Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod?

Od: káťa odpovědí: 4 změna:

Ahoj, je mi 23 a chodím s přítelem rok a půl a až doteď jsem si myslela, že nemáme problém. Přítel si pravidelně píše s kamarádkou, která bydlí asi 400 km daleko. Nikdy se neviděli, ale byli si sympatičtí a uvažovali o vztahu, nakonec se přítel seznámil se mnou a od té doby jsme spolu. V jejich dopisování (mailování) jsem neviděla nic, co by mi mělo vadit. Včera jsem se však (neúmyslně) dostala k těm mailům (přítel je má uložené na počítači). Bohužel jsem si stihla přečíst něco o polibku - přítel psal:"někdy přemýšlím nad tím, jaké by to bylo tě políbit".

Možná je to hloupost, kterou bych se neměla zabývat, ale náš vztah mi připadal výjimečný a úžasný a teď se cítím podvedená a zklamaná. Vždy mi dával najevo, že jsem pro něj ta jediná, nejlepší, říkal že si nedovede představit být s někým jiným, že už žádnou jinou nechce... Nikdy s jinýma ženama neflirtoval, pokud jsme byli ve společnosti, cítila jsem jistotu, že jsem opravdu jeho největší láska a že se nemusím ničeho bát.

Když jsme byli naposledy spolu, byla jsem zamlklá a on se mě stále ptal, co se děje, že mu připadám smutná... Neřekla jsem mu, co se stalo, protože je mi trapné přiznat, že jsem přečetla něco, co nebylo určeno pro mé oči, na druhou stranu ale cítím vztek, jak může psát něco takového někomu jinému než mě? Nevím, zda mu to mám říct a promluvit si o tom (což bych nejradši udělala, protože mě to tíží), nebo zda bude lepší o tom nemluvit a nějak se s tím sama uvnitř vypořádat. Děkuji předem za rady a názory. Káťa.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

wzcom
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Zdravim Káťo,
na poradte.cz se casto obevuji dotazy tohodle typu ale podle me o teto veci musis rozhodnout sama, protoze jen z pismenek se nekdo tezko dozvi jaky je vas vztah, jaky je tvuj pritel atd. takze by jakekoli rozhodovani nekoho z ostatnich bylo dost zcestne, takze doporucuju Ti se rozmyslet sama, kazdopadne ja jsem zastancem uprimneho vztahu bez tajnosti a jestli to tak ma i tvuj pritel tak myslim ze pochopi ze to nebylo umyslne nalezeno a ze ti to vysvetli - pouze muj nazor.. takze preju hodne stesti.

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Káťo, prohlížet cizí poštu, i když se jedná o Vašeho přítele je nečestné a nesportovní. Navíc jste pravděpodobně viděla příliš málo na to, abyste mohla posoudit, o co kráčí.

Dle mého názoru je to opravdu hloupost a skutečně byste si s tím neměla dělat těžkou hlavu. A rozhodně žádné scény*stop*. Není rozumné vědět o partnerovi (partnerce) úplně všechno, unudila byste se k smrti a nuda zabíjí jakýkoli vztah. Svůj"problém"můžete probrat třeba tady, navíc bych Vám doporučil přečíst nějaké knihy Dr. Plzáka - najdete je pravděpodobně dnes už jen v antikvariátu nebo v knihovnách. Hodně zdaru.

václav8
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Ahoj Kateřino;

problém necítím v tom, že jsi se podívala do jeho PC, ani v tom, že on si píše s kamarádkou. Problém cítím ve tvém vidění vašeho vztahu."Nemáme problém", píšeš."Výjimečný, úžasný vztah", píšeš. Takové vztahy nejsou. Jsou normální vztahy, ve kterých se lidé mají"normálně"rádi; a pokud si namlouváš, že TY a tvůj PARTNER jste něco mimořádného a dokonalého, musí přijít to rozčarování, o kterém píšeš. Ale je to rozčarování, které tě trestá za tvá naivní a přemrštěná očekávání.

Není možné, aby jsi naplnila celou duši a celý svět svého milého. Je super, že on to řeší VIRTUÁLNÍM vztahem, s někým daleko, kterého nikdy neviděl a asi ani mockrát neuvidí; žepoužívá virtuálních polibků... Ale jsi to ty, se kterou žije, bydlí, miluje se, mluví, nakupuje, jí... Nemůžeš mu mít za zlé chvilky odpočinku, úniku do svého světa, chvilku, kdy musí zpracovávat své pudy a touhy, které nijak zvlášť nepodporují monogamní vztah... Musíš mu ponechat prostor, aby celý zbytek svého já mohl věrně a odpovědně darovat tobě. Pokud budeš chtít víc, nezvládne to.

vašek

al bunda*

Václave8, smekám před Vámi a klaním se hluboko, protože to je naprosto úžasná odpověď. Máte můj obdiv.

Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]