Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naše dcera kouří marihuanu

Od: patek odpovědí: 24 změna:
Dobrý den.
Manželka našla u naší náctileté dcery pytlík s marihuanou. Když jsme se jí ptali, proč to dělá, tak mě požádala, abych odešel, že to chce říct jen svoji mámě. Ta mi pak později prozradila, že užívá drogu, kvůli tomu, že má lepší orgasmus se svým klukem. Odpadl jsem. Nevěděl jsem co na to říct. Manželka ji doporučila sexuologa, jestli má nějaké problémy, ale pořád nevíme, jak ji říct, že drogy by brát neměla.
Nějaké tipy? Děkuji.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Já jsem vychovávala dvě dcery sama a byla jsem hodně přísná. Ohledně drog jsem nic moc nevysvětlovala, ale řvala jsem jako tygr a pouštěla jsem velikou hrůzu. Myslela jsem si, že nějaké vysvětlování je nanic, protože osvěty je dost a ony už musí všechno vědět, ale neví, co bych já dělala. Celý ten řev jsem zakončila tím, že jestli budou užívat drogy, půjdou do léčebny a do diagnosťáku a já požáídám soud, aby je přejmenoval, že nechci, aby nosily mé jméno. *cert* Jedna už je babičkou a druhá má puberťáky, ale obě vzpomínají, že jsem byla fakt zlá a ony mi věřily každé slovo a bály se. A o to mi šlo. Nějaké vysvětlování je zbytečné, co by měli vědět, vědí. Musí se bát a rodiče by měli být rodiči a ne kamarády, které děcko může poslat kdykoliv do pr. . . Jen můj názor.

doplněno 20.05.22 17:21:

Gumidku, to se klidně mohlo stát tím, že byl jen přísný, tvrdý. Že to nevyvažovaly projevy lásky a důvěry a že děti neměly důvod chápat, že je miluje. Nemyslím, že za fackou byl proslov o lásce. Proto píšu projevy. A holky to věděly a dodnes ví, že jsem vždycky na jejich straně a ve mě mají podporu. Vědí, že třeba nesouhlasím, ale podpořím je, protože jen ony vědí, proč se tak razhodly. ;) Je potřeba ve výchově vybalancovat veškerá jednání s dětmi, nic nesmí převažovat.

Kolega z práce takto vychovával své syny. Jak se odstěhovali, tak svého otce neznají a nemohou mu přijít na jméno. Zůstal sám na stáří a dodnes nechápe, kde udělal chybu.

Ale synové drogy neberou a prý vedou normální život.

joudic*

osvety je prave malo, tlak na rebelujici dite co si hleda sve misto, konci jeste vetsi konzumaci... jsem teoreticky jeste mlady cili, kdyz se pubertak nacpe semtam na technoparty extazi nebo cistsim mdma, je mi to vlastne jedno, je to detska droga... ale pernik bych nedovolil a vysvetlil, a LSD nebo lysohlavky si muze dovolit jen vyrovnany clovek, takovy rozpad osobnosti vydrzi jen psychicky silny clovek. Chapava rozprava je lepsi nez zakazy, stejne jako sef, kdyz chape zamestnance, je mnohem lepsim a oblibenym sefem, nez autoritativni blb. Pristup zlato vyfetoval jsem zamlada kaminon vseho a reknu ti to asi takhle.. ma lepsi vychovny dopad nez facky.

Gumidku, nasadila jste mi brouka do hlavy. Zeptala jsem se, jaká jsem byla matka. Nezávisle na sobě obě řekly, že měly se mnou pocit bezpečí, že věděly, že je ubráním před celým světem. A nikdy že neměly pocit, že bych je neměla ráda. Kapku mě to dojalo.

agina
hodnocení

5x
Mě mamka pustila film KATKA. S odstupem času bych řekla, že to byla léčba šokem i když jsem teda marihuanu nekouřila. Asi by bylo dobrý ukázat jí, jak může dopadnout. Nebo prostě komunikovat s ní, kdyby to nepomohlo tak asi psychologa.

tyler
hodnocení

5x

To je tady zase přísných a svatých moralistů, až to není možný :D

Víceméně nemáte možnost, jak ji zakázat, co "brát" bude a nebude. Můžete ji jen navést a možná poradit/doporučit a ukázat příklady lidí, kteří díky drogám ztroskotali. Násilím to z ní nevymlátíte, právě naopak může na protest začít brát a zkoušet úplně vše co existuje. Protože pokud si vy např. (a to berte pouze jako příklad, jakým náctiletí uvažují) jste schopný dát třeba i denně 3 piva "na chuť", ona si nemůže dát 1 týdně "práska" na lepší orgasmus? Kdo se vymlouvá víc? Nebo když jdete na oslavu, proč se tam často pije alkohol? No bingo, je to zneužívání alkoholu k vylepšení situace/nálady/pocitů. Ona dělá to samé, jen s jinou drogou. Tady vznikají častokrát ta nedorozumění, kvůli kterým "dítě" protestuje různými způsoby. A v prvé řadě je to hlavně nepochopení ze strany rodičů, kteří v dobré víře častokrát zakazují to, co sami dělali (akorát třeba jiným způsobem) - můžete být vzorná výjimka, píšu obecně a případně se vám velice omlouvám.

