Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

KB banka zkušenosti

Od: luky* odpovědí: 34 změna:
Jaké máte zkušenosti s Komerční bankou? I co se týče cizoměnového účtu - skryté poplatky, výběry z bankomatu v zahraničí, rychlost převodu či podpora ze strany banky v případě komplikací v zahraničí... děkuji

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Mám KB od 98roku, teď momentálně Můjúčet Plus.
Platím 39Kč měsíčně a to je vše. Zahraniční výběry 2x do měsíce zdarma, každý další za 39Kč.
Pokud jsem něco potřeboval, vždy vyšli vstříc, mám od nich i hypotéku, vyšli nejlevněji.
Zatím nemám důvod někam přecházet.

A proč jim platíte za něco, co je běžně zdarma?

Řekněme, že 39Kč pro mě není důvod ke změně. :)
Také to jakou u nich mám hypotéku je z části proto, protože jsem pro ně věrný klient s pozitivní doložitelnou historií.

luky*
hodnocení

39 mesicne se tam platit musi, jinak by klient platil 6 kc za kazdou odchozi platbu a mozna i za dalsi veci. To maji ale i banky, ktere se prezentuji zadarmo. Zadarmo jsou do momentu nez zjistite, ze nejakou sluzbu, kterou pravidelne využíváte, uctuji. Pak prichazi chvile, kdy radsi prejdete na balicek uctu, ktery se sice mesicne plati, ale vyjde levneji nez pak prave za kazdou odchozi platbu davat 6 kc apod. Air bank se taky prezentuje jako zdarma, a nakonec vas vyber ze vsech bankomatu stoji 100 kc mesicne. Coz je pro me treba nezbytnost moci ai vybrat z jakehokoli bankomatu, ktery ma clovek zrovna po ruce, kdyz musi vybrat hotovost.

joudic*
mam 2 ruzne banky kde mam vice penez a zbytek jine banky.. platim si zlatou kartu s cestovnim pojistenim u jedne a platinovou u druhe, mam rad ten pocit prijet v odrbanych hadrach v ksiltovce a v aute za 20k jak nejvetsi socka, ze si mysli, ze budu sypat drobne z kapes a platit platinovou kartou :) nekomu ten pocit doda auto za 2-3 miliony, aby to videl kazdy jako uchyl v parku v balonaku, ale nejsem kolotocar, co zadarmo prisel k penezum, a hlavni duvod vydelavani bylo frajereni... ja si ty pili vydrene prachy radeji investuju do nemovitosti mimo CR, a kdyztak si uziju parsekundovy pocit pri placeni, ale proc nekdo plati za nic, to co ma jinde lepsi vcetne nekonecnych vyberu a zahranicnich plateb.. no nevim.. radeji malinko pridejte za zlatou kartu u dobre banky nez pohrobek byvale zivnobanky za bezny ucet

hodnocení

3x
Co se týče zahraničních transakcí apod neporadím. Leč s korunovým účtem zkušenosti mám. KB je bezkonkurenčně jedna s nejhorších bank, které jsem měl možnost poznat. I po letech mne dokáže něčím nepříjemně překvapit a to máme účet pouze kvůli hypotéce. Bankovnictví velmi neintuitivní, téměř protizákaznické. Těď jsem třeba ženě aktivoval kb klíč+banking do nového telefonu a musel jsem ji pro otisk prstu z kuchyně volat snad šestkrát. Už byla dost nevrlá :) To samé u air během chviličky bezproblémově aktivováno na jeden otisk a sken qr z pc monitoru. Nesčetněkrát jsem musel osobně na pobočku vyřizovat triviální věci, jež u konkurence zvládnu z gauče. Za každou ptákovinu si účtují pár drobných. Pokud pro vás KB nemá nějakou jedinečnou službu oproti konkurenci, vyhněte se jí obloukem. Je spousta moderních bank, netřeba krmit dinosaura s hnízdem ve Francii.
cccp

Jojo, je to 3 nejhorší banka pro retail...

Připravuje změny systému už buhvijak dlouho... To už radši Čob nebo Spořitelnu než KB, ti už jsou aspoň po upgradu bankovních systémů:/)

luky*
hodnocení

Potrebuji cizomenovy ucet s kartou k tomu. Mbank je podle recenzi katastroficka a dokonce blokuje ucty zrovna jak jste v cizine. Ceska sporitelna zase kartu nedava a navic vychazi jeji sluzby draz nez u KB, proto se prave ptam... takze me docela desite :-D

hodnocení

3x

Mám u K.B. korunový účet přes 20 let a nemůžu si ztěžovat. Jediný poplatek (a vůbec ne zkrytý) který každý měsíc platím je "balíček transakcí" 39 Kč měsíčně. Ovšem je prvda, že před pár lety zcela zrušili úroky (které jsou ale u ostatních bank taky spíš symbolické).

Internetové bankovnictví má K.B. ve srovníní například s ČSp (Georg), nebo ČSOB (poštovní) jednoduché a přehledné.

