Dobrý den, neví někdo, jak pojmenovat člověka bez emocí? Protože na googlu jen našla jen označení pinokiuv syndrom a al...něco, už nevím, jak to bylo. Ale zajímalo by mě, jestli je tady nějaký název konkrétně pro toho člověka a ne pro tu nemoc nebo co to je. :D
Jeste existuji kide, co nejsou schopni emoce vyjadrit, nerozplaci se, nezazari jim oci stestim, trpi poruchou zvanou alexithymie, lidove jsou nazyvani Alexove.
Však já netvrdím, že je to medicínsky správně, dotaz zněl, hak se lidem bez projevů emocí lidově říká. (Už když jsem to psal, tak mě napadlo, že by se s takovou poznámkou mohl někdo ozvat, ale byl jsem líný to rozepisovat. )
Vy se ptáte, jak takového člověka označit "lidově", neboli neodborně a na to Vám tady už bylo odpovězeno několikrát. Tak to nebudu opakovat. Pokud byste chtěla odborné označení, tak ta odpověď nemůže být jednoznačná a není to tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Takoví lidé jsou velmi složití a detekce příčin takových psychických poruch není snadná. Proč se ptáte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.