Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje toto pořekadlo?

Od: sepi® odpovědí: 5 změna:
Ahoj všem .)
když jsem si jako malá pískala,tak mě babička napomínala slovy : ,,Nepískej,přivoláváš bídu"
Je takové pořekadlo?nebo podobné?.))díky sépi ;)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mcester*
hodnocení

0x
...slyším to poprvé...*bum*

ukulele*
hodnocení

0x
Jasně, že to existuje. Také se říká : pískat kudlu, což je také něco o chudobě, na toto téma se dá sehnat literatura a myslím, že je to i součástí studia českého jazyka - česká lingvistika.
hodnocení

joo))joo))joooo*hej*))bingoo*tanec* díkyyy.))

hodnocení

0x
Já si myslím, že ti babička jen oklikou říkala, že neumíš pískat a že se to nedá poslouchat :P
ukulele*
Ale kdepak, kdysi jsem poslouchal jeden pořad na českém rozhlasu, kde se tato mudrosloví vysvětlovala, a jestli si to dobře pamatuji, tak to vychází z toho, že kdo hodně pískal, tak ten málo pracoval, anébrž kdo pracoval hodně tak si vydělal a nebyl chudý a bída se mu vyhnula...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]