Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod na internetu

Od: vlk* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, chci se zeptat, kam mám jít nahlásit fin. podvod, zda na hospodářskou kriminálku nebo na obvodní oddělení PČR?
Na internetovém bazaru jsem se domluvil s prodejcem na koupi jeho zboží. Odeslal jsem dne dohody částku na jeho účet, ale on zboží neodeslal ani po měsíci a na telefon, e-mail ani sms již nereaguje. Částka byla 1990kč vč. dopravy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

3x
Spíš jen takový poznatek: U dražších věcí je lepší si někam pro věc dojet nebo věc raději zakoupit klasicky v obchodě(pokud se dá). Nevím sice o jakou věc se jednalo, ale koupě věci na inzerci nad dvě stovky je podle mě už trochu risk. Na některých inzercích jsou hodnocení a časová délka nabídek inzerenta a dá se tak odhadnout jeho "poctivost".

liska5
hodnocení

1x

Zavolejte na Policii a zeptejte se, kam stížnost adresovat. Bude to podle bydliště. Uložte si všechny zprávy a případné doklady si nakopírujte. Je možné, že už toho prevíta sledují a takových, jako jste Vy, podvedl více.

Nikam volat nemusí - lze zařídit na kterémkoli místním oddělení PČR.

hodnocení

0x
Před Vánoci jsem poslal jednomu soukromému prodejci 1200kc za použité zboží a nemám ho dodnes . Pán komunikoval a neustále už s tím byl na cestě..na Poštu,do Zásilkovy,na PPL atd. Vždycky se ale vyskytl nějaký zádrhel a tak to "odesílal" znovu a znovu a přitom NIKDY neměl číslo zásilky a ani si nevzpomněl,jakou společností to "odeslal".. Policií jsem mu pohrozil,ale řekl že klidně ať to nahlasím, že už je to odeslané..Nikdy nic nepřišlo a já to vzdal..

joudic*
hodnocení

0x
kamos to nedavno udelal tak, ze tam mel prodejce jeste jeden inzerat, tak se tam ozval nekdo jiny a domluvili se na rychlem predani s vyssi cenou, ze to fakt specha(komponenty).. no.. asi se pak hodne divil.. to je tak, kdyz si nekdo na ojeb vybere dost spatne lidi, pech. Rekneme, ze obe strany se mimosoudne domluvily a prodejce "reklamaci" uznal a penize vratil, coz nebylo brano jako polehcujici okolnost ;)

jano147
hodnocení

0x

Nie som právnik, bankár, ekonom, policajt...

Podľa mojej primitívnej úvahy, peniaze Ste poslali na nejaký účet,

ktorý ma svoje číslo. Ak by to nebol účet z Ruska, alebo z Panamy.

V právnom štáte, aj v rámci únie by nebol problém niekomu klepnuť

po prstoch. Tam ešte nie sme, a tak neostáva nič, iba byť opatrný

a nenaleteť...*plac*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]