Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na výplatu důchodu na poště?

Od: radek2 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
nedávno mi přiřkli invalidní důchod. Zadal jsem, že si ho chci vyzvedávat v hotovosti prostřednictvím pošty. Doručovatel mi ho bude doručovat tam, kde bydlím. Když prý nebudu k zastižení, uloží ho na poště a druhý den si ho budu moct vyzvednout. Žádný lístek mi prý však ve schránce nenechají.
Jak to bude poté fungovat až si ho budu vyzvedávat?
Mám jen přijít s občankou na překážku a jen říct : " Dobrý den, mám tu uložen důchod. Franta Vopršálek... "
To je vše?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ano, přesně tak. Máte na to tři měsíce. Ale nechat si to posílat na účet je jednodušší...

hlavicka

Ano, souhlasím, že nechat si důchod zasílat na účet je jednodušší a lepší a také o 29,- Kč levnější.

hodnocení

0x

Ano, je to tak. V Rozhodnutí o přiznání důchodu máte uvedeno datum výplaty. Ke stejnému dni Vám každý měsíc pošťák důchod přinese a když Vás nezastihne, následující den se zastavíte s občankou na poště.

hodnocení

0x

Dávejte si důchod posílat na účet, je to nejjednodušší řešení. Nemusíte pro to dělat nic a důchod na účtu vždycky budete mít. Ať jste doma, nebo ne.

Jako invalida se možná hůře pohybujete. Tak na co se pinožit na poštu, když to nemusí být? A navíc /nevím, jak je to u Vás/, naše doručovatelka pokaždé natahovala ruku pro bakšiš, za to, že důchod přinesla. *ee*A když někdo byl nechápavý, řekla to naplno. Přitom to byla její povinnost. Naštěstí už je v penzi. Účet pro Vás bude opravdu nejlepší řešení. Navíc nehledě na to, že si Vás může na poště někdo vyhlídnout, jak Vám vyplácejí peníze a o důchod Vás pak připravit. Dneska je možné všechno. A nedivím se už ničemu. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]