Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příjem peněz ze zahraničí v EUR

Od: chapstorm odpovědí: 9 změna:

Ahoj, byl jsem teď pracovat v zahraničí a peníze za odvedenou práci mi budou zaslány v EUR (cca 2000 EUR).

Zajímá mě, jak toto řešíte vy, pokud má někdo zkušenost... poplatky při zaslání na běžný účet jsou celkem vysoké tak nevím jestli založit nějaký devizový účet, nebo jestli se to dá celé vyřešit ještě nějak jednodušeji.

Díky za reakce, přeji hezkou neděli.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Poplatky snad už žádná banka nebere nebo jo?

mariel
hodnocení

1x
Jezdím pracovat do zahraničí často a nic nikam nepřevádím. Poplatky mi banka neúčtuje, vyhovuje mi to takhle. Možná kdybyste pracoval častěji, tak je asi rozumné založit si devizový účet..
Oni vám nemusí ůčtovat žádné poplatky, ale můžou si dost sebrat na kurzu, což při větších částkách může dělat daleko větší částku než případné poplatky.

hodnocení

1x

Pořiď si REVOLUT a bude ti to tam bez problémů zůstávat. Až budeš chtít, tak to převedeš na libovolnou jinou měnu, aventuelně vybereš.

hodnocení

0x

Víceměnový účet např. u Raiffeisenbank.

max2
hodnocení

0x
Tak treba Fio banka nebo Moneta Vam zridi ucty zdarma v EUR. Nebudete nic platit za prichozi platbu. Co mate za banku, ze jeste bere poplatky?

break
hodnocení

0x

Nejlepší je mít účet v daném státě a doma si je rozměnit ve směnárně s dobrým kursem a šoupnout si je na český účet

Proč v cizím státě? Tam jsou banky vesměs zpoplatněné. Stačí eur účet v tuzemsku, kde je všechno zdarma. Navíc moneta má ve své aplikaci směnárnu bez poplatku, pokud chce koruny.

joudic*
hodnocení

0x
to vas tak stve stokoruna za sepa pri 2000 eur? To jsou problemy :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]