Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnavatel dělá problémy s dovolenou

Od: univerzal odpovědí: 39 změna:

Pracuji na kancelářské pozici cca 2,5 let a mám dlouhodobě problémy s čerpáním dovolené.

Asi největší problém je ten, že mi můj nadřízený neschválí dovolenou, pokud si za sebe sám nenajdu náhradu, která mě bude v ty dny dovolené zastupovat. Nějak nechápu, proč bych JÁ měl hledat náhradu. Není to povinnost nadřízeného? Navíc jsou teď nějaké změny na pozicích a kolega, co mě vždy zastupoval, asi na našem oddělení nebude pracovat (přechází k jinému oddělení) v termín dovolené, co bych chtěl a jiná kolegyně (z mého oddělení) také odchází (úplně pryč z firmy), ale za tu se bude hledat náhrada, ale nevím, kdy se najde a jestli bude schopná mě o dovolené zastoupit. Takže v podstatě ani nevím, komu bych měl říct o tom, zda by mě zastoupil. Netrvám na konkrétním datu dovolené, byl bych v pohodě, kdyby řekl, hele nemůžeš si ji vybrat v termínu AB, ale nařizuji ti si ji vybrat v termínu CD.

Dalším problémem je, že nadřízený říká, že je "velice zaneprázdněný" a že nečte e-maily. Ale já ho žádám e-mailem o čerpání té dovolené. Říká, že mu máme napsat na sociální síť, že tam si to přečte. Ale mě se prostě nezdá jako nějaký důkaz o tom, že jsem žádal o dovolenou napsat mu jen na nějakou sociální síť. Navíc vždy pošle hlasovou nahrávku, jako odpověď, nikoliv psaný text, na té sociální síti a to pak vůbec zpětně nejde dohledat.

Také jsou u nás ve firmě teď nějaké personální změny u vedení. Není žádný oficiální postup, jak žádat o dovolenou a za pár týdnů nebudu vědět, koho požádat o dovolenou, bude nastupovat jiný nadřízený, ale ten stávající nadřízený bude pořád nadřízený souběžně s tím novým nadřízeným, který se asi(?) bude zaučovat. Ani není jasné, zda ten nový nadřízený bude ve firmě spokojený a neodejde ve zkušební době třeba.

Nyní mi zbývá dovybrat pár dnů z dovolené z roku 2021. Nestihl jsem si ji vybrat minulý rok. Vím, že po 30.6. 2022 to už zaměstnavateli jen oznámím, že si ty dny beru dovolenou 14 dní předem a nemůže mit zaměstnavatel dělat problémy. Ale jde jen o pár dní, těch co mi zbylo z minulého roku. Také bych si chtěl vzít delší dovolenou, třeba týden v kuse z té letošní 2022, kterou bych chtěl čerpat letos. Ale nevím, jsou s tím neskutečné stresy a já si tak nic nemůžu naplánovat, žádnou aktivitu ani pobyt v zahraničí, protože nevím, zda bude dovolená schválena nebo ne, zda najdu za sebe náhradu.

Chtěl bych ještě dodat, že z hlediska zakázek a prodejů je nyní klid. Není to tak, že bychom měli šrumec a moc zakázek. Nemáme téměř žádné zakázky a ani prodeje. Ale zaměstnavatel tvrdí, že teď právě proto je ten nejlepší čas na změny ve struktuře firmy a zefektivnění procesů, z toho hlediska, že je klid. Ale tohle se přeci nedá považovat jako "naléhavé provozní důvody", kvůli kterým by mi mohl dělat zaměstnavatel takové trable s dovolenou.

Jak mám docílit toho, aby mi zaměstnavatel (netrvám na tom, abych si určoval já sám termín dovolené) naplánoval týden nebo dva dovolené v kuse - v létě, na podzim nebo i v zimě (ale tento rok ještě), abych věděl, že tehdy budu moci někam jet nebo letět? Nepožaduji přesný mnou vybraný termín, může být jakýkoliv (který bude vyhovovat zaměstnavateli), ale hlavně nějaké volno, abych si taky svoje aktivity mohl naplánovat.

