Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvě vody na zuby?

Od: dot odpovědí: 13 změna:
Ahoj, zubař mi napsal dvě "vody" Na krvácení dásní ale než jsem to stihl vyzvevdnout v lékárně, nějak jsem zapoměl jak je mám použít. Jedno bylo na výplach a druhý na potírání.
Jedno je hydrogenii peroxidum 3% - lékarnice mi říkala že by se to určitě mělo ředit ale nevím jak, tudíž ví někdo jak?
A druhý aluminii acetotartratis solut na potírání.
Ale chápu to správně tak že si mám tím jedním potřít dásně a vypláchnout tim peroxidem? Nebo jak prosím? Doktor je bohužel v nemocnici a nevím kdy se vrátí. Díky a mějte pěkný den

Dvě vody na zuby?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Zdravím , peroxid můžete naředit 1:10 , ale neředěný také neuškodí . Jak zde bylo řečeno , mezizubní kartáčky opravdu pomohou . Jejich velikosti Vám řeknou na dentální hygieně . Vyplachněte si ústa peroxidem a poté natřete . Lékařskou zprávu Vám zubař nedal? Ten náš zubař dává , ale třeba to není všude . Přeji hezký den
dot
hodnocení

Děkuji. Peroxid mi opravdu nic neudělá když ho nenaředím? V lékarně mi říkala že by se měl ředit.. Zprávu mi nedal nikdy nedává, jen mi to řekl. A já bohužel co si nenapíšu si nezapamatuju.. Děkuji a pěkný den :)

Pokud si ústa vyplachujete peroxidem , počítejte s tím , že Vám v puse napění . Je to reakce na přítomnost bakterií , atd...
Ředit se nemusí , ale nedávejte ho moc . Stačí jen čajová lžička . Hlavně nepolikat! Pokud ho naředíte , dejte cca 10 - 20 ml . Doporučuji Vám také pít a v puse převalovat řepíkový čaj . Dentální hygienu Vám doporučuji , naučí Vás správnou techniku čištění , vyčistí například zubní kámen , vybělí zuby a mnoho dalšího . Zubař tyto věci nedělá , nemá na to čas . Mnoho zdraví , Mario
dot
hodnocení

Zkusím se podívat zda je v okolí dentální hygienistka děkuji , jinak se zeptám ještě blbě. Až si potřu ty dásně tak vypláchnout vodou nebo nechat "působit"? Děkuji mockrát za pomoc :)
Natřete a nechte působit . Vyplachovat nemusíte , ale nic se nestane , když po dvou hodinách ústa vypláchnete . Přeji hlavně brzké uzdravení a pěkný večer ;) . Mario

pb®
hodnocení

3x
Vypláchnout peroxidem, pak potřít tím druhým. Krvácejí dásně drážděné plakem, stačí si začít zuby čistit včetně používání mezizubního kartačku a do pár dní je po krvácení. Pokud nechodíte na dentální hygienu, je čas se objednat.
dot
hodnocení

Díky za radu. Peroxid ředit nemám? Prostě takto? Zuby si čistím ráno a večer včetně mezizubního kartáčku a stejně stále. K zubaři chodím děkuji :)

@dot nejde o zubaře, ale o dentální hygienistku. Rozdíl je asi jako mezi ortopedem a pedikérkou - ortoped Vám nebude stříhat zarostlé nehty a zubař Vám nebude čistit plak ze zubů.

Výplachy úst neředěným peroxidem můžete provádět i při bolesti v krku při angíně. V ředění 1 : 10 lze používat jako běžnou ústní vodu. Nedoporučuje se pro děti, mohly by roztok spolknout. Také výborně dezinfikuje kartáčky na zuby a různé dentální propriety.

dot
hodnocení

Omlouvám se za mou neznalost ani jsem nevěděl že to existuje myslel jsem že to vždy řeší zubař. Děkuji :) Ještě se zeptám, po potření těch dásní mám vypláchnout vodou nebo nechat tak? Mockrát děkuji za pomoc a přeji pěkný den :)

pb®
Nevyplachovat, nechat tak, jen vyplivnout
dot
hodnocení

Moc děkuji :)

liska5
hodnocení

0x

Jsou lékárny, co mají otevřeno i v neděli. Tam se taky můžete zeptat, že jste to zapomněl...

pusa
Zdravím , trochu to tu zavání pravidlem Z4 . Myslím , že pán ví , že se může zeptat . Hezký den
Mario
*Prusa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]