Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda mi někdo poradí, sama se v těchto věcech moc nevyznám.Na mateřskou bych měla nastoupit 13.11 2010.Jak to je s peněžitou pomocí v mateřské, když mám trvalý pobyt psaný u rodičů, ale žiji s přítelem u jeho rodičů na jiné adrese? Nechci si přepisovat trvalé bydliště, protože po dostavení domku se přestěhujeme.Vzití také nejsme, já jsem rozvedená.Také než půjdu do porodnice musím na matriku?
Už jsem přečetla více příspěvku,ale stále se v tom plácám a tak pokud mi dá někdo odpověd na tyto mé otázky budu moc ráda.
Paní se chtěla nejspíš zeptat, jestli má na peněžitou pomoc v mateřství nějaký vliv to kolik lidi je trvale hlášeno ve společné domácnosti tak jako je to u příspěvku na bydlení. Je to ale jen můj názor.
Dobrý den, tak jsem moc dobře nepochopila, na co se vlastně ptáte? Trvalý pobyt by neměl mít vliv na poskytnutí peněžité pomoci v mateřství, tam přeci rozhoduje počet odpracovaných dnů (měsíců, roků). Na matriku taky jít nemusíte, co byste tam jako chtěla měnit? Do porodnice byste měla jít s vypsaným lístkem, jak se dítě bude jmenovat, jaké příjmení mu vyberete. Jestli po sobě, nebo otci.Doporučovala bych dát příjmení po sobě. A proč? Myslím si totiž, že spousta svobodných matek následně zjistila, že otec jejich společného dítěte se pak po porodu moc do svatby nehrne, proč taky, že. Pokud by ke svatbě došlo, jméno dítěte se může lehce po svatebním obřadu změnit (ale na toto jste se neptala...)
doplněno 26.07.10 16:10:omlouvám se za nepřesné (možná až matoucí) uvedení odpovědi ohledně matriky - viz další diskutující.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.