Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeprodávání textilního zboží z jiné firmy

Od: podnikatel odpovědí: 15 změna:

Zdravím,

Chtěl bych se zeptat jestli tu není někdo kdo se vyzná v podnikání s textilem.

Zajímalo by mě jestli je v České republice legálně možné že bych si například koupil nějáké tričko nebo mikinu v obchodě (př. Adidas) bez jakéhokoliv potisku na produktu, odšil všechny jejich etikety které nějak označují jejich značku, našil na to svoje etikety a svůj potisk a prodával to pod moji firmou.

Takže bych v podstatě koupil jen čistou mikinu nebo triko to bych potiskl a prodal to dál.

Je tohle možné bez nějáké smlouvy s tím obchodem?

Díky moc za odpovědi

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak Vy chcete nakoupit u renomované firmy trika, z nich odpárat etikety a všechno, co by odkazovalo na značku výrobce, na to pak našít nějaké "noname" etikety a přidat nějaký potisk a pak to přeprodávat?*sok* A za kolik prosím? *poctar* To nemůžete myslet vážně a proto ani nemá smysl vysvětlovat, jestli je něco takového možné. Nic prosím Vás nekupujte a hlavně se nepokoušejte podnikat. *uf*

podnikatel
hodnocení

Zajímalo mě spíš jestli je to možné teoreticky protože jsem o tom četl na zahraničních stránkách a jestli neodpovídáte na odpověď tak prosím nepiště komentář, absolutně zbytečné.

Nemluvím o tom že váš názor je taky zbytečné psát.

Díky moc!

Suzy, jak říkal děda. Koupil vejce za sedm korun a prodával po pěti.

Ale já jsem odpověděla na Vaši otázku. Ale nelíbilo se Vám to. A docela by mne zajímalo, co jste na těch zahraničních stránkách četl, protože to, o čem tady píšete je rozhodně trestné. Vy chcete používat cizí výrobek, a vydávat ho za svůj. A to je trestné. A jestli si myslíte, že by třeba firma jako je Adidas, s Vámi vůbec započala konverzaci na téma, že byste "krášlil" jejich trika svými potisky a pak je prodával pod Vaším logem, asi vážně nemyslíte. Teda alespoň v to doufám...*zed**smich*

re4zon
Ne, neni to trestne. A kdyz o veci nic nevim, tak aspon mlcim *zed* Jo aha. On to nikdo nemusi cist a ze to neni pravda vubec nevadi, to je "zkusenost" a "nazor". Jako vzdy.

Re4zon, nezlobte se, ale s Vámi se fakt bavit nebudu. Podle Vás to trestné není, a je to možné, tak OK. Snad si nemyslíte, že se tady s Vámi budu dlouhosáhle dohaovat. Tak v pohodě, ať si tazatel koupí značková trika, odpáře z nich etikety, udělá na ně své potisky a našije své etikety a otevře si svůj obchod a prodává. *ee* ¨Dál to komentovat nebudu. Je to šílenost. Ale Vy máte pravdu. *alene*

re4zon
Pravdu mam v tom, ze to neni trestne. Jestli dava smysl neci podnikatelsky zamer hodnotit nehodlam, to si musi zhodnotit sam. I zdanliva blbost muze davat smysl, ale vysvetlovat to nekomu, jehoz obchodni zkusenosti jsou omezeny na klikani na cinskem trzisti, to nema vyznam. Tak se nedohadujte a priste nezapomente prijit zvatlat o necem, na co se nikdo neptal. Muzete doplnit i fundovanou pravni informaci. Sbohem.
podnikatel
Neodpověděla jste na moji otázku. Jediné co tak jste ji ohodnotila a odepsala něco nesmyslného s tím že jste na konci dokonce i sama dodala že na ni nebudete odpovídat. K čemu teda takový komentář je? Ještě potom když už jste se na ni odhodlala teda odpovědět, tak špatně s tím že očividně nemáte žádné informace ani zkušenosti. Takže prosím pro příště psát takové komentáře je akorád ztráta času.

Reazon, Vy jste ale opravdu chudák. 25 let jsem podnikala ve Francii a právě v oděvech, tak asi něco vím. Víte o lidech prdlajs a soudíte podle sebe. A co se nakupování v Číně týče, tak to nevím, proč Vám to leží v žaludku. *co*

A pro tazatele, dvakrát jsem odpověděla přímo na Vaši otázku. To, že mé odpovědi nejsou takové, jaké byste očekával, je jiná věc. Tak bude nejlepší, když si to vyzkoušíte a pak uvidíte, kdo měl pravdu. Pokud chcete podnikat tímto způsobem a myslíte si, že Vás tohle uživí, tak já říkám že ne. Mně není tolik co Vám a už mám produktivní život za sebou, takže o tom právě něco vím. Čím se živil "reazon" nevím, a nevím, jestli on má v podnikání zkušenosti, já je mám. Ale to je všechno jedno. Myslíte si, že je Vaše myšlenka dobrá, tak ji realizujte. Pak budete moci soudit, čí odpověď byla správná.*jasne*

"Je tohle možné bez nějáké smlouvy s tím obchodem?" Promiňte, ale tohle je opravdu naivní otázka. Proto jsem Vám poradila, abyste se raději do ničeho nepouštěl. Ale dávám zpátečku, a lituji, že jsem Vám radila podle svého svědomí a vědomí. Bude lepší, když se spojíte s panem "re4zon", a budete se řídit jeho radami. Nakonec co mi je do cizích lidí, ať si dělají co chtějí.

A mimochodem, tak zrovna značka Adidas má na všech svých výrobcích své logo a to nemůžete odpárat. ;) Někdy je opravdu diskrétní, ale vždycky někde je.

hodnocení

2x
I ty podceňované reklamní oblečení, které vám udělají profesionálně na míru včetně potisku jsou rozdílné kvality od šuntu po velmi vysokou kvalitu. Pokud sáhnete např na vámi zmiňovaný očividně přeceňovaný adidas, tak ho 1. zásahem téměř jistě znehodnotíte 2. investujete do toho fůru času a práce i prostředků 3. nenechte se mýlit, jsou i kvalitnější ikdyž "neznačkové" výrobky. Jinak ty adidasy se nekupují někde v obchodě na kusy, ale u dodavatelů v balících mix např po 10kg za fixní cenu. Jeden kus je pak opravdu za hubičku, ale máte mix zboží i velikostí který neovlivníte. Má rada tedy je obejít několik firem, které dělají reklamní zboží popř print centra, podívat se osobně na kvalitu a nechat si udělat sérii. Já např z podobné firmy koupil pro sebe naprosto skvělé bavlněné triko, které jsem pak (kvalitativní ekvivalent) v obchodě ani nesehnal. Jasně, nestálo 60kč, ale nebylo ani předražené.

hodnocení

1x

Možný to je, ale proč nakupovat tak drahý trika? Spíš bych koupila u nějaké reklamky nebo třeba u firmy dobrý textil a pak bych tiskla. Smlouvu mít nemusíte, ale když budete mít větší odběr, tak by byla třeba smlouva dobrá na lepší ceny.

podnikatel
hodnocení

Dražší trika, nebo spíš mikiny a ostatní produkty mají dobrou kvalitu, reklamní textil je většinou méně kvalitní bych řekl než od nějáké značky proto si myslím že by to možná bylo i výhodnější od značkového výrobce.

Ale každopádně děkuji moc za užitečnou odpověď :)

Tak ony jsou např. ta trika za 70, ale taky za 300. Já kdysi nakupovala trika pro zaměstnance do hospody a bylo důležitý si je prohlídnout a osahat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]