Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám pozvání k dědickému řízení jako dědic po smrti otce.V písemnosti se udává,že odměnu za notáře si máme všichni dědicové přinést sebou dle podílu z dědictví,neboť se platí ihned po skončení jenání.Nevím vůbec,zda něco zdědím,spíše počítá matka,že vše necháme jí...,nikdo z rodiny mě nekontaktoval,tudíž nevím,kolik peněz vůbec mám mít sebou?Jako dědicové jsme matka(manželka zesnulého),já a sestra.
Zříct dědicví se nechci, ani přenechat matce,neboť vím,že sestra očekává později přepis bytu ,auta i garáže na ni...s čímž nesouhlasím...děkuji za rady...jak se chovat a co požadovat u notáře..
Co je to za blbost? Odměna notáři se platí na účet s určitou splatností až po uzavření dědického řízení a dědici se vyrozumí písemně. Nebude ten váš notář nějaký jouda? Jaképak peníze si přineste s sebou a ještě nevíte kolik.
Podla zákona bude dědit polovinu společného majetku vaše matka a zbylá polovina se roddělí rovným dílem mezi matku, sestru a vás, takže ve výsledku sestry dědí každá 1/6 veškerého majteku a matka zbylé 2/3. Tak je to dle zákona a na to máte právo.
Přesně napsáno takto cituji:Odměna notářky bude činit asi 0000kč(částku neuvádím záměrně),Tuto částku si přineste všichni dědicové dohromadys sebou,hradí se po ukončení jednání téhož dne.
Takže vůbec nechápu,zda je možné,aby takto otář postupoval,když je to prbní jednání .kde bychom se měli dovědět,co a kdo zdědil...
Je to tak jak píše pb. Platí se až po jednání, až dostanete vyrozumění. Já bych tam zavolala, že nevím kolik budu dědit, tudíž nevím kolik budu mít poplatek notáři. Každopádně nejste povinnen platit hned tentýž den a nemůžete za to být postižen.
Dědické řízení je ukončeno až usnesením soudu, ve kterém jsou stanoveny poplatky za veškeré úkony. Požadavek na placení notářského poplatku v hotovosti je divný. Vždyť při zahájení řízení není jeho výše znáná. Není to záloha? U notáře můžete pořadovat podíl ze zákona.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.