Nejste přihlášen/a.
Co si myslíte o kouření vodní dýmky. Prosím o vaše názory (škodlivost a podobně)
Ahoj našla jsem na netu tohle:
Kouř vodní dýmky je chladnější než cigaretový a kuřákovi nečiní velký problém vdechnout ho velké množství hlouběji do plic.
Při vykouření jedné vodní dýmky tak vdechne kuřák až 100x více kouře než při vykouření jedné cigarety. . Složení, které je uváděno na krabičce nebo obalu směsi uvádí pouze povinné údaje. Je-li na obalu uvedeno 0% dehtu, znamená to pouze, že do směsi nebyl žádný cíleně přidán, při hoření směsi na uhlíku, ale dehet vzniká. Voda nefunguje jako filtr pro odstranění škodlivin, pouze sníží množství nikotinu v kouři a ochlazuje jej.
Beztabákové směsi jsou většinou tvořeny ochucenou melasou. Narozdíl od tabákové směsi, beztabáková nemusí uvádět přesné složení ani obsah vybraných škodlivin a není tedy snadné porovnat jejich škodlivost. Předpoklad odborníků je však takový, že obsah škodlivin u těchto směsí nebude nižší.
Vodní dýmku jsem okusil, ale nějak mi to chuťově nic neříkalo (toto kouření má asi především význam jakéhosi rituálu, společenské události), raději zůstanu u svých oblíbených startek - navíc jsem si ještě někde přečetl, že vodní dýmka je zdravotně daleko škodlivější než cigarety. Takže této zálibě asi hravě odolám...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.