Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti ze zdravotnictví?

Od: lk odpovědí: 3 změna:
Dobrý večer, prosím, aby odpovídali jen ti, co mají zkušenosti.
Dnes mi bylo sanitářem řečeno, že polohovat imobilního pacienta v noci je nesmysl, protože my nemáme právo v noci budit pacienty. Můj pohled na takovou kravinu: nebudeme je polohovat, necháme je proležet na kost, budou mít bolesti a nakonec umřou na sepsi, ale hlavně že si v noci pospí.
Slyšeli jste už něco takovýho? Přijde vám to normální? Jen by mě zajímalo jestli je tohle opravdu učí na kurzech..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, zkušenost mám takovou, ze v nemocnici na “dvanáctku” přes noc je na celém oddělení (takže na všechny pacienty) jedna sestra a jedna sanitarka. V noci se nepolohuje, stačí to až ráno (asi v 5,00 hod.), potom během dne opakovaně (když je přítomno více personálu) a potom večer (asi ve 22,00 hod.). Který pacient je toho schopen, tak je lékařem nebo sestrou neustále nabádán, aby se sám pretacel (jenže to nedělají a pak mají rudy zadek). Z Vašeho dotazu není jasné, oč jde, tak musíte být konkrétnější. Zdravím!
P.S. Ano, je to normální a dostačující. Musí se snažit i ten pacient.

okk
hodnocení

1x
Dobrý den, zatím jsem na střední škole, ale učíme se, že pacienta bychom přes den měli polohovat každé dvě hodiny a přes noc každé tři. Je to hlavně k zabránění dekubitů.
Doufám, že jsem odpověděla na vaši otázku.

hodnocení

0x

Přišlo by mi normální, kdyby na každého vyšla antidekubitní aktivní matrace s kompresorem.

Hlavně né proležená molitanová a sestra, která s nasr...ným přístupem otáčela co 3 hodiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]