Předem díky za každou radu a názor.

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vokurka
hodnocení

9x
Vemte nohy na ramena. Toť má rada.
re4zon
Asi tak. Zamestnavatel z cloveka zkousi delat naprosteho pitomce. Jedina spravna moznost je zmizet a jeste mu to dat pekne sezrat.

racio
hodnocení

2x

Dá se říct, že váš nadřízený je totální ko*ot, vezměte to na vědomí a podle toho se chovejte. Zkuste se poptat u konkurence, jestli někoho s vašimi znalostmi a praxí neshánějí. Odchod s vaší úsměvavou fotografií pověšenou na všech sociálních sítích šéfa, bude důstojná tečka.

hodnocení

2x

Firma manazovana hlasovymi spravami a skupinami na Facebooku? Dajte vypoved este dnes, tot moja rada.

Nie je to nahodou nejaky multilevel alebo "financne poradenstvo"?

hodnocení

2x
Ja teda nechapu nejak to firemni fungovani.. videl jste ho letos vubec osobně nebo jen po hlase? My podavame pisemnou zadost o dovolenou. Mame v praci podobneho tajtrlika. Vzdycky mi tam sepise praci malem do konce roku, co mam pred dovolenou stihnout. Jestli to bude podobny typ jak ten vas, tak doporucuju resit osobne a razne. Nekteri si pres ten pocitac nevidi na spicku nosu a jak je navstivite osobne, tak je to hned jina pisnicka. Jinak na toto bych nervy nemel. Zvlast v pripadech rezervovane dovolene. Tam to beru jako hotovou vec, hlasim par mesicu predem a zamestavatel se musi zaridit. Mnozstvi prace na to nema vliv.
univerzal

Máme kombinaci HO a práce v kanceláři. Nadřízený v kanceláři dost často nebývá, i když tam my, jeho podřízení jsme. Bývalo to tak, že určil jeden den v týdnu, kdy bude bývat v kanceláři, ten nadřízený, ale to moc nefungovalo, protože tam stejně nebýval. Teď ten jeden den změnil na jiný, tak jsem ho hledal v kanceláři v ten změněný den a nic - vůbec nikdo tam nebyl, ani kolegové, ani nadřízený. Dozvěděl jsem se od kolegů (kontaktoval jsem je), že to nadřízený změnil na ještě úplně jiný den, ale napsal o tom info jen do chatu na sociální síti, ještě po pracovní době, čehož jsem si nevšiml. Žádný e-mail ohledně takové důležité věci. Tak ho sháním v ten nový den osobně, ten nejaktuálnější den, kdy by měl být v kanceláři a řešit naše oddělení, už tady půl dne sedím a nadřízený opět nikde. Tak jestli ho dneska seženu, pokusím se mu narvat písemnou žádost s mojí dovolenou, ale nevím, jestli ho vůbec dneska osobně seženu.

hodnocení

0x

No je to prekérka. Asi bych jeden rok oželel dovolenou a pak si vždy po 30.6. vybral kdy se mi to hodí. V podstatě na něj nemáte páku. A hledat za sebe náhradu to už vůbec nejste povinnen. Nevím jak moc si ceníte té práce, ale i vy můžete dělat naschvály. Hodit se marod zrovna když bude nejvíc práce atd.

univerzal
hodnocení

Taky jsem uvažoval o tom, že bych tento rok oželel dovolenou úplně a ona se mi převedla do příštího roku a po 30.6. 2023 bych už měl na zaměstnavatele aspoň nějakou "páku". Ale problém je, že jsem řešil s našim personálním oddělením už na konci roku minulého (2021), že je firemní standard převádět pouze 5 dnů dovolené z minulého roku do roku následujícího (více prý nepřevedou). Také se mi do tohoto roku převedlo jen 5 dnů dovolené z minulého roku. To, co bylo "nad" jsem si musel vybrat poslední 2 týdny v roce 2021. Takže by asi těžko šlo převést do dalšího roku celých 25 dnů.

