Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedná se o zanedbání lékařské péče?

Od: anonym375 odpovědí: 8 změna:

Zdravím, před nedávnem se mi stal úraz při tenise, měl jsem pocit jakoby mi ruplo v pravém lýtkovém svalu. Okamžitě jsme jeli na pohotovost, kde mi doktor zkoušel po hmatu co mi je, říkal jsem mu kde to bolí, jak moc atd... ve finále mě poslal domů s tím, že se jedná o natažený vaz a že za 14 dní mám přijít na kontrolu k doktorovi podle bydliště.

Tak jsem tedy šel k jinému doktorovi po těch 14 dnech a tam mi řekl, že vaz je natržený, nikoli natažený a že mě měl okamžitě poslat na SONO/RTG a měl mě nechat 6 týdnů. Tak jsem dostal žádanku na SONO.

Na Ortopedii mi doktor řekl, že mě musí poslat jako akutní případ na cévní.

Ve finále se zjistilo, že mám trombózu ve dvou cévách v lýtkové oblasti.

Tak mě zajímá, jestli si myslíte, že to bylo zanedbání péče ze strany prvního doktora, který mě "ošetřil" na pohotovosti v Ostravě. Díky za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Myslím, že ano..Nejsem doktor,ale mám názor, že ano.

tak
hodnocení

4x

Ten lékař na pohotovsti měl poslat na sono vyšetření, aby se vyloučilo to, co vás postihlo. Buď by se potvrdilo, že je vše v pořádku anebo by jste tam měl nález. A to lékař neudělal.

hodnocení

3x

Zanedbání péče to je v tom smyslu, že vá neposlal na magnetickou rezonanci. Před 11 léty mi v našem okresním špitále nepoznali utrženou rotátorovou manžetu, rupturu svalu, kde byl výron od modré po černou. MR už k dispozici měli, nic platné, že jsem říkala doktorce na pohotovosti, že jakoby mi rval někdo ruku od těla, padla jsem na zmrazku. Ne, podle ní je to "jenom" naražené. Trpěla jsem jako zvíře, až jsem se po asi měsíci obrátila na známého ortopeda v Motole. Okamžitá MR, konstatování výše uvedeného problému, operace až v červnu. Hrůza. Celé léto horní část těla komplet v ortéze. Do soudního boje bych se v žádném případě nepouštěla, když vidím případy, kdy "lékař" zničí dítěti a jeho rodině život a co to dá práce se domoci spravedlnosti. Jsou všichni spřaženi a málokdy pacient soudní spor vyhraje.

anonym375
hodnocení

Jako je to hnus no, když se ani žaloba podat nemůže, když doktor někoho pořádně nevyšetří a pak to takhle dopadá. Já to budu zkoušet přes právníka skrz rodinu a známost. Tak uvidím, co mi on řekne.

Ale každopádně děkuji za názor.

mmw
hodnocení

1x
Dle mého názoru určitě jde o zanedbání péče. Každopádně jestli uvažujete o podání stížnosti, tak myslím, že nemáte šanci. Jak budete dokazovat, že jste těch 14 dní byl opravdu v klidu a nenatrhnul si ho během těch 14 dnů..? Jen vy víte, jak to reálně bylo a tohle se strašně blbě dokazuje. Navíc trombóza se může projevit až po nějaké době, takže v tu dobu, kdy jste navštívil lékaře, mohlo být ještě vše v pořádku. Přeji brzké uzdravení.
anonym375
hodnocení

Jako asi to bude těžké dokazování, ale přítelkyně by to mile ráda dosvědčila, že jsem na nohu dával pořád pozor, už ji i štvalo, že si přijde jak otrok pomalu, že nemůžu skoro na tu nohu chodit, jen jsem ležel, občas někde pochodil s berlemi, samozřejmě na nohu jsem nestoupal. Nic.

anonym375
hodnocení

Už u toho druhého doktora byla jasná trombóza, jen jsem neměl ještě výsledky, ale podle toho jak moje noha vypadala apod. už ta trombóza musela být.

Pokud jste už měl trombózu, tak to asi poznáte. Jinak spíše ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]