Takže neříkám trávu schvalovat, to není moudré, ale důrazně jí vysvětlit, že pokud tohle "drogování" skončí u pár tahů z trávy v průběhu třeba 1 roku, tak s tím problém nemáte. Ale jestli někdy začne brát další svinstva, budou se dít věci.

Nezapomeňte, že zakázané ovoce vždy nejvíc chutná. A že mládí je čas, kdy se "všechno" zkouší. Pokud bude mít za sebou rodinu, která jí důvěřuje a má ráda i přes tyhle trable, daleko snáze se přes tohle období přenese ve zdraví a příliš neposkvrněná. Tedy je zákonitě vyšší šance. Záleží na tom, jak je ona sama rozumná. Určitě bych se zaměřil na to, s kým tráví volný čas. Od někoho tu trávu mít musí. Tak aby od něj příště nedotáhla nějaké tančící tabletky a podobně, tam už ta sranda pomalu končí. A mimochodem, na "lepší sex" se právě docela dost často zneužívají..

Mimo jiné, dnes je "tráva" úplně všude a to jak v písničkách pro puberťáky, tak ve filmech.. kdo by ji pak nechtěl vyzkoušet? Myslíte si, že byste vy sami (tazateli a rádcové) dokázali odolat, být vám znovu xnáct dnes? Ale alkohol jste už jistě vyzkoušeli, hádám. Taky jste čekali, až vám bude 18+?

Z pohledu mladého rádce ji vcelku chápu. Jako rodič bych měl samozřejmě obavy, co bude dál. Ne každý, kdo vyzkouší trávu, musí zaručeně skončit jako feťačka Katka (viz dokument), ale každý tvrdý a ztracený feťák tu trávu většinou zkusil.

Hodně hraje roli rodina a vztahy. Ty zdrogované trosky si většinou drogama kompenzovaly právě tu nefunkční/problematickou rodinu.

Tylere, máš děti? Ty drogující a fetující trosky pak sebou stahují rodinu a pokud rodiče stále mají s díťetem pouto a namjí psychycky na to ho vykopnout, tak jsou v háji i oni.

Takže rezolutně zakazovat a tresta je správně a je to jediná obrana.

re4zon
Jake fetujici trosky? Tady se bavime o necem, co je az na naproste vyjimky (dusevni choroba, ktera by se stejne projevila, akorat jindy) vyrazne mene skodlive nez alkohol a v pokrocilejsich statech opravnene legalni. Trestat je treba, jiste, uplne stejne, jako by si dite dalo bez dovoleni pivo.. Vykladat tady neco o fetacich a Katkach je naprosty nesmysl.

hodnocení

4x

Pokusy so sexom a lahkymi drogami k dospievaniu casto patria, obavy by som mal z ineho : sposob, akym dcera riesi problem alebo zatazovu situaciu. Dnes je to lepsi orgazmus s drogou, zajtra to bude pervitin, lebo jej to rychlejsie mysli a vydrzi nespat pri uceni, neskor to bude potom v praci rano tabletka na nastartovanie, vecer potom mix tabletiek a alkoholu na ukludnenie, cez vikend "relax" party s koksom ...

Tvrdy postup moze viest k jej uteku z domu.

Kolko ma dcera rokov a co studuje? Pojde aj na VS?

liska5

*palec*Přesně tak. Ten způsob, jak řeší bez váhání pseudoproblém pomocí trávy. A co teprv vezme, když bude v těžší situaci. To si bude píchat?

koakola*
hodnocení

3x

To s tím orgazmem je sice velmi dobrá výmluva ale pořád výmluva ... Zkoušeli jste to po dobré ne? no tak ted po zlém, zvlášť pokud jí není 18

idanova*
hodnocení

2x
Zdravím. Po všech příspěvcích mě napadá, že pokud vaše "náctiletá" bere drogu pro lepší orgasmus, může být tím, kdo ji k droze přivedl, v tomto podporuje a zásobuje, právě tento kluk. Pak by třeba stálo za to, nenápadně a postupně jí tohoto kluka silně znechutit. Chytře poukazovat na různé jeho chyby a nedostatky, až si dcera sama začne všímat, že je to naprostý idiot. Najde si jiného, schopného jí přivést k orgasmu i bez marihuany, a bude po problému. Nemůže cesta vést tudy? Ida

dd
hodnocení

1x
Pistit ji film: Mandragora ať vidí jak dopadají lidí s drogami v sexuálním životě.

