Nejste přihlášen/a.
ahoj
mam takový zajímavý příspěvek. Mám přítelkyni má dvě děti na tom by nebylo nic moc divného. Její manžel ( ještě není rozvedená ) byl cca 3 roky ve vězení asi před 4 měsíci ho pustili na podmínku ven a absolutně nemá zájem o děti a neplní vyživovací povinnost na děti. Na netu jsem si našel že to prostě musí platit a jde mi o to že když je v podmínce jestli by za tohle mohl jít zpět do vězení? Nejde mi moc do hlavy že může být tak někdo blbej že by šel kvůli tomu zpět sedět.
předem děkuji za odpovědi
Ano, samozřejmě, může jít za to opět sedět. Stačí podat na státním zastupitelství nebo na PČR trestní oznámení. V každém případě to peníze přítelkyni ale snadno nepřinese. Doporučuji to využít jako výhrůžky, resp. motivace k tomu, aby dobrovolně platil... no a pokud ne, trestní oznámení podat. Svůj k svému, tak ať šmejd sedí!
Dobrý den! Já myslím, že taky záleží na tom, jestli má manžel Vaší přítelkyně soudně stanoveno platit na děti výživné, jestli je to černé na bílém s právní účinností, respektive jestli soud vydal o tom rozhodnutí. Pokud by měl za dobu trvání manželství to soudem stanoveno a neplnil by to, pak by to dle mého názoru mohlo být trestně postižitelné. Pokud ale soud nic nestanovil, manžel neplatí ... tak nevím, na základě čeho by se manželka, Vaše přítelkyně, měla domáhat toho, aby se její muž vrátl zpět do vězení. Tak jestli náhodou není problém v tomto. On třeba není až tak "blbý", jak si myslíte.
Proto se ptám nevím jak jsou napsaný zákony ale bylo by divný si udělat děti v manželství a dělat jako že je nemám. Vím že se dají spočítat peníze zpětně. Bude se to muset začít řešit. Vše začalo tím že se sním chtěla v klidu domluvit ale ono to nejde. Prostě dělá že nic a konec. Zažil jsem to jako malý kluk vím jak to vypadá stojí to za ho... A potom si to člověk uvědomí když mu je víc a je prostě konec.
Ahoj,
myslím že v našem právním státě je možné všechno.Takže upozornění pro přítelkyni,to že je v podmínce neznamená nutně další odnětí svobody.Já osobně mám zkušenost,že otec dluží přes 130 tisíc,opakovaně neplatí už spoustu let a přesto mu vše prochází.Asi před 3 tety seděl a ani ve vězení kde pracoval alimenty nehradil,protože jednoduše neuvedl,že má na dceru platit.V loni byl odsouzen k podmínce na 2 roky a letos opět, i když je v podmínce znova dostal jen podmínku.Soudce se se mnou nehodlá bavit,protože nemám právo se k tomu vyjadřovat.Takže právo všech žen je mít děti,ale starat se a živit je bez přispění otců.Podotýkám pro rejpaly,že kdybych věděla,že bude jednou tak nezodpovědný tak jsem s ním v životě dítě neměla.
K Vašim řádkům mám také zajímavý příspěvek.
Mám kamaráda, který se ocitl úplně ve stejné situaci.
Jeho přítelkyně, její jedno dítě ... a on.
Protože byly také problémy s placením výživného od otce (? ) dítěte, tak milý kamarád se zahrál na "hrdinu" a začal také všechno velmi razantně řešit ( aniž by se nejenom s celkovou situací, ale také s tou dámou, podstatně blíže pořádně seznámil ) ... až přišel k přímo "geniálnímu" závěru, že si tedy dítě své přítelkyně nechá přepsat na sebe.
Ale po necelém roce se kamarád s přítelkyní rozešel, ... no a na tento vztah mu zůstala pouze památka v podobě připsaného dítěte jeho přítelkyně ... a samozřejmě také povinnosti z této situace vyplývající.
Že se ( již několik let ) "velice dobře" tluče do hlavy ... o tom se "není" asi ani potřeba moc zmiňovat, protože každému je hned jasné, že ( než se k takovému kroku rozhodl ) neměl použít nic jiného než ... SVŮJ mozek, ... což ale patrně asi vůbec neudělal.
No, a aby vše bylo ještě zajímavější, se stejnou ( již opět volnou ) dámou ... postavil jiný ( nový pán ) společný domek, o který ten ( druhý "řešitel" přítelkyniných - zase bytových - problémů ) samozřejmě přišel, protože jeho velmi aktivní přítelkyně se ( krátce po dokončení domku ) neodolatelně "zahleděla" do dalšího nového pána ... a na "stavitele" jejich společného domku začala "za odměnu" posílat opakovaně policajty, že ji ( v "jejím" domku ) neustále obtěžuje ... a k tomu ještě navíc za údajně velmi vážné ublížení na zdraví.
Protože jsem měl možnost s tím maníkem ( zcela náhodně ) mluvit, tak celé ublížení na zdraví spočívalo v tom, že ( za všechno co způsobila ) ji "vyšil" jednu facku.
A začaly mu:
... problémy nejenom s ní ( s jeho bývalou přítelkyní, které postavil domek ),
... ale také problémy s policií ( kterou na svého "stavitele" domku sama jeho bývalá přítelkyně - několikrát - poslala )
... ale také problémy se soudy ( od kterých už "vyfasoval" poměrně tvrdou podmínku ),
... ale ještě navíc i problémy s jejím novým přítelem, který ( společně s jeho bývalou přítelkyní )bydlí v domku, který pracně postavil.
Shodou okolností oba ty snaživé ( opravdu solidní kluky ) celkem dobře znám.
A oba ( nezávisle na sobě ) se shodli na jednom:
Už nikdy by neřešili problémy nikoho jiného. ( ... samozřejmě vyjma svých opravdu rodinných problémů )
Prostě přišli k závěru, že své problémy ... by si měl řešit každý sám.
A jaký je závěr?
Ona dáma si to dovedla skutečně docela dobře zařídit:
... s jedním pánem měla dítě
... druhý pan si nechal toto dítě přespat na sebe ... a pak byl "odejit" ( s pravidelným měsíčním placením )
... třetí pán - vlastně oné dámě - postavil domek ( tj. stavbou domku se dokonale zbavil všech svých peněz ) ... a pak byl "odejit" ( bez možnosti užívat domek, který postavil ... a navíc k tomu všemu s "podmínkou", že může jít "kukat" )
... no a čtvrtý pan bydlí ( údajně - zatím ještě ) společně s tou neobyčejnou dámou.
Svými řádky se nechci vůbec nikoho dotknout, ... pouze jsem tu popsal ( jednu ) skutečnou situaci ze života.
Zastávám ale zcela stejný názor, jako oba moji známí:
Pokud komukoliv problémy ( jakékoliv )vzniknou, ... pak je zcela na místě tomu člověku poradit.
Je ale úplně zcestné ... bezhlavě ... se vrhnout do řešení problému ... ZA ... někoho jiného.
Podle mého názoru, to nemůže ( téměř nikdy! ) dopadnou dobře.
Je dobré se také malinko "poohlédnout" po nějakých titulech, které se zabývají problematikou "manipulace",
které je v mezilidských vztazích ( a mnohdy záměrně - tedy zištně ) dost často využíváno. - Bohužel, velmi často úspěšně!
... přeji příjemný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.