Nejste přihlášen/a.
je možný, aby bolest šlach v kolenu (jen v jednom) - problém neni na vnitřní straně kolena ale na vnější a veprostřed (samozřejmě vzadu, když jde o šlachu/y), vznikla v důsledku nikoliv nadměrný zátěže, ale naopak dík nedostatečný, prakticky nulový pohybový aktivitě? (viz "zkrácení šlach z lenosti"), a to BEZ jakýkoliv následný, byť sebemenší zátěži (tj. určitě by nemohla vzniknout tak, že po dlouhém nicnedělání přišla i jen malinkatá, ale neobvyklá zátěž, musela by vzniknout jen tak během toho nicnedělání, bez sebemenšího vybočení k nějaký neobvyklý aktivitě);
bolest (už párměsíční) se dřív objevovala i jen tak na dotyk, a hlavně hlavně při ohnutí kolena, taky se objevuje při chůzi dolu ze schodů (ne nahoru), zrovna tak se při chůzi ze schodů v kolenu jakoby lupe;
kromě toho jakoby občas bolela i přední, tj. kloubní část (stejnýho) kolene, a to vnější a dolní část (asi takový to typický běžecký koleno), ale to ve srovnání s celkem znatelnou bolestí tý šlachy neni tak patrný (to se eště míň občas projeví i nepatrná bolest v kyčli (na stejný straně);
takže jaký asi tak můžou bejt příčiny?, a o jakou závadu má vlastně jít?
===
mám nějakou jednoduchou tejpovací pásku (jen taková jednoduchá tenká 2,5 cm lepicí páska) - jakým způsobem (tj. pásy odkud kam) bych si případně měl koleno oblepit (vzhledem k popisovanejm potížím) před nadcházející (celkem značnou) zátěží?
(P.S. tak jsem rád, že jsem se dozvěděl spoustu věcí, co by mě nikdy nenapadly; včetně informací, zásad, praktickejch zkušeností k tomu tejpování...)
Chcete zdravotní radu a neuvedete podstatné, zda jste hubený mladík, nebo obézní stařec. Ani nevíme, v čem chodíte obutý a proč jste se nehýbal? Objednejte se na rehabilitaci. Lékař probere vašie úpony a kondici, poradí, jakou zátěž a čeho se vyvarovat a doporučí řešení. Obecně kolena souvisí se stavem ledvin. Tak zařaďte vše, co prospívá ledvinám, včetně urolog.čajů, omezení uzenin, konzerv, masa, soli a cukru.. No a k tomu kostivalové zábaly kolen.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.