úmyslný trestný čin. V mých očích hrozně klesl a nedokážu se s tím smířit. Nikdy už s ním nechci navázat kontakt. Myslíte, že se chovám přirozeně nebo jako afektovaná hysterka? Jak byste se na mém místě zachovali vy?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

6x
Podle mého názoru je vaše chování naprosto běžné a pochopitelné. My měli nepříjemné zkušenosti se strýcem... Který ale neparazitoval, prostě se odstěhoval. Jeho chování bylo šílené. Když umíral na rakovinu tuším ve 48 letech, začal se litovat až na smrtelné posteli. Tím že se odstěhoval 300 km daleko byl v rodině klid. Jen na větší rodinné oslavy jsme se báli chodit.
Přeji vám mnoho sil pro zvládání rodinných rozepří.

smode2
hodnocení

6x

Taky ignoruji část rodiny a bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí, která jsem kdy udělal. Samozřejmě nemáte jakoukoliv povinnost se k bratrovi hlásit - klidně ho odstřihněte. A máte klid. Navíc podíváte-li se na to z praktického hlediska, jakýkoliv sourozenec je vlastně k ničemu - je vždy pouze zátěží navíc která ujídá, musíte se pořád o něco dělit (rodiče, majetek atd.) a protože to vidí stejně - většinou se také snaží, ať vědomě či nevědomě, parazitovat. Rodiče mohou tvrdit jak si sourozenci vyhrají a podobně - je to pochopitelně nesmysl. Nejlepší to mají jedináčci.

doplněno 22.05.22 20:52:

Pravda a mluvení narovinu občas bolí, co?*smich* Zakladatelko, nelze brát v potaz odpovědi těch kteří mají celý život rodinu relativně v pohodě a v klidu. Ti nikdy nepochopí jaké peklo můžete prožívat, stejně jako nikdy nepochopí že může nastat situace kdy se člověku žije daleko lépe bez některých členů rodiny. Chcete se cítit dobře - nelze se s někým z rodiny vidět jen proto že se to má a na úkor sebe. Pokud se vídat nechcete - není člověka který byl oprávněn vás nutit. ;)

jiofa

smode: Jsme 4 sourozenci, nyní 65-76 let. Celý život se navštěvujeme, pomáháme si navzájem a do minulého roku ještě naší matce 99 let. O našem dětství jako sourozenci ani nemluvě. Když čtu váš názor, tak nestačím zírat. No pravda, každý to má nastavené jinak.

id
Smode je mi vás upřímně líto. Jste jak samorost, bez citu. Předpoklám, že svoji rodinu nemáte, tak ji proboha nezakládejte, chudák manželka i děti.
My i v důchodu se rádi navštěvujeme i když nás režim rozházel po světě.
Mít takového bráchu jako tazatelka asi bych se také odstřihla.
Hodně smutný a sobecký komentář.

ltz
hodnocení

3x
Aby vy jste se k němu choval vstřicněji, to by on sám musel chtít. Měl by vysílat nějaké signály, že se poučil, měl by jste od něho cítit nějakou pokoru a snahu žít jinak. Že by si vaši pomoci vážil, také by se mohl rodině omluvit. Ale taková snaha z něho zřejmě nesálá, tak si ani nezaslouži vaší pozornost nebo pomoc. Vaše pocity k němu za jeho chování jsou tedy normální. Tak by to každý cítil.

jiofa
hodnocení

2x

Neděláte dobře. Každý může jednou chybovat. Jste rodina a on bratr. Že se od něho distancujete, není z mého pohledu ve vašem charakteru vše v pořádku. Toť můj názor.

adeline
hodnocení

Když ona to není jedna chyba. Začalo to tím, že nedodělal školu (takže má jen základku), pak ani nikdy nepracoval. Potom dostal podmínku, protože dealoval, ale vykašlal se na to a dělal to dál, než ho zavřeli. Co se vrátil stále jede na drogách a chlastu.
tyler

Říká se, že jste průměrem asi 5 vám nejbližších lidí, se kterými se stýkáte. Je tedy logické, že si (dost možná podvědomě) nechcete tento průměr rozhodit někým, kdo z vašeho popisu tzv. žije pro kriminál. Nevím, jaké máte vztahy v rodině, nevím, jak se váš bratr chová. Alkohol a drogy mění charakter člověka a pokud s vaším bratrem není normální řeč, je těžké nějak radit. Dost možná mu již nemáte jak pomoct a pokud vás to třeba užírá, občas je lepší se prostě vyhnout věcem/lidem, které vás mrzí/bolí/frustrují. Byť je to teda rodina, což je smutné.

liska5
hodnocení

1x

To je takový smutný příběh. Myslím, že se kdysi prošvihla doba, kdy potřeboval pomoc. Machrováním zastírá svoji nejistotu. Sám se tím posiluje, utvrzuje, že je někdo, a té lži věří. Tak si ale ještě více škodí. Je někdo, kdo mu rozumí?

Mne by to mrzelo. Přeci jen brácha je brácha. A jsem moc vděčná za své zlaté sourozence.

doplněno 22.05.22 20:16:

A jak to vidí rodiče? Ti Vás vychovávali. Ti se s ním baví? Nebo odjakživa protěžují jen jednoho?

jaj*
hodnocení

0x
Já se třeba nebavím s rodicama a celkově s rodinou, s babičkou a jejími dvěma dětmi s rodinou jen na vánoce. Je to kvůli tomu co udělali mě, že mi ublížili a ještě se mi smějí do huby. Jako že já si můžu za zdravotní problémy z toho že mě naši mlátili a tak. Tohle je možná důvod se rodině vyhýbat, ale to vaše ne. On neublížil vám, nebo vám něco vykrádal? Asi kradl jinde, ale neřešte jak se chová k ostatním, starejte se o to jak se chová k vám, to je důležitý, to je názor jak z osm a šedesátýho. Jestli krade tak si před ním hledejte věci aby vás neobral, jestli se za něj stydite tak se schazejte mimo ostatní. Furt je to rodina a asi se k vám nechová zle, to byste napsala, jen není na vaší úrovni, protože jste víc než on. Bez takových jako je on by právníci neměli co žrát.

jenda22
hodnocení

0x
Delate dobre. Fetak jednou, fetak navzdy. Jeho zpusob zivota je presne podle povahy a takovy odpad je treba ignorovat. Nic dobreho z nej nebude.

jaj*
hodnocení

0x
Když to tady čtu tak je to dobře, on nedosahuje vaší úrovně, akorát by se bavil s hysterickou krávou, že vůbec o něčem takovém uvažujete že ho nenávidíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]