krtek6
hodnocení

0x

v takovém případě bych se na ně vybodl , napsal mailem, že si beru dovolenou tehdy a tehdy, a mám zaplacený drahý zájezd...a dopsal bych tam nějakou poznámku, že vzhledem k tomu, že na mé předchodzí žádosti nebylo do dnešního dne reagováno, beru mlčení jako souhlas

asd1

To je nesmysl. Termín dovolené určuje zaměstnavatel a mail není prokazatelná komunikace.

Hledat si práci jinde, pokud bude slušná možnost a současná práce jinak vyhovuje, tak šéfovi dát na výběr že buď s terminama dovolené přestane dělat pakárnu nebo odcházíš.

univerzal
hodnocení

Nehodlám využít způsob, který navrhuje krtek6.

Netrvám na termínu dovolené, který já si vymyslím. Klidně mi termín může určit zaměstnavatel. Jen je problém, že nějak musím nadřízenému dát najevo, že chci dovolenou. Navrhnu tedy svůj termín a e-mailem nadřízeného o tom informuji, tedy i když nadřízený trvá na tom, abychom mu psali na sociálních sítí, protože má mnoho nepřečtených e-mailů, aby na to mohl reagovat zvukovou nahrávkou, ve které bude znít - "najdi náhradu, dej mi vědět až ji budeš mít, pak ti dovolenou schválím". Nadřízený na to třeba nebude reagovat, tj. bude to ignorovat. Nebo mi řekne, že mi v tomto termínu dovolenou dá, jen za předpokladu, že za sebe najdu na tyto dny náhradu. Dál neřekne nic. Nenavrhne jiný termín. Když pak JÁ navrhnu jiný termín, tak řekne to samé: najdeš za sebe náhradu, tak ti dovolenou v tyto dny schválím, pokud nenajdeš, tak neschválím.

krtek6

náhradu bych za sebe určitě po dobu dovolené nehledal...

1) není to moje starost

2) není to moje starost

3) viz bod 1 a 2

univerzal
hodnocení

Ještě bych chtěl dodat, že když navrhnu nadřízenému vlastní termín dovolené, tak to svědomitě řeším třeba měsíc až měsíc a půl předem, aby měl nadřízený čas najít nějakou náhradu. Dopadá to ale vždy tak, že náhradu musím hledat já, jinak mám smůlu. Když náhrada není, není ani dovolená.

Nemáme bohužel ve firmě něco jako rozpisy dovolené na daný rok. Kdybychom to měli, klidně bych to řešil klidně na začátku roku rozepsat nějaký termín (případně více termínů a zaměstnavatel by se mohl rozhodnout, kdy by se mu to nejvíce hodilo), ten týden nebo dva v kuse dovolené pro mě. Případně bych klidně vítal, kdyby nadřízený řekl, ty budeš mít dovolenou 10. - 21.10. 2022. Věděl bych pak, že si v tyto dny mohu naplánovat nějaké aktivity, pobyt v lázních, nebo zahraniční dovolenou nebo cokoliv jiného. Ani by mi nevadilo, že by to bylo na podzim nebo v zimě. Samozřejmě by se mohlo stát, že by mě mohl z dovolené odvolat v případě velmi naléhavém, ale musel by pak nahradit škody, které mi způsobil, například již zaplacený pobyt, dopravu z dovolené na pracoviště apod.

asd1

Chtěj příplatek za hledání náhrady - to je práce navíc kterou děláš za zaměstnavatele, jinak že jí hledat nebudeš a ať ti termín dovolené určí on. V každém případě tyhle bojůvky je dobrý dělat když máš alternativu dobrý práce jinde.

univerzal
hodnocení

Tak už je to týden, co jsem mu e-mailem posílal žádost o dovolenou...