Se zahraničním účtem ovšem zkušenost nemám *nevi*.

magdon,

taky jsem naprosto spokojená se službama KB, pro mé potřeby naprosto dostačující, mám u nich účet asi 25 let. Vždycky dokázali ochotně pomoct. A někdy i k mému překvapení zablokovali bez mé žádosti kartu, ze které byla provedena vysoká platba ve Švédsku a nepřišla jsem ani o korunu, vím kde mi ji v Praze zkopírovali. Nehoním se po nabídkách, kde budu mít o pár kaček víc, spokojenost, srozumitelnost internetového bankovnictví a klid je pro mne nejdůležitější. Řadu let nevím,co je složenka a nebo opožděná platba.

luky*
hodnocení

Děkuji za informace, s tou kartou to zní šíleně, jak se to přihodilo?

Platila jsem kartou v recepci v hotelu v Praze, recepční se ke mě otočila zády a na protilehlém pultu si platbu vzala. Já blbá. Jindy tak opatrná. No dopadlo to dobře. Když mi banka volala, jestli jsem byla ve Švédsku, tak jsem se divila, ale hned mi to docvaklo.

luky*
hodnocení

Tak hlavně, že to dobře dopadlo. Některé ty hotely v Praze jsou docela bojovka, že se člověk bojí tam vůbec v noci zabrat. S tím, co tam zaměstnávají kolikrát za lidi, že se v rodné zemi ani nedomluvíte, protože neumí zbla česky a vypadají jak z nějakého pasáckého gangu, je člověk nucen být tak trochu paranoidní. Už je dnes asi lepší platit mobilem, ten člověku z ruky nevezmou, jak je u karet pořád ještě zvykem, ale ostatně i do něj se dá nabourat. Nakonec hotovost je na něco lepší, v jiných chvílích je zase k ničemu. Pokrok má pak své pro i proti. Pěkný večer

Tak vidíte. Vy jste s kb spokojená a platíte jim za to, že pro sebe můžou zhodnocovat vaše peníze. Já u air nezaplatil nikdy nic, všechny položky zejí nulou a ještě jsem v rámci bonusů za platby u některých obchodníků nasyslil zhruba tisícovku bonus. Plus spořící účet - nic moc, ale ale jednotky procent u nich nebo desetiny procent u kb je teda rozdíl... Nedávno kolega frflal, že zaplatil čs poplatky 700kč prakticky za nic. Když mu člověk řekne ať uteče, a má to zdarma, tak on už tam přeci vydrží, když je klient 30 let...
ynspektor

Lidé rádi frflají a nenechají si poradit.

Ta vaše Rbanka, také jí mám, donedávna zpoplatňovata a okamžitou platbu. Myslím že jim to nestálo moc za to co udělal tuhle ostudu.

luky*
hodnocení

Ted jsem to psal vyse, ze i banky co se honosi, ze jsou zadarmo, tak v zaveru stoji penize, kdyz zjistíte, ze si uctuji sluzbu, co oravidelne vyuzivate. Air bank mam taky a stoji me 100 kc mesicne, abych si mohl vybírat hotovost ze vsech bankomatu, coz by dnes vubec banky uctovat nemely. Urcite v momente, kdy mi nekde v obchode reknou, ze neberou karty tady mate za rohem bankomat a ten je zrovna od konkurence, tak nepoletim x km daleko, abych zadarmo vybral u Air bank. Takze ani tato banka neni tak levna, jak se propaguje. U KB si uvedomte, ze musi zivit nespocet lidi, poskytuje sluzby, co ty levne nove banky neumi a prave i cizomenovy ucet na jinou menu nez dolar a euro. A to si najde sve uzivatele.

hodnocení

2x
Už jsem od ní 2x odešel :) otřesná banka. Jediné+ mají za mobilní aplikaci. Kromě stále uctovanych poplatků za odchozí platby, pohyby na účtech atd u mne stále vyhrává jejich pomalost. Stalo se mi, že jsem si přeposílal výplatu z KB do své normální banky (do KB mi chodila výplata kvůli hypo) a poslal jsem si jí ve čtvrtek v podvečer. Peníze dorazily v pondělí odpoledne. Skoro 4 dny bez výplaty, peníze doslova v luftu.
Podle mě KB je přesně ten typ banky, ze které si utahují v reklamách Airbank. Nevadí, že nabízí úplně zvrhlý dětský účet, který musí zřídit jen někdo po oboustranné lobotomii, ale je k tomu plyšová Beruška.
Kdyz jsem paní na pobočce říkal, proč u nich končím, tak jen bezradně krčila rameny. Neměla co nabídnout. V segmentu osobního bankovnictví jsou zcela nekonkurenceschopní.

