Dobry den, chci si objednat na cerven jednu noc v tomto hotelu, ale kdyz si zadam datum na booking, ukaze mi to cenu 5800,- , ale kdyz se podivam na stranky hotelu, tam kliknu objednat, tak mi to preskoci na stranku www.simplebooking.it , kde noc stoji jen 3500,-. Proc se ty ceny tak lisi? Pres co to mam objednat? Nemuze to byt nejaky podvod, ze je to tak levne? Nebo mam do hotelu napsat email?
Každá služba funguje jinak. Booking si např. zamluví 20 pokojů v hotelu na celý rok za fixní cenu, zaplatí třeba 1000 na noc a postel. Hotel má aspoň něco vyděláno. Pak to Booking začne nabízet, podle sezóny atd třeba za 3000 postel/lůžko a když to nikdo nebere, tak snižuje a snižuje cenu, nebo dává různé akce pro své členy. Takže ta cena je velmi relativní a může se dost llišit. Dále fungují čistě jako dohazovací portál, tam si berou podíl 20% z dohozené ceny. Opět, čím vyšší cenu vám prodají, tím vyšší mají podíl. V některých hotelech se booking vyplatí, v některých ne. Podívejte se na stránky hotelu, jaká je jejich nabízená cena a podmínky. Já v zimě zamlouval Rakousko přímo přes hotel, měl mnohem lepší podmínky a cenu než Booking.
Už jsem se s tím setkal a řekl bych, že rozdíl je daný službami. Tenkrát jsem objednal levněji napřímo. Ale. Hotel na mě chtěl zálohu a měl velké stornopoplatky. Booking.com (nebo co to bylo) nechtěl žádnou zálohu ani stornopoplatky. Možná je těch rozdílů víc.
Nejlevnější je vždy kontaktovat přímo hotel. Bookovací portály mají různé přirážky, klidně až 50 %.
max2
No to je pekna blbost!
Kolikrat mam pres booking i za tretinu mistni ceny. Ale je fakt, ze jsem u nich dlouho a dostavam zajimave nabidky na me cesty. Jeste levnejsi je nekdy Agoda.
Muj nejlepsi kauf byl v Siem Reap, 3* hotel s klimatizaci a snidani za 11 USD/noc. Zkuste takovy poptat naprimo.
Není pravda, že nejlevnější je kontaktovat hotel. Mám s tím bohaté zkušenosti hotel Golf v Praze asi 4x, vždy přes Booking. Ještě mi vždy zajistili číslo pokoje, kde byl klid a byla jsem tam nadmíru spokojená. Cena přímo od hotelu by byla mnohem vyšší.
Tak to teda nevim...v aplikaci se mi ukazuje cena 6000 takhle pres web 3500
liska5
Za jednoho, nebo za celý pokoj?
Já taky jedině volám na recepci hotelu a vznesu svoje požadavky a přidám dotazy...Jednou jsem měla přes Booking a u hotelu prasklo potrubí a zavřeli ho, aniž by mi někdo něco sdělil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.