Nadřízený mě stále ignoruje. Do téhle doby mi neodpověděl. Vůbec nijak - souhlas nebo nesouhlas, prostě mě ignoruje.

max2
Vzal bych nohy na ramena a z firmy zmizel.
Pod takovym vedoucim, co ani necte emaily, tam moc diru do sveta s obchodem neudelate. By.me zajimalo, na jakou socialni sit by mi poslal odpoved, kdyz mam jen Whats up, tam bych ho hned bloknul.
Ja se ve firme vzdy zeptam, kdy si chce pracovnik vybrat 14 dni vcelku a podle toho zaridim praci. Ale pak nemam problem chtit vice nad jeho pracovni povinnosti.
Jo, zazil jsem nahradu za cloveka v pekarne na nocni provoz, to jsem se smal, ze v dnesni dobe musi nekdo hledat nahradu za sebe, koncil bych jeste ten mesic, co mi to nekdo rekne, zbytek bych marodil.
univerzal
hodnocení

max2 - No, musíme povinně mít messenger, tam mám konverzaci s nadřízeným, kterou jsem povinnen sledovat - v pracovní době (ze začátku nadřízený chtěl i mimo pracovní dobu, ale na to jsem se mu vykváknul). Pak je v messengeru společná skupina nadřízený a ostatní kolegové z oddělení - tam každý den musíme posílat písemné reporty, nadřízený si je čte POUZE tam. Tu jsem taky povinnen sledovat. Pak je další skupina na messengeru, tam je nadřízený a ještě jeden kolega za obchod za cizojazyčný trh, tam se také řeší věci. Tu taky musím sledovat. Pak taky Whatsapp = to zase slouží k tomu, aby jsme tam komunikovali s externími pracovníky - nadřízený - a já - je tam zřízená společná konverzace.

Na všech těchto sítích nadřízený převážně tak 80-90 % času posílá zvukové nahrávky svého hlasu. Na psaní prý nemá čas a už vůbec ne na psaní e-mailů. Občas něco napíše do těch soc skupin, jako text, ale jen velmi zřídka.

au1

zákoník práce předpokládám nastudovanej už máte ohledně dovolené, takže už jistě víte, že shánět za sebe náhradu na dobu vlastní dovolené není vaše povinnost, máte jako zaměstnanec nárok na rozložení dovolené tak že alespoň jedna část bude činit minimálně 2týdny v kuse, a že pokud se nedohodnete a termín dovolené určuje zaměstnavatel, pak vám to musí oznámit písemně nejpozdějí 14 dnů předem.

k tomu messengeru - podepsal jste nějaký dokument, že Messenger je oficiální komunikační nástroj firmy a máte povinnost na něm udržovat účet a sledovat konverzace v daných skupinách? i v tomto případě bych to neviděl jako nenapadnutelné, vlastník Messengeru firma Meta razí prazvláštní sociální politiku a nakládání s osobními údaji, do kterých vás nikdo nemůže nutit.

vždy preferuji vzájemnou dohodu ohledně všeho v zaměstnání, ale pokud dohoda selže, pak je potřeba použít pádný argumenty a trochu hrubší přístup. ten vás nadřízený má jistě taky nějakýho svýho nadřízenýho, takže bych se obrátil na něj zeptal se ho, jestli se s ním můžu domluvit na termínu mé dovolené, protože s mým přímým nadřízeným to není možné - a jako důkaz bych přiložil konverzace na Messengeru které on vyžaduje, a sám na ně neodpovídá. nakonec se může stát, že čerpání dovolené 2 týdny v kuse vyjde v případě nečinnosti nadřízeného až na Vánoce, kdy bývá ve firmách nejvíc zakázek a práce (a v tu dobu na Maledivách celkem snesitelně *smich* ), a jistě se jim to hodit moc nebude.
k tomu převádění dovolené - v naší firmě se teď pečlivě dohlíží na to, aby každej zaměstnanec měl vybranou dovolenou do konce roku, protože pár let zpátky byla zaměštnavateli udělena nemalá pokuta (zřejmě Inspektorátem Práce) za to, že bez zjevných důvodů tohle neumožnil.