hodnocení

0x
Vaše dcera je už viceméně dospělá a tady už na to musí přijít sama. Za mě pořád lepší občas si dát mariuhanu než pravidelně kouřit cigarety nebo pít alkohol, nicméně u kůřaku mariuhany může hrozit, že je mariuhana přestane bavit a můžou zkusit něco dalšího. Takže hlavně se ujistit, že vaše dcera věděla rizika pervitinu a dalších věci, aby pak neměla potřebu to zkusit.
Jinak težko tady něco udělat, pokud vaše dcera bude chtít kouřit mariuhanu, tak jí bude kouřit tak nebo tak a težko jí přesvědčíte.
joudic*

prechod na horsi je mytus, ale vsimal bych si v detstvi pristupu k cokoladam atd, pokud uz tehda se nedokazalo kontrolovat, tak pracky pryc nebo ti je urazim :)

Mýtus to určitě není, znám to ze svého okolí. Některým lidém může tráva přestat stačit a roste jejich zvědavost po něčem jiném, případně nevidí svůj problém s kouřením trávy nějak tragicky a myslí si, že i jiné drogy zvládnou bez toho, aby tomu propadli.

hodnocení

0x

Ze by drogy brat nemela ji rikat nemusite. To jiste vi.

Travu ji zabavte, bud ji pred ni splachnete do zachoda nebo si vecer az bude spat ubalte jointa, to je na vas, prohlaste, ze to svinstvo doma nechcete uz nikdy videt a pokud ji nebylo 18, tak ji treba dejte na chvili zaracha. A nebo taky ne.

Stejne nic moc vic delat nemuzete.

hodnocení

0x
Pusťte jí film Memento,aby věděla,jak to taky může dopadnout..A vy si pusťte pro uklidnění ČR film z nějakého cyklu příběhů s názvem "Vše pro syna" s Medveckou a Postráneckým, ať se vám uleví..U nás doma,to totiž bylo přesně jak v tomto filmu! Doslova.. Závěrem.. Trávu jsem taky zkusil,ale krátce a nic jiného mě díky bohu nenapadlo a jsem rád.Je mi 40 a drogy neberu a neuznavám..Asi by to chtělo přitvrdit.. Když je slečna takhle "chytrá a vynalézavá" to se musí nechat.Já bych jí dal taky nějaký orgasmus v podobě úklidu a domácích prací, že by se z ní hulilo víc než z jejího jointa... Maká doma? Školu zvládá? Snaží se jinak? Jestli ne,tak jí pohrozit klidně tím pastákem..
joudic*

memento je blbost a jen mladocha navnadi... mel jsem za zivot vsechno, nikdy intravenozne a i ten heroin nic nedela, co do zavislosti, ale chapu proc to zkrachovanci bez zivota kouri a pichaji, kazdy lekar, ktery se zivi pomoci by mel vse vyzkouset, ziska tim kredibilitu, proto mam rad toho naseho experta cca 50tnik s mikadem, takovy vyklidneny, uz jsem zapomnel jmeno, profik... takovy opravdu pomuze, ne duchodce, co nemel ani halucinogen a vubec nechape, co to tem lidem prinasi. Pak nemuze lecit.

joudic*
hodnocení

0x

kourim uz 25 let, cili zlobil bych se jako rodic jen kdybych videl, ze nema rozum a vyhuluje a aktivne vyhledava, kdyz nema... a zanedbava povinnosti. Muj svagr jen co tu prijedou ani nedonese z auta vsechny tasky a uz si bali, takovy pristup me sere, protoze ja takto zavisly na pozitku nejsem, vzdycky jsem k tomu pristupoval s uctou a v zime hlavne pracovne a antidepresivne, zivim se kreativou. Myslim, ze jsem dost kvalifikovany, abych zhodnotil, ze alkohol je mnohem mnohem horsi, i pivo... v lete temer nekourim a popiju si pivo.

liska5

To mi připomnělo návštěvu příbuzných - mladě manželské dvojice, která k nám přijela přes půl republiky podívat se na čerstvé miminko. Celé odpoledne prokouřili na balkoně! Kolem děcka jenom prošli, když si šli zapálit. Ani na nějaké povídání s námi nezbyl čas..*alene*.

el
hodnocení

0x
Normálně ji řekněte, že se vám nelíbi, že kouří trávu.
S tím orgasmem to byla asi spíš jen výmluva.
Dejte si pozor v jaké společnosti se dcera pohybuje, tráva není víc nebezpečná než alkohol, jde o to aby se nedostala k tvrdším drogám, s pervitinem to pak nabere často rychlý spád, může ji to úplně zničit život potažmo i vám.

hodnocení

0x

Někde jsem zaslech nějakého psychologa s kontakty v muslimských zemích.Nijak situaci nezlehčoval, jen dal podnět k zamyšlení - když muslimové vidí opilého, připadne jim že všichni tady chlastáme. Oni nepijí, dají si sem tam nějaký hašiš a přijde jim to stejně normální věc jako u nás ta sklenička

jaj*
hodnocení

0x
No mami já bych ani nehulila ale mám lepší orgasmus když mi to tam dává, taky mu to líp jde když je zhulenej. Ano určitě si někdo nedělá srandu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]