Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový fix hypotéka

Od: xyvb odpovědí: 11 změna:

Přesně za rok mi končí fixace hypotéky. Nyní mám možnost uzavřít se současnou bankou dohodu o nové úrokové sazbě, která činí rovných 5 %. Mám hypotéku znovu zafixovat nebo mám spíše počkat až na "výročí"? Dle mého se sazby pod 5 % během příštího roku nedostanou. co vy na to radši zafixovat nebo čekat? Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To stejne jsem resil jako Vy. Zafixoval jsem na 4,79% u CSOB.

xyvb
hodnocení

Na jak dlouho? Já jsem bohužel o den propásl sazny kolem 4,29 %

15.05.22 20:20

Na 5let.

au1
hodnocení

0x

těžko říct, novej guvernér ČNB A.Michl se vyjádřil že na příštím zasedání šibovat se sazbama nebude, ale na dalším už je chce snižovat. nevím jak to chce udělat, když rozhoduje většina z celé rady, a guvernér rozhodne jen v případě remízy *smich* zřejmě má nástroje jak dosáhne svýho

xyvb
hodnocení

tak hlavně říkal, že je chce stabilizovat, takže pokud to ještě Rusnok zvýší na 7 %, tak Michl, může sazby stabilizovat klidně i na těch 6,5 %. Ale těžko říct no.

hodnocení

0x
Nerozum...
xyvb
hodnocení

Co je nerozum?

Asi vím, štír je nepřítelem fixací:-D

xyvb
hodnocení

Fixaci se u hypotéky bohužel nevyhne asi nikdo...

Možná. Max na rok, čekám že ke konci roku sazby o něco sníží. A když ne letos, příští rok určitě.
Boba to není správné slovo. Správně by to znělo jinak. Když si to člověk spočítá, zjistí, že to není výhodné, jak u elektřiny či hypo

joudic*
hodnocení

0x
soucasna ne, oskube vas, zmeni smlouvu hned... jina banka, kterou jste trochu prosr*l, protoze rusnok... mam fix na 5 za 4.6, kdyz jim tam necham smrdet 200k

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]