závěrem jen řeknu, že mi připadáte jako mladý, zatím moc nezkušený, a neprůbojný zaměstnanec, který se sebou nechá dost cvičit *smich* já bych s tím vaším nadřízeným vyběhl že by se vzpamatoval až někde po cestě domů z práce. stačí ale nastavit a dodržovat nějaká pravidla na kterých se vzájemně dohodnete, pokud tohle zvládnete :)

jejda
Vy mi připadáte jako Hurvínek co jde do války. Šéfovi šéfa si budete na šéfa stěžovat těžko, když je to např jeden a ten samý člověk a zároveň i (spolu)majitel společnosti. A také říkáte jak byste s ním vyběhl- spíš námět na trapnou-černou komedii... Univerzal se Když vám takový řekne ze vám teď dovolenou dát nemůže a že neví taky kdy bude moci , tj. Nikdy...tak co pak řešit? Můžete prostě pouze to co že zákona nepotřebuje jeho schválení. Z mojí praxe je jednoznačně nejjednodušší cestou onnemocnet . Bez varování předem.
univerzal
hodnocení

Nad nadřízeným bohužel nikdo není, je to i majitel dané firmy. Takže nemohu vlastně jít za nadřízeným nadřízeného.

Jinak žádný oficiální papír jsem nepodepsal, ale šéf to tak řekl a tak to musíme dělat. Ostatně na jiných platformách nás ignoruje, když mu někdo chce něco e-mailem, tak prostě nedostane odpověď. Takže když s ním chce člověk něco konzultovat nebo mu nadřízený zadává práci, tak musí sledovat ty chaty na soc sítích, jinak to nejde.

Poukazoval jsem na to při svém nástupu a žádal jsem nadřízeného, aby mi zadával práci, úkoly a komunikoval se mnou e-mailem, ale nadřízený to odmítl, protože mu prý já nebudu diktovat, jak on se mnou bude mluvit a zadávat mi úkoly, že on je hrozně zaneprázdněný a já se tím pádem musím přizpůsobit jemu ne on mně. Také jsem ho žádal, aby mi to teda aspoň na těch sociálních sítích psal a neposílal hlasové nahrávky, protože když vám za den pošle 15 nahrávek po 3 minutách, kde jsou důležité věci, tak to není efektivní si to pouštět několikrát dokola a vypisovat z toho vše podstatné a ignorovat, jak mu do toho štěká pes nebo křičí rádio a nebo huláká obsluha v restauraci. Nějaké zpětné dohledání něčeho je taky úplně nereálné.

au1

pak nezbývá než to, co už tu radili jiní. vybodnout se na to, a najít si jinou práci, s normálním šéfem

jejda
Vy mi připadáte jako Hurvínek co jde do války. Na šéfa si Šéfovi šéfa budete stěžovat těžko, když např jsou oba jeden a ten samý člověk a zároveň i (spolu)majitel společnosti. A také říkáte jak byste s ním vyběhl- spíš námět na trapnou-černou komedii... Když vám někdo takový řekne, že vám teď dovolenou dát nemůže, protože není náhrada a že neví kdy bude... , tj. Nikdy...tak co pak chcete řešit? Můžete prostě pouze to, na co ze zákona nepotřebujete jeho schválení. Z mojí praxe je jednoznačně nejjednodušší cestou pracovní neschopnost z onemocnění. Samozřejmě bez varování předem.

hodnocení

0x
A co ti brani mu rict ze vtento mesic tam nebudes s predstihen.

