Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Chtěl bych se zeptat jestli tu není někdo kdo se vyzná v podnikání s textilem.
Zajímalo by mě jestli je v České republice legálně možné že bych si například koupil nějáké tričko nebo mikinu v obchodě (př. Adidas) bez jakéhokoliv potisku na produktu, odšil všechny jejich etikety které nějak označují jejich značku, našil na to svoje etikety a svůj potisk a prodával to pod moji firmou.
Takže bych v podstatě koupil jen čistou mikinu nebo triko to bych potiskl a prodal to dál.
Je tohle možné bez nějáké smlouvy s tím obchodem?
Díky moc za odpovědi
Tak Vy chcete nakoupit u renomované firmy trika, z nich odpárat etikety a všechno, co by odkazovalo na značku výrobce, na to pak našít nějaké "noname" etikety a přidat nějaký potisk a pak to přeprodávat?
A za kolik prosím?
To nemůžete myslet vážně a proto ani nemá smysl vysvětlovat, jestli je něco takového možné. Nic prosím Vás nekupujte a hlavně se nepokoušejte podnikat. ![]()
Zajímalo mě spíš jestli je to možné teoreticky protože jsem o tom četl na zahraničních stránkách a jestli neodpovídáte na odpověď tak prosím nepiště komentář, absolutně zbytečné.
Nemluvím o tom že váš názor je taky zbytečné psát.
Díky moc!
Ale já jsem odpověděla na Vaši otázku. Ale nelíbilo se Vám to. A docela by mne zajímalo, co jste na těch zahraničních stránkách četl, protože to, o čem tady píšete je rozhodně trestné. Vy chcete používat cizí výrobek, a vydávat ho za svůj. A to je trestné. A jestli si myslíte, že by třeba firma jako je Adidas, s Vámi vůbec započala konverzaci na téma, že byste "krášlil" jejich trika svými potisky a pak je prodával pod Vaším logem, asi vážně nemyslíte. Teda alespoň v to doufám...![]()
![]()
Re4zon, nezlobte se, ale s Vámi se fakt bavit nebudu. Podle Vás to trestné není, a je to možné, tak OK. Snad si nemyslíte, že se tady s Vámi budu dlouhosáhle dohaovat. Tak v pohodě, ať si tazatel koupí značková trika, odpáře z nich etikety, udělá na ně své potisky a našije své etikety a otevře si svůj obchod a prodává.
¨Dál to komentovat nebudu. Je to šílenost. Ale Vy máte pravdu. ![]()
Reazon, Vy jste ale opravdu chudák. 25 let jsem podnikala ve Francii a právě v oděvech, tak asi něco vím. Víte o lidech prdlajs a soudíte podle sebe. A co se nakupování v Číně týče, tak to nevím, proč Vám to leží v žaludku. ![]()
A pro tazatele, dvakrát jsem odpověděla přímo na Vaši otázku. To, že mé odpovědi nejsou takové, jaké byste očekával, je jiná věc. Tak bude nejlepší, když si to vyzkoušíte a pak uvidíte, kdo měl pravdu. Pokud chcete podnikat tímto způsobem a myslíte si, že Vás tohle uživí, tak já říkám že ne. Mně není tolik co Vám a už mám produktivní život za sebou, takže o tom právě něco vím. Čím se živil "reazon" nevím, a nevím, jestli on má v podnikání zkušenosti, já je mám. Ale to je všechno jedno. Myslíte si, že je Vaše myšlenka dobrá, tak ji realizujte. Pak budete moci soudit, čí odpověď byla správná.![]()
"Je tohle možné bez nějáké smlouvy s tím obchodem?" Promiňte, ale tohle je opravdu naivní otázka. Proto jsem Vám poradila, abyste se raději do ničeho nepouštěl. Ale dávám zpátečku, a lituji, že jsem Vám radila podle svého svědomí a vědomí. Bude lepší, když se spojíte s panem "re4zon", a budete se řídit jeho radami. Nakonec co mi je do cizích lidí, ať si dělají co chtějí.
Možný to je, ale proč nakupovat tak drahý trika? Spíš bych koupila u nějaké reklamky nebo třeba u firmy dobrý textil a pak bych tiskla. Smlouvu mít nemusíte, ale když budete mít větší odběr, tak by byla třeba smlouva dobrá na lepší ceny.
Dražší trika, nebo spíš mikiny a ostatní produkty mají dobrou kvalitu, reklamní textil je většinou méně kvalitní bych řekl než od nějáké značky proto si myslím že by to možná bylo i výhodnější od značkového výrobce.
Ale každopádně děkuji moc za užitečnou odpověď ![]()
Tak ony jsou např. ta trika za 70, ale taky za 300. Já kdysi nakupovala trika pro zaměstnance do hospody a bylo důležitý si je prohlídnout a osahat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.