Nikdy, opravdu nikdy se mi nestalo, aby nebyla platba ode mne za pár minut v jiné bance. Zaškrtnu okamžitou platbu. Žádné poplatky za odchozí platby mi neúčtují.

luky*
hodnocení

Díky za zkušenosti, zvláštní, možná záleží, jaké máte u nich účty, jestli ten za 40 nebo za 500. Že někde účtují za odchozí platby v rámci ČR, to je mazec. A to je právě to, co se člověk pak dozví až za pochodu v praxi. Nějaké sazebníky jsou absolutně k ničemu, realita je pak jinde - tam někde v jiném smyslu slova, mezi řádky všech smluv, ceníků a kilometrových pouček těchto institucí.

Měl jsem běžný účet cca 10 let zpět. Na poplatcích mi to dělalo cca 2000 ročně. To jsem poprvé odešel. Ještě loni jsem měl Můj účet zdarma, musel jsem kvůli hypo. Okamžitá platba je tak rok, co funguje. Po druhé jsem odešel na konci 2021. Jinak otřesně pomalá banka. A ty položky za pohyb na účtu účtuje pořád! Viz aktuální ceník. 6 Kč odchozí trvalá platba atd.
kb.cz/...
Co je dále ujeté je, že se půlka věci musí řešit na pobočce. Výběr větší částky v hotovosti na pobočce se musí ohlásit dopředu atd atd. Už mám přes 10 let Airbank, tam jsem i hypo refinancoval čistě online. Jsou to úplně odlišné světy.
luky*
hodnocení

Mel jste si dat ten muj ucet plus za 40 kc mesicne, tam jsou odchozi platby zdarma, tenhle ucet co posilate je fakt na nic. Jako v zaveru i u konkurencnich bank jsem si zvykl, ze ac pisou zdarma, jsem nucen si priplatit za nejaky vyssi balicek se sluzbou navic, abych pak neplatil jak blazen treba za kazdy vyber z konkurencnich bankomatu apod. V tomto treba ani slavna air bank neni zdarma. Kazda banka ma fakt neco.
ynspektor

Boba, tak si někdy zkus Okamžitou platbu s KOBA po 20 hodině, NEFUNKČNÍ :) Ta banka platbu nepřipíše ten den :)

Lame. Dokud nevymění 30 let starý systém, tak...

ynspektor

Je to možný, já vám to nevyvracím. Zrovna dneska ráno jsem posílala dceři pro vnučku k narozkám a bylo to v cuku letu. Večer jsem ještě asi nic neposílala.

Vždyť taky píšu, že pro moje potřeby je KB dobrá. Každý máme nějaké priority a vyhovuje něco jiného.:)

ynspektor

Vsak zkuste:))

Mimochodem. Na dopoledni platby neni ani Okamzita platba nezbytna, z drtive vetsiny bank totiz zadana platba do 13 hodin odesla i beznou platbou a TEN SAMY DEN byla v bance prijemce - stav trvajici jiz roky :))

namatkou:

Fio 12 hodin

Mbank 13 hodin

moneta, sporka 14 hodin

Fio až 4 dny.do zahraničí

hodnocení

0x
Co všichni máte s těmi skrytými poplatky?

hodnocení

0x
Cizomenove účty má kdejaka banka zdarma, výběry taky a například moneta má k tomu i směnárnu za dobrý kurz.
luky*
hodnocení

Moneta nemá účet v měně, jakou potřebuji a směnárnu mají taky tuším jen na eura a dolary.

15.05.22 23:04
Tak fio
luky*
hodnocení

Ta nemá kartu ani multiměnovou funkci klasické karty :) Všechny banky jsme si prošli, KB, ČS nebo Mbank se nabízí, eliminovali jsme to na první dvě, přičemž KB je levnější, tak řešíme ohlas na ní

yyy

Ani jste neuvedl měnu, tak je to těžké...

Pokud někdo neumí eliminovat valuty (pracovat jen z devizami), tak moc vyber nema, to je fakt.

btw proc "potrebujete" pracovat s valutami?

luky*
hodnocení

To jsem nerekl. Na co mi bude devizovy cizomenovy ucet, kdyz z nej nebudu moct bez karty hradit v cizine za sluzby? Musim mit kartu. Vyber penez z bankomatu nebo platby na terminale pak clovek resi tam. Ma vyhodnejsi kurz a neni ohrozen DCC a dalsimi poplatky, kterymi je vystavena ceska korunova karta.

joudic*
hodnocení

0x
nahovno, tim je receno uplne vse, lip to zhodnotit nejde, ani nejlepsi nabidka refinancovani me nepresvedcila, rovnou jsem ji skrtl...
KB banka zkušenosti
luky*
hodnocení

A tak Havran neslét, sedí,
stále sedí, na mne hledí,
Pallady dál sochy bílé
černým křídlem cloní líc;
jeho očí zář mne svírá,
takto snící démon zírá,
lampy zář jej obestírá,
jeho stín kol vrhajíc,
a má duše z toho stínu
nevzchopí se zoufajíc,
nevzchopí se - nikdy víc!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]