hodnocení

0x
Otroci nemají nárok na dovolenou, povinností otroků je od rána do večera plnit žoky bavlnou a když jsou hodní a jejich pán má dobrou náladu, smí si večer zalézt do baráků ke svým nabrat síly na příští den.
Samozřejmě, že jsme prošli jistým vývojem, pokud si dříve otrok neplnil své povinnosti, byl zbičován, dnes, pokud ráno není včas a s dostatečným nadšením na značkách, nikdo ho nezmlátí, je pouze vyhozen z práce a kvůli výpadku příjmů může třeba přijít třeba o bydlení, o rodinu.. Pokrok nezastavíš.

univerzal
hodnocení

Týden a půl od toho, co jsem mu poslal ten e-mail a stále nic = pořád ignorace. Přitom na ostatní e-maily nadřízený odpovídá, ostatním kolegům e-maily posílá a také odepisuje a mně také už něco odepsal, ale na věc, která se netýkala dovolené. Dnes nebo zítra mu donesu žádost o dovolenou na papíře napsanou, i když ani to asi nebude mít valného účinku.

krtek6

zkombinuj email, ve kterém žádáš o nějakou důležitou pracovní informaci s žádostí o dovolenou...

např...

"potřebuji na zakázce XX vědět jak mám udělat hohle, protože bez toho se nehneme...bla bla...a při té příležitosti si beru dovolenou od do..."

Aky druh firmy to je? Mate personalne odd a / alebo odd ludskych zdrojov? Ma firma zahranicnu matku alebo ju vlastni niekto z CR? Kolko to ma dokopy zamestnancov?

Oznam "beru si dovolenou" ma asi taky zmysel ako oznam "od zajtra mi platite o 5000 viac". Sef to moze pokojne ignorovat. O dovolenku sa ziada a termin jej cerpania urcuje firma (bud sama alebo na zaklade tej ziadosti).

univerzal
hodnocení

Technicky zaměřená firma. Máme personální oddělení, ale to tak akorát zanáší do systému už již schválenou dovolenou nadřízeným, to je tak jediný, co dělá naše personální. Firmu vlastní někdo z ČR a máme cca 50 zaměstnanců.

krtek6

tak to napiš na personální...se divím, že jsi to tak neudělal už dřív...můžeš to klidně pojat i jako stížnost na svého nadřízeného pro neplnění pracovních povinností

----

peter: može...ale dneska je doba, která nahrává zaměstnancům...dneska už dávno neplatí "bu bu bu, za branou čeká dalších 10"...dneska platí pravidlo... "já chci nebo..."

univerzal

To je mi tak prd platný napsat na personální, když i personální řídí můj nadřízený. Můj nadřízený je zároveň majitel dané firmy. Těžko si budu stěžovat na majitele majiteli, to mi bude úplně k prdu.

hodnocení

0x

Zlozena mozaika vyzera takto :

firmu vlastni kral Magor Prvy, z bozej vole samozvany despota a dovolat sa spravodlivosti mozne nie je, kedze ovlada aj personalne. Stale plati moja aj cudzia rada cislo jedna, aby ste dali okamzite vypoved. Rada cislo dva je inspektorat prace, ktory urcite patricne oceni a naceni praktiky pana majitela.

jirkazxc
hodnocení

0x
Asi je šéf workolholi a ředitel zeměkoule.
To je u Vás takový problém někde ve firmě vyvěsit tabulku se jmény zaměstnanců a měsíci v roce, kde budou u sebe zaměstnanci, co dělají podobnou práci? Každý zaměstnanec by si tam mohl napsat termín, kdy by si chtěl vzít dovolenou, klidně i kolidující s dovolenou jiného zaměstnance (směnný provoz). Pak se mezi sebou domluví a šéf už nic neřeší a jen podepisuje dovolenky.
uzivatel

U nás to problém je. U nás je problém všechno. Já bych tabulku klidně i vyvěsil (Kdyby mi to někdo dovolil, to vyvěsit.), ale za chvíli zbydu na našem oddělení (skoro) sám, neboť kolega přechází na jiné oddělení a kolegyně úplně pryč z firmy. Takže bych tam byl napsanej jen já. Tak asi se zastoupím sám sebe na dovolený, kterou nedostanu. Jinak nejedná se o směnný provoz.

