Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je možné, že podvodníci falšují číslo?

Od: herd® odpovědí: 5 změna:

zde ceskatelevize.cz/... se mluví o tom, že podvodní ci často falšují číslo. Ale jak je to vůbec možné taková základní průser, že je možné měnit si číslo volajícího?

1. Jeto primitivní měnění čísla CLIP (CLIR)? Pokud je toto., proč telefon neukáže, že jde o změněné číslo a neukáže obě dvě? *
Je to nějaká hodně vysoce technicky náročná záležitost, jako hackování protokolu, nabourání se do sítě operátora, vytvoření falešné BTS?

*Zároveň tam zmiňujou obranu. Zavolat na dané číslo zpět. Prý se dovolá skutečnému majiteli. Ztoho mi vyplývá, že se volanému dostanou obě čísla.

doplněno 14.05.22 23:58: Aha teď to kontroluju tu tučnou část hvězdičkou , špatná úvaha kfyž zpětné volání jde původnímu majitelu, bení nutné že se telefon dozví číslo podvodníka.. Ale otàzja plstí-zná obě?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Podvodnici maju virtualnu ustrednu vo forme software, kde staci par klikov a cislo nastavia, ake chcu. Nema to nic spolocne s bts a mobilmi.
hodnocení

A volá tedy ze svého nějakého čísla? U jakého operátora je? Nebo užádného? To operátor volaného nemá nějaké ověřovvání ústředen?

hodnocení

Něco jsem si o tom našel CLIR - to umí číslo jen skrýt (ne změnit)
A ta ustředna běží v mobilu? nebo jak jinak komunikuje se zbytkem světa

hodnocení

0x
Není třeba hackovat telekomunikační služby - používají Voip ústřednu, tam si nastaví cokoliv. Např můj voip operátor umožňuje bez problému nastavit CLIP na číslo mého mobilu a ikdyž pak z voip volám, protistrana vidí můj mobil. Výhoda je, že známý pak ví, kdo volá a nový kontakt se může ozvat zpět - rovnou na ten mobil, protože Voip mám jako náhradu za pevnou linku doma. Ten operátor samozřejmě neumožňuje zneužití čísla, CLIP nastaví pouze pro ověřené číslo uživatele. Ti podvodníci si naopak generují jakékoliv číslo včetně mezinárodní předvolby.

hodnocení

A kde jsou "styčné" body toho "podvodného operátora"/ustredny s zbytjem sveta
A dalsi otazka jde " predstirat" libovolny kod zeme /libovolna predvolba /libovolne cislo?
Slysel jsem ze banky pry to maji nejak domluvene ze jejich cisla jsou "chranana"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]