Na mém oddělení jsou aktuálně dva kolegové, kteří dělají úplně jinou práci než já a zastupují se navzájem. Pak jsem tam já. Pak ten kolega, který dělá relativně podobnou práci, jako já, ale v době, kdy plánuji v létě tu dovolenou už bude na úplně jiném oddělení. Pak je tam ta kolegyně, co odchází z firmy pryč úplně. Budou se hledat náhrada jak za toho kolegu, co odchází na jiné oddělení, tak za odcházející kolegyni, která už tu nebude vůbec. A ještě sem přijde nějaký jiný nadřízený (můj), který bude nadřízeným souběžně s tím stávajícím nadřízenám, a u toho se neví, jestli od nás nezdrhne ve zkušební době.

Pochopte jedno : to sa nezlepsi, len zhorsi. Utekajte cim skor prec, pripadne si dajte este pred vypovedou aspon mesacnu PN, nech sa pan majitel zariadi, ako chce.

casodejrevue
hodnocení

0x
1) terminy dovolene URCUJE ZAMESTNAVATEL, nikoliv zamestnanec!
2) vy nemate ve firme telefony, nemuzete se dohodnout na schuzce!? Zvlastni…
3) prozradite anebo naznacite, kde pracujete? Korporace zahranicni? Ceska firma? Nebo nejaka mensi?
Pisete: Ale nevím, jsou s tím neskutečné stresy a já si tak nic nemůžu naplánovat, žádnou aktivitu ani pobyt v zahraničí, protože nevím, zda bude dovolená schválena nebo ne, zda najdu za sebe náhradu.
No tak tohle bych napsal tomu vašemu šéfovi, pokud by na to nereagoval ani po měsíci, poslal bych mu to znova a v kopii na jeho nadřízeného. Pokud by ani po dalším měsíci nepřišla odpověď, tak bych zřejmě se zařídil podle tohoto videa, je to tam probirano:

casodejrevue
Pokud delas primo pod majitelem firmy, jak jsi uvedl, prohledni si video vyse, zvaz sve moznosti a domluv si s nim schuzku pote, co ti neodpovi na vyse uvedeny email.
Na schuzce mu oznam, ze chces budto odsouhlasit tebou predlozeny plan dovolené anebo zvysit plat o 40% s okamzitou platnosti, pokud se ma porusovat zakonik prace.
Pripadne uz ted se poohledni po jinych firmach, abys mel vetsi jistotu ve vyjednavani. Pokud nejsi kus hadru a makas na sobe, tak se neboj zmeny.
Dle toho co jsi napsal, firma nema zakazky ani penize a vladne tam chaos a proto lidi odchazeji. Ty mas maly sebevedom8 a tak se bojis neco menit.
Jenze se slabochem majitel vyjednavat NEBUDE.
Mam pravdu?
univerzal

1) Nejde mi o můj termín dovolené, klidně se dotážu zaměstnavatele, kdy si v létě mohu vzít týden / dva dovolené, ať mi klidně termín určí on. Ale on by mi žádnou dovolenou neurčil - nikdy mi ji neurčil ani v minulosti.

2) Telefony máme, ale ne všichni je berou. Když si se mnou nadřízený odmítne dát schůzků? Tak si pak leda sám můžu udělat piknik v jeho prázdné kanceláři.

3) Česká menší firma, technicky zaměřená.

hodnocení

0x

Tak este raz a naposledy : u vas je silne a dlhodobo porusovany zakonnik prace. Co mozete riesit bude cez urady alebo v kombinacii s vypovedou. Darmo tu budete vypisovat, ked si nenajdete medzi nohami vlastne gule, nic sa nezmeni k lepsiemu. Zametaju s vami, lebo si to nechate.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]